تاکید وزیران کشور جهان عرب بر ضرورت همکاری همه کشورها برای مبارزه با تروریسم
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، در بیانیه پایانی این اجلاس آمده است: با توجه به اینکه امنیت یک کل غیر قابل تجزیه است و هیچ کشوری به تنهایی قادر به مبارزه با تهدیدهای امنیتی نیست و نظر به اینکه این تهدیدها جهانی، پیچیده و متنوع شده است، همه باید دست در دست هم نهند و با تمام توان خود برای مقابله با چالش ها و از بین بردن تهدیدها تلاش کنند .
وزیران کشور جهان عرب در این بیانیه، تجربه آشتی ملی و گفت و گو در الجزایر به رهبری «عبدالعزیز بوتفلیقه» رئیس جمهوری این کشور را ستودند و تاکید کردند، الجزایر از این راه توانسته است تروریسم و رادیکالیسم را ریشه کن کند و با انواع و اشکال مختلف تندروی مبارزه کند و در نتیجه این تجربه ای عملی و کارآمد برای حل بحران هایی است که منطقه عربی با آن روبرو است.
در این بیانیه همچنین بر ضرورت یکپارچه کردن تلاش های کشورهای عربی برای مقابله با چالش های پیش روی و از جمله چالش های مرتبط با امنیت فکری، فعالیت تندروها در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی تاکید شد.
وزیران کشور جهان عرب در این بیانیه همچنین تاکید کردند برخی جنایتکاران در جرایمی مانند خشونت و تروریسم، خرید و فروش مواد مخدر و دیگر جنایت های سازماندهی شده فرامرزی از فناوری های جدید استفاده می کنند که این اقتضای هماهنگی بیشتر کشورها برای مقابله با آن و همچنین جلوگیری از آن دارد.
در این بیانیه تاکید شد تروریسم خطری دائمی برای صلح و امنیت کشورها است ، اعمال تروریست ها و عملیات جنایتکارانه شان به هیچ وجه قابل توجیه نیست و همه کشورهای باید برای جلوگیری از فعالیت های تروریستی، گسترش آن و همچنین خشکاندن منابع فکری و مالی آن تلاش کنند و مانع ارتباط برخی فریب خوردگان با آن ها از طریق وسایل ارتباطی جدید شد.
بیانیه پایانی وزیران کشور جهان عرب ،عملکرد دستگاه های امنیتی در کشورهای عربی در ناکام گذاشتن بسیاری از طرح های تروریستی را ستودنی دانست و تاکید کرد پیروزهایی که بر گروه های تروریستی در منطقه تحقق یافته است، نباید باعث شود چالش های جدید و از جمله بازگشت جنگجویان خارجی یا جابجایی گروه های تروریستی به مناطق دیگر فراموش شود و در نتیجه باید همه برای مبارزه با این پدیده و مقابله با آن دست در دست هم نهند و با جامعه بین الملل همکاری کنند.
این بیانیه همچنین تاکید کرد ، نظارت بر مرزها باید افزایش یابد تا از این طریق خطرات ناشی از بازگشت جنگجویان و تروریست از مناطق درگیری ها خنثی و راه بر نفوذ آن ها به داخل مرزهای کشورها بسته شود و راتباط آن ها با هسته های خفته تروریستی قطع شود.
در پایان این بیانیه آمده است قوانین کشورها در خصوص جرایم سایبری باید به روز شود تا در مقابله با جرایم کنونی در فضای مجازی کارآمد باشد، خلأ های قانونی در این خصوص باید پر شود و کشورهای عربی باید در این چارچوب همکاری های خود را افزایش دهند و به تبادل تجربه بپردازند و کنفرانس ها و همایش و کارگاه های علمی در این خصوص برگزار کنند.
وزیران کشور 20 کشور عربی در این اجلاس شرکت کرده بودند.
الجزایر در نشست مقدماتی این اجلاس که روزهای دوشنبه و سه شنبه برگزار شد، با اشاره به چالش هایی که کشورهای عربی این روزها با آن مواجه اند، بر ضرورت افزایش هماهنگی های امنیتی وهمکاری میان کشورهای عربی تاکید و اعلام آمادگی کرده بود تجربیات خود را در خصوص آشتی ملی و مبارزه با تروریسم در اختیار دیگر کشورها قرار دهد.
«صلاح الدین دحمون» دبیر کل وزارت کشور الجزایر در مراسم افتتاحیه این نشست، مشارکت نمایندگان کشورهای عربی را نشان دهنده اهتمام ویژه آن ها به قضایای مربوط به کشورهای عربی دانست و گفت، الجزایر از سال 1982میلادی که قرار شد نشست وزیران کشور جهان عرب برگزار شود، پیوسته حضور فعالی در آن داشته است .
انتهای پیام/