از کجا باید ماهی قرمز بخریم؟
به گزارش گرو.ه رسانه های دیگر آنا، فرزین حسینی اظهارکرد: مردم از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی ها را به صورت متراکم و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری می کنند خودداری کنند. ماهی های مریض، بی حال و دارای لکه های سفید روی پوست بدن و باله ها و ماهیانی که نمی توانند تعادل خود را در آب حفظ نمایند، برای خرید مناسب نیستند.
وی گفت: در صورت خرید ماهی جدید، لازم است که حداقل به مدت ۲ هفته جدا از سایر ماهیان نگهداری شده و بعد از حصول اطمینان از سلامت آن را وارد آکواریوم و یا تنگ سایر ماهی ها نماییم.
کارشناس بهداشت و بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی اظهارکرد: از ظرف های دهان گشاد برای نگهداری ماهی استفاده شود، ضمن اینکه فضای مورد نیاز برای هر ماهی ۲ برابر حجم آب باید در نظر گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: آب ماهیان باید حداقل هفته ای ۲ مرتبه بسته به وضعیت شفافیت آب تعویض شود و اگر از آب شرب شهری برای نگهداری استفاده می شود، برای کلرزدایی آب مورد استفاده را چند ساعت درهوای آزاد قرار دهید تا کلر موجود در آب از بین رود.
حسینی با ذکر اینکه در هر بار تعویض آب، تنها یک چهارم آن باید تعویض شود گفت: اگر ماهی قرمز به طور ناگهانی از تاریکی به نور و یا برعکس وارد شود دچار شوک خواهد شد، لذا روشنی و تاریکی باید تدریجی باشد. همچنین بدن ماهی های قرمز به نور آفتاب حساس است، لذا با آفتابی که از پشت پنجره می تابد امکان دارد بدن ماهی آسیب دیده و بسوزد.
وی گفت: برای جلوگیری از انتقال عوامل بیماری زای احتمالی به چشم و دهان کودکان، دست ها پس از دست زدن به ماهی شسته شوند و اگر سابقه ی بیماری پوستی و یا آلرژی دارید برای دست زدن به ماهی ها و ظروف نگهداری آنها از دست کش استفاده کنید. افزون بر این، برای جلوگیری از مخاطرات بهداشتی از رهاسازی ماهیان در منابع آبی طبیعی خودداری کنید.
حسینی بیان کرد: برای این کار به مکان های مشخص شده از سوی شهرداری مراجعه کنید و آب تعویضی ماهی ها را مستقیم در چاه یا فاضلاب تخلیه کنید و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری کنید.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/