پژوهش کاربردی و نگاه ویژه به حوزه پزشکی، اولویتهای دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود
دکتر سید حسین بدیعی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود سال 96 را سالی پربار برای واحد دانشگاهی شاهرود میداند و موفقیتهای حاصل در حوزه پژوهش کاربردی و دانشبنیان و حوزه پزشکی دانشگاه متبوع خود را از نقاط عطف آن یاد میکند که در سال جدید نیز ادامه خواهد یافت.
این دستاوردها باعث شد تا بدیعی به دعوت خبرنگار خبرگزاری آنا به سؤالاتی در باره عملکرد و برنامههای این دانشگاه پاسخ دهد.
* سال 96 سالی پرکار و با فراز و نشیبهای خاص خودش برای شما بود لطفاً اهم فعالیتهایی که در این سال انجام گرفت را ذکر کنید.
- همواره به دنبال افزایش کیفی همه جنبههای دانشگاه در کنار افزایش شاخصهای کمی آن بودهایم بنابراین سال 96 نیز با تمام توان و با همکاری استادان و کارکنان و حتی دانشجویان توانستیم گامهای مهمی را برای پیشرفت دانشگاه برداریم. از موفقیتهای حاصل در پژوهش دانشگاه و ثبت شرکتهای دانشبنیان و قراردادهای برون دانشگاهی گرفته تا ارتقا و احداث بخش CCU جدید بیمارستان وابسته به دانشگاه و تجهیز مرکز آموزش مهارتهای بالینی دانشکده پزشکی با هزینههای چندین میلیاردی و تثبیت جایگاه وبومتریک دانشگاه بین 100 دانشگاه برتر ایران بخشی از فعالیتهایی بود که سال گذشته انجام شد.
* به راهاندازی CCU جدید و تجهیز مرکز آموزش مهارتهای بالینی دانشکده پزشکی اشاره کردید، لطفاً در مورد ویژگی این طرحها و مبالغی که در آن هزینه کردید بیشتر توضیح بدهید.
- در مراسمی با حضور نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی، معاون استاندار و فرماندار شاهرود و جمعی از مسئولان از CCU جدید بیمارستان خاتمالانبیاء (ص) و مرکز آموزش مهارتهای بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود بهرهبرداری شد.
بخش CCU جدید بیمارستان خاتمالانبیاء با مساحت حدود 400 مترمربع با همه استانداردهای درمانی با اعتباری حدود 11 میلیارد ریال و مرکز آموزش مهارتهای بالینی دانشکده پزشکی این دانشگاه با مساحت 720 مترمربع و با اعتباری بالغ بر 10 میلیارد ریال در حالی راهاندازی شد که در بین مراکز دانشگاه آزاد اسلامی از نظر فضا و امکانات بینظیر است.
* به نظر میرسد بخش پزشکی برای شما از اهمیت خاصی برخوردار است، چرا؟
-بله همانطور که گفتید تجهیز و پیشرفت حوزه پزشکی چه در بخش آموزش و چه در بخش درمان برای دانشگاه اهمیت ویژهای دارد چراکه این بخش با جان مردم که ارزشمندترین دارایی آنان است، سروکار دارد و هدف دانشگاه کمک به مردم این شهرستان و البته شهرستانهای اطراف است.
این اهمیت نه برای امسال بلکه از سالها قبل که مدیریت این دانشگاه به من سپرده شد دارای ویژگی خاص خود بود و گویای این امر هم راهاندازی نخستین مرکز MRI شاهرود و مرکز بیماریهای خاص استان سمنان در بیمارستان خاتمالانبیاء (ص) بود. پس هدف ما تعالی بخشی حوزه پزشکی است و این را جزو برنامههای اولویتدار خود میدانیم.
* برنامههای آینده شما برای تعالی بخشی این حوزه چیست؟
- فضایی را در حال آمادهسازی در بیمارستان دانشگاه داریم که آن را برای ICU و همینطور 16 تخت Post CCU در نظر گرفتهایم که با توجه به کمبود تختهای موجود در شهر فکر میکنم گامی مهم در خدماترسانی به مردم عزیزمان باشد. برنامههای دیگری را نیز در نظر داریم که بهتدریج و با فراهم شدن زیرساختها از رسانهها اعلام میکنیم.
دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود جزء معدود واحدهایی است که رشته پزشکی و یک بیمارستان اختصاصی دارد. این بیمارستان 106 تختخوابی است که بهزودی به 120 تخت افزایش یافته و درصدد هستیم آن را به 144 تخت ارتقا دهیم.
*همواره در محافل مختلف اعلام کردهاید که پیشبرد اهداف پژوهشی دانشگاه جزو اصول کاری شما است. چه اقداماتی در سال 96 در این حوزه انجام شد؟
-چاپ 3 کتاب از سوی اعضای هیات علمی، ثبت 2 اختراع از سوی اعضای هیات علمی و دانشجویان، ثبت شرکت دانشبنیان با تأیید معاونت فناوری ریاست جمهوری از سوی اعضای هیات علمی، بهروزرسانی مجلات مصوب ، راهاندازی سینا وب برای مجلات، انتشار مجله TPR، خرید تجهیزات موردنیاز آموزشی و پژوهشی برای بخش مهارتهای بالینی پزشکی که به آن اشاره کردم، شرکت 2 عضو هیات علمی در همایشهای خارج از کشور، عقد 5 قرارداد برون دانشگاهی با مراکز صنعتی، مصوب شدن انجمن علمی مهندسی عمران، چاپ مقالات معتبر ISI(JCR) توسط اعضای هیات علمی به تعداد 55 عدد، خرید کتابهای موردنیاز گروهها و انجام آزمایش نمونههای حقیقی برای متقاضیان در غالب طرح ساها تنها بخشی از مهمترین فعالیتهایی است که در سال 96 در حوزه معاونت پژوهش و فناوری انجام شد و در کل باید بگویم ما رتبه اول پژوهش را در منطقه داریم و همواره این رتبه حفظ شده است.
*آیا در مورد مراکز رشد هم فعالیتی در واحد دانشگاهی شاهرود انجام شده است؟
-دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود یک مرکز رشد دارد که در این مرکز پنج شرکت دانشبنیان مستقر است؛ با پارک علم و فناوری شاهرود هم رایزنی کرده ایم تا شرکتهای بیشتری را در اختیار واحد شاهرود قرار دهد.
*در زمینه انرژیهای نو چطور؟
-چندی پیش زمینی برای واحد علوم و تحقیقات گرفته بودیم که این زمین صد هکتاری موقعیت خوبی برای نیروگاه خورشیدی است. اکنون به دنبال یک مرکز تحقیقات انرژیهای نو هستیم تا کارهای مقدماتی در این زمینه را انجام دهیم. درصدد هستیم تا بهعنوان مرکز تحقیقات انرژیهای نو بتوانیم حداقل 50 مگاوات برق خورشیدی تولید کنیم. این طرح در هیات امنای استان مصوب شده و منتظر تأیید شورای دانشبنیان سازمان مرکزی است تا جواب قطعی به ما داده شود.
*دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود یکی از واحدهای دانشگاهی است که رشتههای متعددی را دارد چه موفقیتهایی در حوزه آموزش داشتهاید؟
-واحد شاهرود یکی از دانشگاههای با سطح کیفی آموزشی بالا است. نزدیک به 200 عضو هیات علمی داریم یعنی جزو دانشگاههایی هستیم که شاخص خوبی در این زمینه دارند. اکنون نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود یک به 27 و نیم است. آمار جالب دیگر اینکه طبق اعلام وزارت بهداشت، بیش از 40 نفر از فارغالتحصیلان و دانشجویان رشته پزشکی ما در آزمون دستیاری یا همان تخصص در سال 96 قبول شدند که این آمار بسیار خوبی است و البته واحد شاهرود همواره در قبولیهای متعدد کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی نیز پیشتاز بوده است. در آموزش هدف ما راهاندازی رشتههای بینرشتهای کاربردی برای جامعه بوده و اقدامات زیادی برای تحقق این امر در حال انجام است.
*چه دستاوردهای دیگری در سال 96 داشتید؟
-رتبهبندی وبومتریک برای ماه جولای 2018 نشان داد وبسایت دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود برای چندمین سال متوالی در میان یکصد دانشگاه برتر ایران و جایگاه هفدهم در بین 22 واحد دانشگاهی آزاد اسلامی در رنکینگ جهانی قرار گرفته است. این رتبهبندی بیش از 24 هزار دانشگاه دنیا را بر اساس اطلاعات مبتنی بر وب آنها تحلیل میکند.
دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود بین این 22 واحد دانشگاهی در جایگاه هفدهم قرار دارد و توانست در سال 96 میزبان خوبی برای همکاران واحدهای دانشگاهی دیگر در بحث پذیرایی و اسکان مسافران باشد و بین واحدهای برتر قرار گیرد. روابط عمومی دانشگاه توانست در کنفرانس بینالمللی روابط عمومی برای 12امین بار مقام برتر را کسب کند و دیگر موفقیتهایی که قبلاً ذکر شد.
*و صحبت پایانی؟
-تمام هدف ما به ثمر رساندن درختی از درختان انقلاب یعنی دانشگاه آزاد اسلامی است که با نظر متعالی امام خمینی (ره) و حمایتهای مقام معظم رهبری و سایر مسئولان کاشته شد و وظیفهداریم تا از این شجره طیبه پاسداری کنیم. پس عهد بستهایم تا برای دستیابی به دانشگاهی که پسوند بزرگترین دانشگاه حضوری جهان را یدک میکشد کوشا باشیم.
گفتوگو از سید امیررضا حسینی نژاد
انتهای پیام/