تعداد انواع دیابت افزایش یافت!
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، محققان بتازگی به این نظر رسیدهاند که با دستهبندی بیماری دیابت به پنج نوع متفاوت، پزشکان میتوانند این بیماری را که ممکن است به عوارضی همچون کوری منجر شود در مراحل اولیه بهتر تشخیص داد و راهکارهای درمانی موثرتری را برای درمان بیماران و مبتلایان به آن در پیش گرفت.
اکنون دو طبقهبندی دیابت نوع یک و دیابت نوع دو بیشتر در ذهن عموم شناختهشده است و هر دو نیز باعث افزایش سطح قند خون میشوند.
هنگامی که سیستم ایمنی بدن به سلولهای تولید انسولین حمله کرده، آنها را تخریب میکنند دیابت نوع یک رخ میدهد. انسولین، هورمونی کلیدی برای کمک به شکست مولکولهای مواد قندی است.
کارشناسان بهداشت و سلامت معتقدند سبک زندگی نادرست و چاقی از عوامل خطر ابتلا به دیابت بویژه در دیابت نوع دوم است؛ آنهم وقتی بدن به اندازه کافی انسولین تولید نمیکند یا به انسولین واکنش مناسبی نشان نمیدهد.
اکنون یک گروه از دانشمندان در سوئد و فنلاند موفق شدهاند انواع دیگری از دیابت را شناسایی کنند که هر یک ویژگیها و عوارض مخصوصی دارند و به گمان آنها دانستنشان درک بهتری از این بیماری فراروی پزشکان و درمانگران و همچنین خود مبتلایان میگذارد.
آنها اضافه کردهاند کشف جدیدشان ممکن است نهایتا علم پزشکی را به سمت تشخیص و درمان دقیقتر دیابت رهنمون شود.
به گفته این محققان، در دیابت نوع ۳ بدن به انسولین بیشترین مقاومت را نشان میدهد و مبتلایان را با خطر زیادی در زمینه بروز بیماریهای کلیوی در مقایسه با مبتلایان به دیابت نوع ۴ و نوع ۵ روبرو میکند. همچنین در مبتلایان به دیابت نوع دو خطر ابتلا به رتینوپاتی بیشتر است. رتینوپاتی ممکن است باعث نابینایی فرد مبتلا به دیابت شود.
علائم تقریبا مشترک میان مبتلایان به دیابت عبارتند از: احساس تشنگی زیاد، بیرونروی بیش از حد بویژه در شب، احساس خستگی مفرط، کاهش وزن و از دست دادن حجم عضلانی، خارش در نواحی آلت تناسلی، تاربینی، و زخمهایی که دیر بهبود مییابند.
بر اساس گزارشهای حاصل از این تحقیق هر کدام از این انواع جدید بیماری دیابت را میتوان بدین گونه بازشناخت:
- دیابت نوع ۱:
بیماری خودایمنی شدیدی شبیه به دیابت نوع یک قدیمی که اگرچه مبتلایان به آن سالم به نظر میرسند، بدنشان توان تولید انسولین را ندارد و اغلب در میان جوانان شایع است.
- دیابت نوع ۲:
نتیجه کمبود شدید انسولین است و علائم آن شبیه به بیماران دسته اول است با این تفاوت که مبتلایان وزن مناسبی دارند اما بدنشان همچنان توان تولید انسولین را ندارد و دلیل عدم تولید انسولین در آنها وجود نقص در سیستم ایمنی بدنشان نیست.
- دیابت نوع ۳:
در این دستهبندی، بیمارانی با مقاومت شدید انسولینی جای دارند که به طور کلی دچار اضافه وزنند اما به رغم تولید انسولین، میزان آن کافی نیست و در نتیجه بدن نمیتواند واکنش مناسبی به این هورمون کلیدی نشان دهد.
- دیابت نوع ۴:
این دیابت میزانی خفیفتر از انواع قبلی دارد و مبتلایان به آن معمولا افرادی چاق و دارای اضافه وزن زیادند؛ با این حال وضعیت سوخت و ساز بدن در بیماران در دیابت نوع چهار بهتر از شرایط متابولیسمی مبتلایان به دیابت نوع ۳ است.
- دیابت نوع ۵:
اگرچه در این نوع نیز علائم دیابت خفیف است اما سن بالای فرد مبتلا با ابتلا به آن ارتباط بیشتری دارد.
منبع: سلامت آنلاین
انتهای پیام/