دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پژوهشگر تئاتر :

تعهد؛ در بازتولید اندیشه و بهادادن به محتوا، مفید است

یکی از اعضای هیات داوران بخش پژوهش پنجمین همایش ملی رادی‌شناسی معتقد است تعهد می‌تواند در بازتولید اندیشه و بهادادن به محتوا، مفید تلقی شود.
کد خبر : 265261

روح‌الله جعفری (استاد دانشگاه علوم و تحقیقات، پژوهشگر، منتقد و کارگردان تئاتر) یکی از اعضای هیات داوران بخش پژوهش پنجمین همایش ملی رادی‌شناسی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا درباره آیین رونمایی از پوستر پنجمین همایش ملی رادی‌شناسی که در منزل استاد اکبر رادی با حضور تنی چند از اعضای هیات‌مدیره بنیاد رادی و هیات‌داوران این دوره از همایش رونمایی شد، گفت: مفهوم تعهد از زاویه دید استاد رادی و تحلیل آن در زمانه‌ای که بار معنایی این مهم، کم‌رنگ شده، می‌تواند در بازتولید اندیشه و بهادادن به محتوا، مفید تلقی شود و پرداختن به آن یک ضرورت است.


جعفری اظهار کرد: یادآوری مفهوم تعهد از زاویه دید استاد اکبر رادی و تحلیل آن در زمانه‌ای که بار معنایی این مهم، کم‌رنگ شده، می‌تواند در بازتولید اندیشه و بهادادن به محتوا، مفید تلقی شود و پرداختن به آن یک ضرورت است.


وی یادآور شد: در شناخت‌نامه‌ اکبر رادی (به‌کوشش فرامرز طالبی، نشر قطره، چاپ دوم، 1389، صفحه‌ی 462) از زبان ایشان می‌خوانیم: «... روح‌زمانه را در بغض بی‌نشان کلمه دمیدن، یعنی با زبان زمانه داستان خوان هشتم، هزار و دومین شب، جنون‌های ناب دل را نوشتن، یعنی با تلّ واژه‌های کوچک رنگین به عمارتی به آبی آسمان و گل‌های سرخ ساختن، و بنای عمارت را به گونه‌ای بتونی، هندسی، منبّت کردن، که تا دو فردای دیگر بماند و بقعه‌ای باشد برای عاشقان، که شبی خسته زیر آسمانه‌ی گوهرنشان ذهن تو بیتوته کنند و در انحنای عشق و گل‌های سرخ تو دم بزنند، نه هیچ جای پرخاش یا ملامتی نیست، بلکه من آهسته اما صریح بگویم که این خون زیبای جان، و یکی از ضامن‌های اصلی تعهد است، تمام.»


جعفری همچنین خاطر نشان کرد: زنده‌یاد اکبر رادی از اواخر دهه‌ سی و اوایل دهه‌ چهل وارد حوزه‌ ادبیات نمایشی شد و هر کدام نقش بسزایی در پیشبرد نمایشنامه‌نویسی در ایران ایفا کردند. استاد رادی با حدود پنجاه سال سابقه‌ نمایشنامه‌نویسی، یکی از چند هنرمند نادر و یگانه‌ای است که همواره برای نمایش، قلم زده و با خلق شخصیت‌هایی با هویت ملی، به نمادی در حوزه‌ نمایشنامه‌نویسی در ایران بدل شده است.


وی عنوان کرد: آثار به‌یادگارمانده از وی چند‌وجهی و چندساحتی هستند و با تحلیل، خوانش و اجرای صحیح آن‌ها می‌توان به یکی از اصول رسیدن به توسعه‌ فرهنگی، که همانا پژوهش است، در حوزه‌ هنرهای نمایشی، دست پیدا کرد.


پنجمین همایش ملی رادی شناسی به دبیری بهزاد صدیقی 16 اسفندماه جاری در تهران برگزار می‌شود. طراحی پوستر این همایش را کیانا رادی برعهده داشته است.





انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب