آتشفشان در شرف فوران آسیبهای اجتماعی
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، در میانه خیابان، درست پشت جایگاه ایستگاه اتوبوس بیآرتی چمباتمه زده و فارغ از تمامی رفتوآمدهایی که دور و برش وجود دارد و چشمهایی که او را میپاید، پایپش را چاق میکند. امثال او کم نیستند. آمار رسمیشان 8 میلیون نفر است، اما طبق معمول آمار واقعی با آمار رسمی فاصلهای معنادار دارد. با وجود این پذیرش همین آمار 8 میلیونی معتادان هم که از سوی معاون اجرایی مجلس شورای اسلامی ارائه شده کافی است تا دریابیم از جمعیت 80 میلیون نفری کشورمان 10درصدشان در گرداب اعتیاد گرفتار آمدهاند. اعتیاد اما تنها یکی از آسیبهای اجتماعی است که در کمین مردم کشورمان نشسته است و در کنار آن 200 هزار سقط جنین، 35 هزار مبتلا به ایدز، 3 میلیون زن بیسرپرست، 700 هزار زن رها شده، 4 هزار و 500 خودکشی و 3 هزار مورد فرار از خانه آسیبهای دیگری است که در سایه انفعال و عدم درک مسئولان از آثار و عواقب این آسیبها روزبهروز در حال فربه شدن هستند.
آسیبهای اجتماعی جاری در جامعه ما حکایت دیروز و امروز نیست؛ این تراژدی حکایت ماجرای سالها بیتوجهی به ریشههایی است که پایههای این آسیبها را موجب شده و حالا میرود تا ساختارهای اجتماعی و حتی سیاسی کشور را تحتتأثیر خود قرار دهد. با تمام اینها انگار مسئولان مرتبط با حوزه آسیبهای اجتماعی و ساختارهای مرتبط با این آسیبها هنوز به عمق فاجعه پی نبردهاند و همچنان درک درستی از آثار و نتایج آسیبهای اجتماعی بر سپهر جامعه ندارند و همین عدم اشراف به عمق فاجعه هم موجب شده تا با رهاشدگی آسیبها شاهد رشد، تکثیر و بازتولید آنها در چرخهای نحس باشیم.
آتشفشانی در شرف فوران
معتادانی که در گوشه و کنار خیابان بیتوجه به عبور رهگذرها در عمق نشئگی یا اعتیاد خود فرو رفتهاند و کودکان ژندهپوشی که فال یا دستمالی به دست میگیرند و با التماس خود را به پای رهگذران بند میکنند، تنها ویترینی از آسیبهایی است که در سطحی گستردهتر زیرپوست شهر جریان دارد و دیر یا زود چون گدازههای آتشفشان در جایی فواره خواهد زد. نکته ماجرا اینجاست که حکایت بروز این آسیبها حکایت دیروز و امروز نیست، حتی اگر امروز به مرز هشدار رسیده باشیم.
غفلت 20 ساله
معاون اجتماعی و پیشگیری از جرم قوهقضائیه با اشاره به انتقادات رهبر معظم انقلاب از غفلتی 20 ساله در حوزه آسیبهای اجتماعی میافزاید: حدود سه سالی میشود که مسئولان آماری از این مسائل ارائه میکنند. در برابر آسیبها تقویب نشدیم. وی با بیان اینکه نهادهای بینالمللی جامعه ما را یک جامعه خشن میدانند، تصریح میکند: ناگفته نماند وضعیت و شرایط خاصی در زمانهای متعدد حاکم شد که این آسیبدیدگی را بر ما تحمیل کرد که جنگ، انقلاب و تحریمها از جمله این شرایط است. الفت معتقد است آسیبها امروز متوجه 80 میلیون نفر است و باید این 80 میلیون نفر را توجیه کنیم که آسیب دیده شده یا در معرض آن قرار دارند. معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوهقضائیه با انتقاد از پرداختنهای غیرکارشناسی به موضوع آسیب فرار مغزها، نابرابری، بیعدالتی، رشوه، قاچاق انسان، خشونت، جرائم جنسی و... تأکید میکند: بهرغم تلاشها با توجه به غفلت ۲۰ساله در رسیدگی آسیبهای اجتماعی، نیاز به یک زمان 20 ساله وجود دارد. تلاش میکنیم آسیبها را کنترل کنیم، اما افرادی که در حوزه آسیبها هستند، تلاش برای افزایش آسیبها میکنند.
تهدید امنیت اجتماعی
از نگاه علی افراشته، معاون اجرایی مجلس شورای اسلامی هم بحث آسیبهای اجتماعی دامنهای وسیع و گسترده دارد و باید در این زمینه توجه جدی و همهجانبه داشته باشند. وضعیت آسیبهای اجتماعی کشور به مرز بحرانی رسیده و تا حدودی امنیت اجتماعی را تحتتأثیر قرار میدهد. وی میپذیرد که در مجلس شورای اسلامی حتی در حوزه قانونگذاری هم به آسیبهای اجتماعی توجه جدی نشده و علت هم این است که شاید فهم درستی از این مسئله در کشور وجود ندارد. معاون اجرایی مجلس شورای اسلامی در ادامه به برخی آسیبهای اجتماعی در کشور اشاره میکند و میافزاید: هماکنون 2 میلیون و 800 هزار معتاد به موادمخدر، 5میلیون معتاد به مصرف مشروبات الکلی، 200 هزار سقط جنین، 35 هزار مبتلا به ایدز، 3 میلیون زن بیسرپرست، 700 هزار زن رها شده، 4 هزار و 500 خودکشی و 3 هزار مورد فرار از خانه وجود دارد.
منبع: روزنامه جوان
انتهای پیام/