دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 اسفند 1396 - 12:10
آنا گزارش می‌دهد:

واحد تهران جنوب در مسیر تحقق سیاست‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی/ اجرایی‌شدن برنامه علمی انرژی و مواد

نشست مشترک هسته مرکزی برنامه علمی انرژی و مواد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب با حضور جمعی از اعضای هیات علمی واحد تهران جنوب و مدیران بخش صنعت کشور برگزار شد.
کد خبر : 264255

به گزارش خبرنگار آنا، دکتر سیدجواد علمائی رئیس واحد تهران جنوب در ابتدای این نشست با تشریح وضعیت موجود دانشگاه و با اشاره به فعالیت ها و پیشرفت های انجام شده در جهت برنامه انرژی و مواد در واحد تهران جنوب تصریح کرد: رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی این است که دانشگاه ها به سمتی بروند که مشکلات کشور را حل کنند. در این راستا کمیته راهبردی در دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران تشکیل و مأموریت واحدهای استان مشخص شده است تا از موازی کاری جلوگیری و واحدها مأموریت محور شدند.


وی ادامه داد: در این کمیته مقرر شد تا واحد تهران جنوب قطب انرژی و مواد شود؛ در این زمینه کمیته‌‌هایی را از مسئولان صنعت و استادان دانشگاه تشکیل داده‌ایم و اینها زیرکمیته‌هایی دارند که در زمینه‌های مختلفی از جمله نفت، معدن، برق، مدیریت انرژی، اقتصاد انرژی، فرهنگ انرژی و... فعالیت می‌کنند. در این طرح نیاز بود تا کمیته هایی تشکیل شود و نظام موضوعات خود را مشخص کند که این مسئولیت را با توجه به فعالیت ها و تجربیات مهندس یاورطلب برنامه علمی انرژی و مواد در زمینه صنعت و ارتباط با صنعت را برعهده ایشان قرار دادیم. وامیدواریم در دوره ی ده ساله ای که برای این طرح تدوین شده دانشگاه را به دانشگاه نسل چهار و حل مسئله محور منتقل کنیم.


مجری برنامه علمی انرژی و مواد واحد تهران جنوب هم هدف از برگزاری این نشست را تشکیل هسته ی مرکزی برنامه علمی انرژی و مواد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب عنوان کرد و گفت: با توجه به جهت گیری دانشگاه آزاد اسلامی به سمت صنعت به دنبال آن هستیم تا بتوانیم از استعدادها، توانمندی ها، تجربیات علمی و صنعتی شما عزیزان استفاده و به سمتی حرکت کنیم که این دانشگاه را از آموزش محوری و پژوهشی به سمت دانشگاه حل مسئله سوق دهیم که در این مسیر به صورت خاص به واحد تهران جنوب در بخش انرژی و مواد ماموریت داده شده است.


مهندس اکبر یاورطلب افزود: بر همین اساس واحد تهران جنوب برنامه پژوهش اثربخش، یکپارچه و شبکه ای (پایش) را در دست اقدام دارد که این برنامه پس از تشکیل هسته مرکزی این برنامه به اجرا در می آید.


یاورطلب مشکلات کشور را به سه سطح ریشه ای، اصلی و شاخه ای تقسیم و بیان کرد: برای آن که دانشگاه بتواند در این مسیر گام بردارد نیاز به تدوین و ارائه یک سری ساختار و سیاست ها است. چراکه در هر سطح که بخواهیم به آن ورود کنیم ضرورت دارد که کارگروهی تخصصی تشکیل شود که در آن کارگروه ها، هستة مرکزی یک فرد از استادان و یک فرد از صنعت انتخاب می شوند و بعد آنها کارگروه های خود را تشکیل می دهند. پیش بینی ما این است که بین 10 الی 20 کارگروه مورد نیاز است که این کارگروه ها خود می تواند مشتمل بر 10 الی 15 نفر باشند.


مجری برنامه علمی انرژی و مواد واحد تهران جنوب افزود: برای آن که ما به دانشگاه حل مسئله تبدیل شویم باید به ساختارها، آیین نامه ها و فرایند ها بپردازیم چراکه با ساختار فعلی نمی توان مشکلات جامعه را در این سطح حل کرد. بخش دیگر خارج از دانشگاه است که در این زمینه از تفاهم نامه های داخلی و خارجی شروع می کنیم تا سرانجام به انعقاد قرارداد منتهی شود.



وی مأموریت محورکردن دانشگاه در جهت حل مسائل ملی را یکی از اهداف این برنامه دانست و اظهار کرد: بیشترین بحث ها و اقداماتی که در دست اقدام داریم مربوط به مسائل و مشکلات شاخه ای کشور می شود که در تعریف یک کار پژوهشی، دانشگاه باید محوریت آن را برعهده داشته باشد.


این مسئول برنامه پایش را دارای سه سطح سیاست گذاری و نظارت راهبردی، هماهنگی و برنامه ریزی عملیاتی واجرائی سازی تبیین کرد.


مدیر دفتر ارتباط با صنعت واحد تهران جنوب نیز گفت: در حوزه ارتباط دانشگاه با صنعت، برنامه ی جدیدی از مهرماه تدوین شده است و با توجه به جهت گیری دانشگاه آزاد به سمت صنعت، این روند رشد داشته است تا تحولی در دفتر ارتباط با صنعت صورت پذیرد.


دکتر پیمان افضل افزود: با توجه به دستور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، در طول ۳ ماه اطلاعات متعددی از صنعت جمع آوری کردیم و با بهره گیری از بانک داده ای که همکاران قبلی این بخش تهیه کرده اند و با توجه به نیاز سنجی که صورت گرفت در بخش های مواد و انرژی ۱۵ بخش اصلی را جدا کردیم که یک سری زیرعنوان ها در بخش صنعت در نظر گرفته شده است البته این بخش ها تقسیم بندی ظ اولیه است و باید برنامه ریزی اصولی شود.



مدیر ارتباط با صنعت واحد تهران جنوب گفت: تاکنون تفاهم نامه هایی به بخش های مهم صنعتی کشور منعقد و در حال اجراست. برای نخستین بار در کشور با سازمان ایمیدرو به این نتیجه رسیدیم که علاوه بر دانشگاه و سازمان ایمیدرو، بخش خصوصی قدرتمند هم در کنار ما قرار گیرد و امیدواریم بتوانیم یک موسسه پژوهشی تقاضا محور و حل مساله را در دانشگاه راه اندازی کنیم که بتوانیم بصورت حل مساله پروژه بگیریم که درب دفتر ارتباط با صنعت بر روی همه فعالان صنعتی باز است.


هادی حق شناس، معاون سازمان بنادر و دریانودری و استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب هم گفت: از لحاظ اقتصادی هر بنگاه، یا کالایی تولید می کند و یا خدماتی ارائه می دهد و دانشگاه واحدی است که خدمات آموزشی و دانش تولید می کند که این دانش را باید خودمان استفاده کنیم و به کالا تبدیل و یا آن را به صنعت و بازار معرفی کنیم تا از آن استفاده شود و یا اینکه دانش را بفروشیم که همانند شرکت های مشاوره ای و پیمانکاری است.


نماینده سابق مجلس شورای اسلامی افزود: باید مساله را مشخص کنیم که هدف از بخش مواد و انرژی درآمد باشد و یا می خواهیم مشکل بنگاه های صنعتی که درگیر مواد و انرژی هستند را حل کنیم و یا اینکه در یک فضای فکری دیگر با دانشگاه های خارجی هم افزایی کنیم تا سطح دانش دانشگاه ها افزایش یابد پس مساله هرچه باشد باید در برابر آن سناریوی خاصی تدوین شود.


وی با بیان اینکه وظیفه دانشگاه ها است که به کمک حل بحران های کشور بشتابد ادامه داد: بهترین محصولی که دانشگاه دارد دانش است و مهم است که چگونه از این دانش استفاده کند و می دانید ریشه اکثر بحران های کشور در مواد و انرژی است.


حق شناس افزود: اگر مساله مشخص باشد می توان برای آن راه حل پیدا کرد و آمادگی داریم هر خدمتی که دانشگاه آزاد بتواند ارائه دهد را در بنادر استفاده کنیم یا به شکل های مشاوره ای و پیمانکاری همکاری کنیم هم چنین حاضریم؛ موج شکن های کوچکی که در بنادر ساخته شده و در چند سال گذشته بی استفاده بوده است را به دانشگاه آزاد اهدا کنیم.


به گزارش آنــا، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان البرز نیز درباره ارتباط صنعت و دانشگاه بیان کرد: احساس من بر این است که جامعه ما به دلیل سرعت خوبی که دانشگاه هایمان در تولید علم دارند فاصله بین نیاز های جامعه و صنعت و دانشگاه بسیار زیاد شده است و این فاصله اینقدر زیاده شده که دیگر همدیگر را نمی شناسند و قبول ندارند، دانشگاه سطح صنعت را پایین تر میداند و احساس صنعت بر این است که مشکل ما را دانشگاه نمی تواند حل کند چون در جریان مشکلات ما قرار ندارد.


دکتر ناصر اسکندری افزود: دانشگاهیان علاقه‌مند به فعالیت در مرزهای دانش هستند ولی صنعتیان درگیر این چنین مسائلی نیستند. صنعت درگیر مسائلی است که از دید دانشگاهیان شاید پیش پا افتاده باشد. صنعت علاقمند است در کنار دانشگاه بتواند رشد کند و مشلات داخلی خود را حل کند. البته فراموش نشود که صنعت مشکلات خود را حل می کند اما به صرف هزینه های بسیار گزاف.


این مسئول ادامه داد: ارتباط دانشگاه با صنعت از گذشته مطرح بوده و خواهد بود اما همانطور که بیان شد صنعت از گذشته تا به امروز با شخص در ارتباط بوده و نه با دانشگاه یا مجموعه های دانشگاهی. یکی از مشکلات صنعت این است که خود صنعت مسائل را طرح و تعریف می کند ولی اگر در کنار صنعت، دانشگاه قرار می گرفت تعریف دقیق تر و جامع تری اتفاق می افتاد.


وی افزود: در بخش انرژی ما حرف های جدی تری داریم. حرف هایی را داریم که دقیقا می تواند مطلوب عزیزان دانشگاهی باشد و در حوزه هایی که صنعت برق و انرژی کشور دارد حرکت کند و حرف های جدی در مرزهای دانش هم وجود دارد که مطلوبیت خوبی بتواند ایجاد کند و می توانیم دست به دست هم دهیم و هم یک ارتباط موثر ایجاد کنیم و هم بتوانیم به صنعت و محصول دانشگاه که دانشجویان و فارغ التحصیلان آن است هویت ببخشیم. صنعت از این برنامه استقبال می کند و خوشبختانه قوانین و مقررات حمایت کننده خوبی در بخش صنعت و دانشگاه وجود دارد و از این پتانسیل باید استفاده کرد.



رمضانپور رئیس پژوهشکده توزیع پژوهشگاه نیرو هم به چگونگی اجرایی کردن برنامه علمی انرژی و مواد پرداخت و گفت: کشور ما در دنیا به انرژی و مواد شناخته می شود. اینکه دانشگاه آزاد اسلامی می خواهد در بحث انرژی و مواد ورود کند جای خوشحالی است چرا که این موضوع همه جنبه های داخلی کشور همچون مسائل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی هنر ما را در بر می گیرد.



وی افزد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب برای رسیدن به این مهم باید یک نقشه راه داشته باشد و اینکه دانشگاه چه مسیری را می خواهد حرکت کند. باید بدانیم در این حوزه چه وظایفی را برعهده بگیریم و انجام دهیم و این وظایف ما با سایر وظایفی که در دانشگاه داریم چه تعاملاتی را باید داشته باشد و متناسب با آن تقسیم وظایف، نقشه راه و یک برنامه عملیاتی حاصل شود و اجرائیات را بخش های مختلف دنبال کنند و امیدواریم نتایج خیلی خوبی حاصل شود.


رمضانپور تاکید کرد: با توجه به پتانسیل های موجود در دانشگاه آزاد اسلامی و تمرکز بر یک حوزه تخصصی و علمی، راه رسیدن به این موضوع را بسیار سهل و آسان می کند. زمانی که ما همه پتانسیل های موجود را هماهنگ کنیم سرعت عملکرد نیز بالا خواهد رفت و نتایج می تواند در زمان های کوتاهی حاصل شود.


به گزارش آنا، در این جلسه مهدوی نیا مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق جنوب کرمان، رفیعی مدیر عامل شرکت معیار توسعه نیرو نیز حضور داشتند و درباره همکاری بخش صنعت و دانشگاه اعلام آمادگی کردند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته