۹ راه برای کم کردن BMI بدن
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، ۹ راه برای کم کردن BMI بدن وجود دارد که عبارتند از:
۱. براساس اطلاعات دقیق شروع کنید
مشخص کردن شاخص توده بدن (BMI) باید در مطب پزشک و بررسی دقیق وزن و قد شما انجام بگیرد. متخصصان میگویند که وقتی از انسانها درباره وزن و قدشان سوال میکنیم، آنان معمولا وزنشان را کمتر از حد واقعی و قدشان را هم بلندتر از حد واقعی گزارش میکنند. همین پنهانکاری به تخمینهای اشتباه منجر میشود و درنتیجه پزشک باید قد و وزن فرد مراجعهکننده را خودش بهصورت دقیق مورد بررسی قرار بدهد.
۲. هدفگذاری واقعبینانه انجام بدهید
یافتههای علمی نشان میدهند که کم کردن ۵ تا ۱۰ درصد از کل وزن بدن میتواند فواید متعدد و قابل توجهی برای سلامتی انسانها داشته باشد. بعضی از افراد، در صورت کم کردن ۵ تا ۱۰ درصدی وزنشان، باز هم از نظر BMI در محدوده اضافهوزن باقی میمانند، اما از فواید این کاهش وزن نسبی بهرهمند میشوند.
بهگفته متخصصان، «افرادی که از نظر BMI در محدود بالای ۳۰ قرار دارند، کاملا غیرضروری و غیرواقعبینانه است که بخواهند BMI خودشان را سریعا به محدوده عادی بازگردانند. نقش BMI در سلامتی انسانها فقط با عدد فعلی مشخص نمیشود، بلکه در نسبت با وضعیت گذشته معنا پیدا میکند».
۳. پیشرفت خودتان را ثبت کنید
شما همیشه باید بدانید که وضعیت امروزتان نسبت به دیروز چه تغییری کرده است. اگر در روند رو به پیشرفت قرار دارید، باید به خودتان امیدواری بدهید. بهگفته متخصصان، خود-نظارتی (Self-monitoring) در کنترل وزن واقعا اهمیت زیادی دارد.
برای انجام دادن این روند، میتوانید فهرستی از تمام مواد غذایی مورد استفاده طی چند روز متوالی را تهیه کنید تا درنهایت متوجه شوید که عادتهای غذاییتان دقیقا چه وضعیتی دارند. این کار به شما کمک میکند که بخشهای لازم به تغییر را در رژیم غذاییتان تشخیص بدهید.
۴. میزان تحرکتان را تحت نظر بگیرید
دقیقا مانند نظارت بر مواد غذایی مصرفی، باید برنامه مشخصی هم برای نظارت بر فعالیت بدنی در طول روز تعیین کنید. امروزه ابزارهای هوشمند زیادی برای نظارت بر سطح فعالیت بدنی طراحی شدهاند و شما هم میتوانید از آنها کمک بگیرید.
۵. وزنکشی منظم را فراموش نکنید
حداقل یک بار در هفته، خودتان را وزن کنید. این وزنکشی منظم و مرتب باید در قالب نمودار ثبت شود و خوشبختانه باز هم نرمافزارهای هوشمند زیادی در این زمینه میتوانند به شما کمک کنند.
۶. تحرک را شروع کنید
اگر براساس دادههای کسبکرده به این نتیجه رسیدهاید که باید فعالیتهای ورزشی بیشتری را بهصورت روزانه انجام بدهید، پس تردیدی نیست که این فعالیتها باید به یکی از اولویتهای اصلی تبدیل شوند. البته لزومی ندارد که سریعا در آغاز کار سراغ ورزشهای سخت و سنگین بروید. فعالیتهای ورزشی میتوانند با پیادهروی و دوچرخهسواری شروع شوند و کمکم به ورزشهای جدیتر تبدیل شوند.
۷. هدفهای ورزشی را تعیین کنید
تصمیمگیری برای بیشتر کردن فعالیتهای ورزشی به تنهایی کافی نیست، بلکه باید هدفگذاری مشخصی برای این ورزشها داشته باشید. این هدفگذاری نیز مستلزم یک برنامهریزی دقیق هفتگی برای فعالیتهای ورزشی مختلف است. متخصصان میگویند که ابتدا فعالیت ورزشی باید به یک الگوی رفتاری تبدیل شود و در ادامه افراد بر مدتزمان و شدت این فعالیتها تمرکز کنند.
۸. الگوهای تغذیهای را اصلاح کنید
وقتی که میخواهید وزنتان را کاهش بدهید، نمیتوانید توصیههای تغذیهای را نادیده بگیرید. بهعلاوه، مطالعات نشان میدهند که تمرکز کردن بر رژیم غذایی و ورزش در کنار هم، بهترین برنامه برای کسب موفقیت در کاهش وزن است. برای این بتوانید تغذیه سالم و استانداردی را در راستای کاهش وزن داشته باشید، حتما از متخصصان تغذیه کمک بگیرید.
۹. تداوم داشته باشید
حتی اگر فکر میکنید که روند کاهش وزنتان با سرعت زیادی پیش نمیرود، هرگز ناامید نشوید و برنامه خودتان را در درازمدت کنار نگذارید. رمز موفقیت در کاهش وزن، حفظ ثبات و پایداری در اجرایی کردن برنامههای تعیینشده است.
منبع: سلامتیسم
انتهای پیام/