دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
امیر مسروری*

تهدید نصر الله و معادلات جدید جنگ احتمالی با اسرائیل

تهدید اخیر سید حسن نصرالله خطاب به تل آویو مبنی بر این که اگر لازم باشد سکو‌های نفتی رژیم صهیونیستی را هدف قرار می‌دهیم نشان می‌دهد که معادله نبرد در منطقه و سرزمین‌های اشغالی دچار تحولات جدی شده است.
کد خبر : 262649

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، جنگ شش روزه را کسی فراموش نکرده است. جنگی که در آن اسرائیل توانست ظرف مدت شش روز به مقاصد خود برسد و ارتش کشورهای عربی را در خانه خودشان نابود کند. از سال 1967 تا به امروز که در سال 2018 هستیم، این اسرائیل است که به جای قدرت یابی هر روز به نابودی اش نزدیک می‌شود.


برآوردها نشان می‌دهد اسرائیل دیگر توانایی یک نبرد حساس و پیروزمندانه را ندارد و درگیر شدن در هر محوری می‌تواند موقعیت این کشور را در محیط پیرامونی با چالش مواجه سازد.


لبنان: صهیونیست‌ها تمایل جدی دارند تا در نوار شمالی بر مناطق نفت خیز جنوب لبنان مسلط شوند و از طرفی برای همیشه مناطقی از خاک لبنان را در تصرف خود نگه دارند. برای رسیدن به این هدف با طرح « دیوار مرزی» به دنبال تثبیت حضور خود هستند اما این اقدام با واکنش طرف لبنانی مواجه شده است. تحلیل گران معتقدند درگیری لبنان با اسرائیل دیگر همانند جنگ 33 روزه نیست و این بار موشک‌های نقطه زن مقاومت با حجم بالا چالش جدید میدان نبرد خواهد بود.


دست یابی حزب الله به ساختار جدید پدافندی می‌تواند برای نیروی هوایی ارتش اسرائیل یک بحران ایجاد کند و حتی ظرف مدت کوتاهی بخش‌های مهمی از نبردهوایی اسرائیل را ناکام بگذارد. در کنار آن حزب الله بارها اعلام داشت از سوی محور مقاومت مورد حمایت قرار گرفته و تکنولوژی مقاومت اسلامی در قالب مستشاری به رزمندگان لبنانی منتقل شده است. اگر این موضوع را در حوزه پهپاد و نبرد هواپیماهای بی سرنشین در نظر بگیریم خواهیم فهمید تهدید سید حسن نصر الله چقدر ترسناک است. بارها مراکز نفتی اسرائیل و انبار آمونیاک این کشور از سوی نصر الله به عنوان اهداف ثابت پاسخ به هر نوع تجاوز طلبی صهیونیست‌ها اعلام شده و برای تل آویو این یک پیام سهمگین است. طرف صهیونیستی می‌داند در صورت خطا و تکرار نبرد 33 روزه قطعا نمی توان نتیجه جنگ را کنترل کرد.


سوریه: هرچند سوریه در نبرد داخلی به سر می‌برد و تروریست‌های مختلف، ارتش این کشور را بیش از هفت سال درگیر خود کرده اما نباید فراموش کرد ارتش این کشور برای نبرد با اسرائیل آموزش دیده است. به واقع رزم کلاسیک و سازمان نبرد سوریه برای مقابله با صهیونیست‌ها طراحی شده و انگیزه این نبرد در نیروهای ارتش سوریه بسیار زیاد است. در کنار آن یگان‌های مردمی تشکیل شده جبهه مقاومت در سوریه برای طرف صهیونیست بسیار خطرناک است. حملات گاه و بی گاه ارتش اسرائیل به مناطق مختلف سوریه و اشغال منطقه جولان غیرت عربی سوری‌هارا درگیر ساخته و نمی توان نسبت به آن بی تفاوت بود. نباید فراموش کرد جنگ در سوریه موجب تشکیل بزرگ ترین یگان مردمی در نوار مرزی سرزمین‌های اشغالی شده است. دفاع وطنی یا نیروهای مردمی سوریه که بعضا اعضای وفادار به حزب حاکم این کشور هستند در نبرد با تکفیری‌ها تجربیات زیادی به دست آوردند و این قدرت وجود دارد این تجربیات در نبرد آزاد سازی جولان استفاده شود.


فلسطین: چالش دیگر دولت صهیونیستی مسئله فلسطین به ویژه نیروهای مستقر در نوار غزه است. ظرف مدت کوتاهی یک بالگرد و پهپاد صهیونیستی توسط پدافند هوایی نوار غزه سرنگون شد و پس از حمله هوایی ارتش این کشور به منطقه باریکه غزه، نیروهای مقاومت با حمله به چند شهرک صهیونیستی طرف صهیونیستی را مجبور ساختند پشت میز مذاکره بنشیند. اسرائیل دیگر اسرائیل سابق در نبرد با فلسطینی‌ها نیست. مقاومت در غزه توانسته است با استفاده از تنوع سلاح و نبرد ناهم تراز برای طرف صهیونیست چالش ایجادکند.


نباید فراموش کرد صهیونیست‌ها به دنبال بهره گیری از فضای گازی نوار شمالی خود و هزینه کرد برای ساخت دکل‌های گازی – نفتی دریایی در مدیترانه است. از طرفی بر منطقه نفت خیز نوار غزه مسلط شده و می‌خواهد در صحرای سینا نیز نفوذ کند. با این حال محاصره دو بخش مهم فلسطین بی نتیجه مانده و می‌داند جنگ جدید علیه مقاومت قطعا خسارت بار خواهد بود. در کنار ظرفیت نبرد حزب الله لبنان، ارتش سوریه، نیروهای مردمی در سوریه، الحشدالشعبی با صد لشکر وتیپ را باید در نظر گرفت که انگیزه ایدئولوژیک بالایی برای نبرد با طرف صهیونیست‌ها دارند.


از سوی دیگر نیروهای انصار الله با دست یابی به سامانه موشکی و توان دفاع هوایی توانسته اند ارتش تا دندان مسلح عربستان را زمین گیر کند و اگر این نیروها در قالب محور مقاومت بخواهند برای نیروی دریایی و نیروی زمینی ارتش اشغالگر چالشی ایجاد کنند، قطعا چیزی از اسرائیل باقی نخواهد ماند. هیمنه اسرائیل در این چند ساله از بین رفته و می‌بینیم پس از سرنگونی اف 16 در نوار اشغالی غربی چگونه با تماس‌های متعدد از دمشق می‌خواهد به درگیری ادامه ندهد.


سخنان دکتر ظریف در کنفرانس مونیخ درباره «پایان افسانه شکست ناپذیری اسرائیل» مستند به این گفتمان و نگاه راهبردی است. توجه شخصی چون دکتر ظریف بر سست شدن امنیت پیرامونی اسرائیل نشان می‌دهد، تل آویو در بدترین شرایط ممکن قرار دارد و با کوچک ترین اشتباهی قطعا اسرائیل با پاسخی سهمگین مواجه می‌شود که غیر قابل جبران است.


منبع: خراسان


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب