نشست بررسی معنای تمدن و دشواری های معاصر ما
به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری آنا نشست بررسی معنای تمدن و دشواریهای معاصر ما با همکاری مرکز پژوهشی آرا و خبرگزاری دانشگاه آزاد اسلامی «آنا» و همچنین رادیو گفتگو برگزار شد.
این نشست با حضور حجت الاسلام سید مرتضی حسینی الهاشمی، عضو هیات علمی فرهنگستان علوم اسلامی، دکتر پژمان گلچین، مدرس و پژوهشگر حوزه فلسفه، دکتر امیر حسن خواجوی محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه غرب و محمدرضا زمانی خطیبی، محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه دین در محل مرکز آموزشی آرا برگزار شد.
در این جلسه امیر حسین خواجوی، عضو گروه اندیشه مرکز آموزشی آرا در مطلع جلسه به ایراد سخنانی پرداخت و گفت: نخستین امر مورد نظر این است که ما وقتی به فکر تمدن و تمدن سازی می افتیم که «دیگری» را حس و فهم کرده باشیم.
خواجوی افزود: زمانی که از تمدن سازی سخن میگوییم در مقابل خودمان و تاریخمان «دیگری» را می بینیم و همین «دیگری» است.
در ادامه حجت الاسلام سید مرتضی حسینی الهاشمی فرزند مرحوم آیت الله سید منیر حسینی الهاشمی و عضو هیات علمی فرهنگستان علوم اسلامی به بیان دستگاه فکری خود پرداخت و گفت: برای پی ریزی یک تمدن باید از اساس تغییراتی را ایجاد کنیم و این تغییر در بنیان و اساس تغییر در ریاضیات است.
وی ریاضیات را راهی برای ساخت علوم انسانی اسلامی دانست و گفت: با تغییر رویکردمان و افق دیدمان در ریاضیات می توانیم اولا به دوره جدیدی از ریاضیات دست یابیم و همچنان علومی با مبانی دین اسلام پی ریزی کنیم.
محمدرضا زمانی خطیبی دیگر سخنران این نشست بود که بیش از هرچه به عنوان نشست تاکید کرد و در همین راستا گفت: اگر هم بیاییم و قبول کنیم که قرار بر تمدن سازی نوین و غیر نوینی هم باشد باید «معنا» و «روش» آن را در دانشگاه ها و حوزه هایمان جستجو کنیم لذا مهم تر از این بحث التفات به چگونه فهمیدن است که می توان این موضوع را در قالب ساختاری دانشگاهی محقق کرد.
این پژوهشگر فلسفه دین در ادامه افرود: از طرفی مهم ترین مشکل و دشواری ما در عصر معاصر مواجهه ما با غرب و عقل ظهور یافته غربی است که و ما را مجذوب خود کرده است. پس باید این مشکل را به بهترین صورت ممکن، جدی بگیریم.
مشروح این نشست بزودی منتشر خواهد شد.
انتهای پیام/