کاهش وابستگی به شهریه اولویت جدی مسئولان دانشگاه است/ نقش شرکتهای دانشبنیان در اقتصاد
جمشید نجف پور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با توجه به فعالیتهای دفتر توانمندسازی و آموزشهای کاربردی این دانشگاه اظهار کرد: «در این زمینه دورههایی برای اعضای هیأت علمی، کارکنان و دانشجویان دورههای تخصصی و کاربردی پیش بینی شده که اکنون برای اعضای هیأت علمی و کارمندان واحد این دوره به صورت رایگان و به عنوان دورههای آموزشی ضمن خدمت و برای دانشجویان نیز با تخفیف بسیار زیاد با ارائه گواهینامه معتبر برگزار میشود که از جمله دورههای برگزار شده برای دانشجویان میتوان دورههای کارآموزی حسابداری و آموزش نرم افزارهای تخصصی حسابداری را نام برد.»
نجف پور بیان کرد: «تمرکز و سرمایهگذاری در شرکتهای دانش بنیان باعث میشود آینده خود و فرزندان ایران زمین را تضمین کنیم؛ شاید در زمان طولانی به اهداف خودمان برسیم اما مهم این است که قطعا به آن خواهیم رسید. البته سرمایهگذاری در شرکتهای دانشبنیان یعنی اینکه نهالی را در زمین میکارید و در آینده نه چندان دور، محصول درخت تنومند آن را برداشت میکنید.»
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: «تدریس در دانشگاه با توجه به کمبود دانشجو کمی سختتر شده. قبلا این مسأله وجود نداشت و اکنون این مسأله به دانشگاههای دولتی هم سرایت کرده و فقط منحصر به دانشگاه آزاد اسلامی نیست. به همین دلیل، بنده مدیر برنامهریزی و امور اقتصادی دانشبنیان دانشگاه هستم به فکر درآمدهای غیرشهریهای هستم تا به این طریق کمبود دانشجو را جبران کنیم و بتوانیم وابستگی دانشگاه را به شهریه کاهش دهیم. با این کار به جای اینکه استادان نگران این باشند که چرا دانشجو کم شده، روی زمینههایی که از طریق علم تولید ثروت میشود، اقدام خواهد شد.»
وی دلیل کاهش دانشجو را بافت و کاهش جمعیتی دانست و افزود: «دانشگاههای غیردولتی یا دانشگاههای دولتی که با بودجه دولتی اداره میشوند به سمت جذب دانشجوی پولی رو آوردهاند و بهطور موازی، کاری را که برعهده دانشگاه آزاد اسلامی گذاشته شده بود، انجام میدهند. بنابراین تعداد واحدهایی که متقاضی پردیس دانشگاه هستند، افزایش مییابد.»
این مسئول درباره وضعیت رشته تحصیلی خود یعنی شیمی و فیزیک در واحد یادگار امام خمینی(ره) ادامه داد: «این رشته یکی از قدیمیترین دروس گروه ما است. یعنی تقریبا از سال 65 در این رشته دانشجو گرفتیم و تدریس آن ادامه دارد. تعداد هیأت علمی در این گروه بیش از 30 نفر است و نسبت به رشتههای دیگر، هم هیأت علمی و هم دانشجوی بیشتری داشتیم. الان تعداد دانشجو کم شده اما پیش از این، جذب دانشجو بیشتر بود اما سعی کردهایم کیفیت کار را افزایش دهیم. البته در فعالیتهای پژوهشمحور یا انتشار مقالات و مجلات علمی هم فعالتر شدهایم، حتی در زمینه ارتباطات هم گروه ما فعالتر شده تا به سمت درآمدهای غیرشهریهای سوق پیدا کنیم.»
مدیر حوزه برنامهریزی و امور اقتصادی دانشبنیان واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری گفت: «از آنجا که صنعت نفت در کشور ما یکی از صنایع مهم و حیاتی است، جذب و تربیت دانشجویان شیمی در این زمینه میتواند راهگشا باشد. از سوی دیگر در صنایع پایین دستی این رشته مانند پلیمر، صنایع آبکاری، صنایع داروسازی و موادغذایی، زمینههای مختلفی وجود دارد که در آن احتیاج به یک شیمیدان دارند اما به طور کلی بازار کار برای همه رشتهها کاهش پیدا کرده ولی باز هم بازار کار شیمی نسبت به سایر رشتهها بهتر است.»
نجفپور اظهار کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی به خاطر گستردگی که دارد و از نظر توانمندیها و دستاوردهای خود همواره مورد بیمهری قرار میگیرد؛ اگر دانشگاه آزاد اسلامی را بهعنوان یک دانشگاه جامع در نظر بگیریم، نه اینکه واحد به واحد بررسی کنیم، از نظر سطح علمی و استانداردهایی که وجود دارد، مانند تعداد هیأت علمی، تعداد مقالات و طرحهای پژوهشی و قراردادهای دانشگاهی در زمینههای مختلف و تعداد رشتهها، رتبه یک به آن تعلق میگیرد. ولی همیشه دانشگاه آزاد اسلامی را نسبت به دانشگاههای دولتی جدا میکنند و به دلیل وسعت زیاد، آن را یک دانشگاه جامع در نظر نمیگیرند.»
انتهای پیام/