مذاکره موشکی با اروپا خلاف منافع ملی و مصالح کشور/ قبح مذاکره دفاعی نباید شکسته شود
حسینعلی حاجی دلیگانی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، درباره یادداشت روزنامه شرق درخصوص مذاکره موشکی ایران با اروپا که 24 بهمن ماه منتشر شد، اظهار کرد: اروپایی ها با امریکایی ها در یک بلوک هستند و هیچگاه اروپایی ها حاضر نخواهند شد امریکا را رها کنند و طرف ایران را بگیرند. چنین اتفاقی هیچ گاه در تاریخ رخ نداده و رخ نخواهد داد.
وی با بیان اینکه اصل مذاکره راجع به مسائل موشکی، از خط قرمزهای ماست، عنوان کرد: اصلا بنا نیست ما درخصوص مسائل دفاعی خود با کسی مذاکره کنیم. چنین مذاکرهای خلاف منافع ملی و مصالح کشور است.
نماینده مردم شاهین شهر اضافه کرد: اگر در گذشته مجوز مذاکره از سوی مقام معظم رهبری صادر شد، فقط درخصوص مسائل هستهای بود.
حاجی دلیگانی با اشاره به اینکه برخی شگردها اهداف را به صورت گام به گام و مرحلهای پیش می برد، گفت: براساس این شگرد ابتدا قبح مساله شکسته می شود و بعد تغییرش می دهند. در این مورد هم ابتدا قبح مذاکره دفاعی و موشکی شکسته می شود و بعد می گویند به این دلیل و به آن دلیل با امریکایی ها هم مذاکره می کنیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: همه ملت ایران مطلع هستند درخصوص مذاکرات هستهای آنچه ایران در توان داشت انجام داد و طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد.
وی تاکید کرد: مسلمان نباید از یک سوراخ دو بار گزیده شود.
به گزارش آنا، روزنامه شرق 24 بهمن ماه در یادداشتی نوشت: ایران با اروپا گفتوگویی شروع کند که در آن علت منطقی توسعه موشکی ایران مطرح شود. این گفتوگو از «در اختیارداشتن امکانات پیشرفته نیروی هوایی» باید شروع شده تا آلترناتیو آن توسعه موشکی معرفی شود. چنین استدلالی در میان صاحبنظران، تحلیلگران و مراکز فکری اروپا و آمریکا گوش شنوا دارد و حاصلش این خواهد بود که اگر اروپا تقاضای محدودیت در توسعه صنعت موشکی ایران دارد، باید آستین بالا زده و نیروی هوایی ایران را به مجهزترین امکانات آراسته کند.
این یادداشت تصریح میکند: سه کشور فرانسه، آلمان و بریتانیا حاضرند با احتیاط وارد این بحث با ایران شوند؛ به شرط آنکه اطمینان و اعتماد آنها جلب شود. تصور میشود این فرصتی گرانقیمت برای ایران خواهد بود که هم نیروی هوایی خود را بعد از ٤٠ سال بازسازی کند و هم از نظر سیاسی، برای مهار ترامپ، اروپا را در کنار خود داشته باشد و هم غیر از روسیه و آمریکا، بازیگرانی جدید ولی قوی در کنار خود در منطقه خاورمیانه داشته باشد که علاوه بر آمریکا، دو بازیگر منطقهای یعنی اسرائیل و عربستان هم روی آن حساب کنند؛ چنان که آقای امانوئل مکرون برای دوری از ایران دست رد بر سینه عربستان زد.
انتهای پیام/