دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 فروردين 1397 - 09:00
عضو شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

«پارلمان اصلاحات» پدیده‌ گنگ و مبهمی که محل اتفاق نیست

عضو شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات گفت: بسیاری از احزاب اصلاح‌طلب و چهره‌های شاخص این جریان معتقدند پارلمان اصلاحات پدیده‌ای گنگ و مبهمی است که محل اتفاق نیست.
کد خبر : 260131

عبدالله ناصری در گفت‌وگو با خبرنگار احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره احتمال جایگزینی «پارلمان اصلاحات» به جای شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان با بیان اینکه چنین طرحی در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات رای آورده است، اظهارداشت: درست است که برخی احزاب اصلاح‌طلب به این طرح رای مثبت داده‌اند، اما این چیزی نیست که خواست همه جبهه اصلاحات باشد.


وی تصریح کرد: در سال 92 شورای مشورتی متشکل از 16 نفر و به رهبری رئیس دولت اصلاحات گرد هم آمدند و هفته آخر تصمیم گرفتند با نظر سنجی، عارف را کنار بگذارند و از روحانی حمایت کنند. بعد از انتخابات این شورای 16 نفره تشکیل جلسه داد و اعلام کرد کار ما تمام شده است.


ناصری بیان داشت: احزاب اصلاح‌طلب و تقریبا تمام شخصیت‌های مطرح ملی و منطقه‌ای از سراسر کشور به رئیس دولت اصلاحات فشار آوردند که تشکیل این شورا با توجه به نتایج به دست آمده تجربه شیرینی بود و از وی خواستند در انتخابات مجلس سال 94 هم با همین رویکرد ادامه کار دهند که این درخواست‌ها از تعطیل شدن این شورا جلوگیری کرد.


عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با تاکید بر اینکه شورای 16 نفره بعد از آن بزرگ شد و شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان از دل آن بیرون آمد، تصریح کرد: شورای‌عالی سیاست‌گذاری به عنوان نهاد تصمیم‌گیر در حوزه اصلاح‌طلبی مطرح شد که می‌بایست تصمیم کلانش در شورای مشورتی تایید شود. در واقع نوعی ضابط اجرایی در کارزار انتخاباتی بود.


این چهره برجسته اصلاح‌طلب با تاکید بر اینکه انتخابات 96 نقطه عطفی بود که دوستان در شورای‌عالی سیاست‌گذاری به نقاط ضعف جدی رسیدند، اظهارداشت: بعد از انتخابات مجلس، کارگروهی در شورای مشورتی، برای رفع اشکالات شورای‌عالی سیاست‌گذاری تشکیل شد و آخرین صحبتش هم این بود که این شورا مانند گذشته میدان‌دار باشد و ائتلاف را حفظ کند.


مشاور رئیس دولت اصلاحات تصریح کرد: بسیاری از احزاب ملی و منطقه‌ای اصلاح‌طلب جزو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نیستند؛ اما این دموکراسی در جبهه اصلاحات پذیرفته شده است که اگر روزی اکثریت جبهه و شخصیت‌های ملی اصلاحات، «پارلمان اصلاحات» را به رسمیت بشناسند، قطعا این پارلمان مورد پذیرش خواهد بود و مبدأ قرار خواهد گرفت.


این چهره اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: بسیاری از احزاب اصلاح‌طلب و چهره‌های شاخص این جریان معتقدند پارلمان اصلاحات پدیده‌ای گنگ و مبهمی است که محل اتفاق نیست. من هم خوشبین نیستم و معتقدم آنچه نوید بخش خواهد بود، شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با رفع نقیصه‌هاست.


به گزارش آنا، مصطفی کواکبیان در هفتمین کنگره سراسری حزب کار که در 23 آذرماه برگزار شد، از طرحی به نام «پارلمان اصلاحات» برای جایگزینی شورای سیاست‌گذاری اصلاح طلبان خبرداد. او که از منتقدان این شوراست؛ حزبی نبودن شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان را از بزرگترین نقائص آن عنوان می‌کند.


دبیرکل حزب اصلاح‌طلب مردم سالاری رأی نیاوردن حبیب‌الله بی‌طرف در مجلس را ناشی از غیرحزبی بودن این شورا عنوان می‌کند می‌گوید که این موضوع باعث شده عده‌ای از به‌ اصطلاح مستقل‌ها با وزش باد به‌سرعت تغییر جهت سیاسی ‌دهند و برخی عکس سلفی‎شان را با اصلاح‌طلبان می‌گیرند ولی زنبیل یادگاری‎شان را جای دیگر می‌گذارند!


برخی فعالان سیاسی هم معتقدند که از سال 76خوانش‌های گوناگونی از جریان اصلاحات شده است. یعنی نمی‌توان گفت همه کسانی که برچسب اصلاحات دارند، از این جریان فکری یک برداشت دارند.


آنان می‌گویند ما هنوز نمی‌توانیم بگوییم که در کشور احزاب محوری و فراگیر ملی داریم و هرکسی احساس می‌کند باید پرچمی را بردارد که این باعث می‌شود برخی عقاید و نظرات منتسب به یک جریان فکری، تندتر از شاخه اصلی آن جریان باشد. برهمین اساس تعریف مشخص و روشنی از اصلاحات وجود ندارد که بتوان آن را شاخص قرار داد.


این فعالان سیاسی پارلمان اصلاحات را پیشنهادی برای برون رفت از وضعیت فعالی اصلاحات عنوان می‌کنند در حالی‌که برخی معتقدند پارلمان در تعریف جمع 200 یا 300 نفره! خود باعث افزایش نقطه نظرات و بروز شکاف‌های سیاسی و درونی می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب