دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 بهمن 1396 - 14:26
آنا گزارش می‌دهد؛

طرح موضوع رفراندوم از سوی روحانی خوراک ضد انقلاب

جمعی از چهره‌های اپوزیسیون و ضد انقلاب داخل و خارج، همزمان با طرح موضوع همه‌پرسی از سوی رئیس جمهور در راهپیمایی 22 بهمن با صدور اعلامیه‌ای خواستار برگزاری رفراندوم برای تعیین حکومت آینده ایران شدند.
کد خبر : 260076

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، جمعی از چهره‌های اپوزیسیون و ضد انقلاب داخل و خارج، همزمان با طرح موضوع همه‌پرسی از سوی رئیس جمهور در راهپیمایی 22 بهمن با صدور اعلامیه‌ای خواستار برگزاری رفراندوم برای تعیین حکومت آینده ایران شدند.


نسرین ستوده، شیرین عبادی، نرگس محمدی، پیام اخوان، جعفر پناهی، محسن سازگارا، محمد سیف‌زاده، حسن شریعتمداری، حشمت‌الله طبرزدی، ابوالفضل قدیانی، محسن کدیور، کاظم کردوانی، محسن مخملباف، محمد ملکی و محمد نوری‌زاد که این بیانیه را امضا کرده اند با نادیده گرفتن حضور تماشایی ملت ایران در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و تجدید میثاق مردم با اصل نظام جمهوری اسلامی آورده اند؛ «با تکیه بر حق تعیین سرنوشت ملت‌ها، خواهان برگزاری رفراندوم جهت تعیین نوع حکومت، تحت نظارت سازمان ملل متحد هستیم تا ملت ایران بتواند با تعیین نحوه حکومت مطلوب، خود مسئولیت سرنوشتش را بر عهده گیرد و برای رفع بحران‌های موجود تلاشی موثر و همگانی به عمل آورد.»


دویچه وله فارسی این چهره‌های ضدانقلاب را فعالان فرهنگی و اجتماعی معرفی کرده است و نوشته است؛ آقای روحانی روز یکشنبه ۲۲ بهمن، در سخنرانی خود از همه‌پرسی به عنوان یک راه حل برای خروج کشور از بن‌بست سیاسی سخن گفته بود.


به گزارش آنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری در بخشی از سخنرانی راهپیمایی 22 بهمن با تاکید بر اینکه "اگر جایی ما با هم بحث داریم باید به اصل 59 قانون اساسی مراجعه کنیم"، گفت: اصل 59 قانون اساسی می‌گوید در برخی موارد قانون‌گذاری و اعمال قوه مقننه در مسایل مهم اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، مراجعه به آراء مستقیم مردم است. اگر در دو تا مسأله اختلاف نظر داریم، جناح‌ها اختلاف دارند، دعوا و شعار ندارد، صندوق آراء را بیاوریم و طبق اصل 59 قانون اساسی هر چه مردم گفتند، به آن عمل کنیم، این ظرفیت قانون اساسی ماست و باید به ظرفیت‌های قانون اساسی‌مان عمل کنیم.


در همین حال بی بی سی فارسی هم نوشت؛ رئیس‌جمهور ایران همه‎پرسی را راه خروج از بن‌بست سیاسی دانست.


اصل پنجاه و نهم (59) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می آورد؛ در مسایل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است اعمال قوه مقننه از راه همه‏‌پرسی و مراجعه مستقیم به آراء مردم صورت گیرد. در خواست مراجعه به آراء عمومی باید به تصویب دو سوم مجموع نمایندگان مجلس برسد.


*محمد حسین آزادبخت


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب