دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آیا هارپ بر خشکسالی در ایران تاثیر دارد؟

بارها در فضای مجازی از تاثیر پدیده هارپ بر خشکسالی و اقلیم ایران شنیده‌ایم، شایعه‌ای که هر چند باور آن در ابتدا سخت است اما با چنان قدرتی از سوی نظریه‌پردازان فضای مجازی بیان می‌شود که موجی از ناامیدی را از تاثیر یک پدیده انسان‌ساخت نسبت به اقلیم در افکار و اذهان ایجاد می‌کند.
کد خبر : 257857

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، مدیرکل هواشناسی استان قم، در پاسخ به این پرسش که "آیا پدیده هارپ در خشکسالی‌های اخیر موثر است یا خیر؟ " و در خصوص تاثیر این فناوری بر اقلیم و طبیعت، اظهار داشت: فناوری هارپ در ارتباط با موضوعات مخابراتی می‌باشد و تاثیر آن بر شرایط آب و هوایی و طبیعت خاورمیانه و ایران در حد صفر است.
وی افزود: هارپ یک برنامه تحقیقاتی می‌باشد که در شمال امریکا در حال اجراست و هدف اصلی این برنامه، بررسی دقیق‌تر تاثیر "یون سپهر" بر امواج رادیویی و سامانه‌های مخابراتی زمین و فضاست.
زارع درباره "یون سپهر" توضیح داد: یون سپهر یکی از لایه‌های جوی در ارتفاع ۶۰ تا ۶۰۰ کیلومتری سطح زمین است، که یون‌ها در آن متمرکز شده است و این لایه، امکان برقراری ارتباط رادیویی را به نقاط دوردست جهان فراهم می‌کند.
مدیرکل هواشناسی استان قم تصریح کرد: این لایه جوی همچون آینه، امواج مخابراتی ارسال شده از یک نقطه در سطح زمین را به سایر نقاط بازتاب می‌دهد.
وی افزود: ضخامت یون سپهر در طول شبانه‌روز تغییر می‌کند و در هنگام روز با تابش خورشید به ضخامت آن افزوده و در شب هنگام، از مقدار آن کاسته می‌شود که این تغییرات دریافت امواج رادیویی نقاط دور دست را در شب راحت‌تر می‌کند.
زارع تصریح کرد: با توجه به میرایی امواج و فاصله دور نقطه عملیات هارپ (آلاسکا) از خاورمیانه و ایران و ابعاد بسیار بزرگ سامانه‌های جوی، تاثیر احتمالی هارپ بر آب و هوای ایران در حد صفر خواهد بود.
مدیرکل هواشناسی استان قم در پایان گفت: خوب است از شایعه پراکنان بپرسیم اگر پدیده هارپ در تغییر اقلیم ایران کاربرد دارد آیا هوشمندانه‌تر نیست که آمریکا با صرف هزینه و توان کمتر، مانع طوفان‌های ویرانگری شود که سالی چند بار بعضی از نقاط آمریکا را با آسیب‌های جانی و مالی جدی مواجه می‌کند؟


منبع:ایسنا


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب