دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
امیرعلی ابوالفتح*

اف بی آی در کانون دوئل بزرگ

موافقت دونالد ترامپ با انتشار سند محرمانه اداره تحقیقات فدرال ، اف بی آی و متعاقب آن ، انتشار این سند از سوی کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان ، جنگ سیاسی - حقوقی میان رئیس جمهوری آمریکا و دشمنانش را به سطح بالاتری ارتقا داده است .
کد خبر : 257589

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، موافقت دونالد ترامپ با انتشار سند محرمانه اداره تحقیقات فدرال، اف بی آی و متعاقب آن، انتشار این سند از سوی کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان، جنگ سیاسی - حقوقی میان رئیس جمهوری آمریکا و دشمنانش را به سطح بالاتری ارتقا داده است. به نظر می رسد در این دوئل، ترامپ و حامیانش در کنگره به موفقیت مهمی در برابر دشمنان دست یافته اند. با این حال، هنوز سرانجام این جنگ سرنوشت ساز مشخص نیست. سند از طبقه بندی خارج شده اف بی آی دو نکته مهم را فاش می کند. اول این که در این سند، نحوه انجام شنودهای الکترونیکی علیه کارتر پیج، عضو سرشناس ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ در دوران رقابت های انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 بیان شده است.


بر اساس این سند، اف بی آی و دادستانی کل در اعمال چنین شنودی، قوانین و مقررات مرسوم را که دادگاه نظارت بر اطلاعات خارجی به کار می بندد، رعایت نکردند. در این ماجرا، نام جیمز کومی، رئیس وقت اف بی آی، آندرو مک کیب، معاون وی و راد روزنستاین، معاون دادستانی کل به میان آمده است.از سوی دیگر، سند 40 صفحه ای اف بی آی حکایت از آن دارد دموکرات ها و ستاد انتخاباتی هیلاری کلینتون، نامزد این حزب در انتخابات سال 2016، قریب به 160 هزار دلار به شرکتی پول پرداخت کردند تا مدارکی برای اثبات اتهام همکاری ستاد انتخاباتی ترامپ با روس ها بیابند. در این مورد نیز پای مقامات ارشد وزارت دادگستری و اف بی آی به میان آمده است.


رخواست برای انتشار عمومی سند مذکور پس از آن مطرح شد که روزنامه نیویورک تایمز به نقل از برخی منابع اطلاعاتی فاش کرد که ترامپ قصد داشته است رابرت مولر، بازپرس ویژه پرونده دخالت روسیه در انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا موسوم به پرونده "ترامپ - روسیه " را در ماه ژوئن از کار برکنار کند. انتشار این خبر موجی از اعتراضات را علیه ترامپ به راه انداخت و وی از سوی مخالفان به تلاش برای منحرف کردن تحقیقات فدرال و مانع تراشی در راه ایفای وظایف کنگره متهم شد. هر دوی این اتهامات در صورت صحت می تواند زمینه استیضاح رئیس جمهوری آمریکا را فراهم کند. تا چند روز پیش به نظر می رسید در حمله دشمنان ترامپ با استناد به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، رئیس جمهوری آمریکا در گوشه رینگ گرفتار آمده است.اما حامیان ترامپ بعد از چند روز تحمل ضربات پی در پی حریف، ضد حمله جدیدی را مهیا کردند تا زمینه بی آبرویی یا حتی کناره گیری دست اندرکاران تحقیق علیه رئیس جمهوری را فراهم کنند. آنان به سندی دست یافتند که نشان می دهد مقامات وقت دادستانی کل و اداره اف بی آی که اتفاقا هم اکنون از اعضای کلیدی رسیدگی به پرونده " ترامپ - روسیه " هستند در قانون شکنی و توطئه چینی علیه شهروندان آمریکایی از جمله فردی که هم اکنون بر مسند ریاست جمهوری نشسته است، دست داشته اند. البته پیش از این، جیمز کومی، رئیس وقت اف بی آی در زمان رقابت های انتخاباتی سال 2016 در پی انتقام جویی دونالد ترامپ، از کار برکنار شد.


با این حال، پس از شانه خالی کردن جف سشنز، دادستان کل و وزیر دادگستری آمریکا از رسیدگی به پرونده دخالت روسیه، راد روزنستاین، معاون وی مسئولیت را برعهده گرفت و در کمال ناباوری کاخ سفید، رابرت مولر، دوست نزدیک جیمزکومی را به سمت بازپرس ویژه پرونده منصوب کرد ؛ اقدامی که خشم دونالد ترامپ را برانگیخت. بر اساس گزارش رسانه ها، از آن زمان به بعد، رئیس جمهوری آمریکا در تلاش بوده است از طریق عزل سشنز یا تلاش برای واداشتن رابرت مولر، راد روزنستاین و مک کیب مانع ادامه تحقیقات شود. با این حال، مشاوران حقوقی ترامپ هشدار دادند که عزل دادستان کل یا بازپرس ویژه در حین رسیدگی به پرونده ای همچون موضوع جنجالی دخالت خارجی ها در انتخابات ریاست جمهوری، حکم خودکشی را دارد و دونالد ترامپ را به سرنوشت ریچارد نیکسون در ماجرای واترگیت دچار خواهد کرد.


به هر حال، اکنون بعد از فراز و نشیب های زیاد میان ترامپ و دشمنانش، سندی منتشر شده است که مقامات اف بی آی آن را مغایر حفظ رازداری در اصلی ترین نهاد تامین امنیت داخلی آمریکا می خوانند و حتی جمهوری خواهانی همچون جان مک کین آن را اقدامی در جهت منافع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه توصیف کرده اند. دموکرات ها نیز تاکید دارند ترامپ با این اقدام تلاش می کند در روند تحقیقات کنگره و اف بی آی مانع ایجاد کند. اما کاخ سفید و حامیان ترامپ انتشار سند جنجالی اف بی آی را نشانه ای از فساد درون سیستمی تشکیلات سیاسی حاکم بر آمریکا، موسوم به " دولت پنهان " بیان کرده اند که در تلاش است نتیجه انتخابات سال 2016 و رای مردم آمریکا در برگزیدن رئیس جمهوری کنونی را تغییر دهد. پیش بینی می شود اگر ترامپ و یارانش در کنگره بتوانند قانون شکنی و توطئه چینی اف بی آی و وزارت دادگستری را اثبات کنند، برخی از اصلی ترین چهره های درگیر در پرونده موسوم به " ترامپ - روسیه " از گردونه منازعه بیرون انداخته شوند و رئیس جمهوری آمریکا با فراغ بال، سه سال بعدی ریاست جمهوری خود را پشت سر بگذارد. اما اگر در این دوئل، مخالفان و منتقدان بتوانند ترامپ را به عنوان فردی معرفی کنند که در تلاش است در برابر افشای حقیقت مانع ایجاد کند، مسیری گشوده خواهد شد که انتهای آن، استیضاح در کنگره خواهد بود.


منبع: خراسان



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب