مطالبهگری رسالت بخش خصوصی است
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مراسم اختتامیه نخستین سمینار آموزشی مدیریت پروژه درصنعت حفاظت الکترونیک ایران با حضور مسعود خوانساری، رییس اتاق تهران برگزار شد. این سمینار به همت اتحادیه شرکتهای فنی و مهندسی حفاظت الکترونیک و شبکههای ایمنی و به منظور آموزش و مدیریت پروژه، مشاوره و طراحی اتاق کنترل با حضور متخصصان، مدیران ارشد شرکتهای فنی و مهندسی حفاظت الکترونیک، پیمانکاران، کارفرمایان و مشاوران این صنعت به مدت دو روز برپا شد.
در آغاز مراسم اختتامیه این سمینار، رئیس اتاق تهران در باب نقش آموزش در توسعه تشکلها به ایراد سخن پرداخت و گفت: اگر همه تشکلها بتوانند در زمینه آموزش گامهای موثری بردارند، بیتردید موفقیتها در همه رشته فعالیتهای اقتصادی و صنعتی بهتر از وضعیت موجود خواهد بود.
مسعود خوانساری با بیان اینکه در فضای کسبوکار چالشهای بزرگی وجود دارد افزود: یکی از رسالتهای تشکلها و اتاقها توانمندسازی فعالان اقتصادی برای مطالبهگری از دولت، نظام و حاکمیت است. در سالهای اخیر مسایلی نظیر تورم، رکود، نابسامانی در نظام تعرفهها، نوسانات ارزی، نقدینگی بالا و تنگناهایی که بانکها دچار آن هستند، فضای کسبوکار کشور را با چالشهای بزرگی مواجه کرده است و البته بنگاهها نیز با وجود این چالشها، در معرض آسیب قرار گرفتهاند.
رئیس اتاق تهران ادامه داد: در چنین شرایطی تشکلها در حلوفصل این مشکلات بسیار میتوانند موثر واقع شوند. تشکلها میتوانند از طریق همگرایی، مشکلات را رصد کرده و برای حل آنها راهکار پیشنهاد دهند و سطح مطالبهگری خود را ارتقا ببخشند.
خوانساری نهاد دولت را بیاندازه بزرگ توصیف کرد و گفت: دولت در این اندازه، هزینههای بسیار دارد و بخش بزرگی از آنچه به عنوان درآمدهای نفتی و مالیاتی حاصل میشود، صرف هزینههای جاری دولت میشود و سرریز آن به بخش خصوصی میرسد. اکنون حجم مطالبات بخش خصوصی از دولت افزایش یافته و از سوی دیگر متغیری نظیر نرخ ارز به دلیل آنکه، با سرکوب قیمتی مواجه شده، به محض افزایش تقاضا، قیمت آن بسان فنر رها میشود و کسبوکارها را با مشکل روبه رو کرده میکند.
او ادامه داد: در حالی که بانکها با کمبود نقدینگی دست به گریبان هستند، شرایطی که بر روابط بینالمللی کشور حاکم است، جذب سرمایههای خارجی را با چالش مواجه کرده است. از سوی دیگر مشاهده میشود که شرکتهای صاحبنام فنی و مهندسی در مناقصههای بینالمللی شرکت میکنند اما به دلیل عدم برخورداری از ضمانتنامه این فرصتها را از دست میدهند. از این دست مسایل در فضای کسبوکار بسیار است و البته تشکلهایی در کشور وجود دارد که به این مسایل میپردازند و با ارائه پیشنهادات و راهکار درصدد حل بخشی از این مسایل بر میآیند. ما در اتاق تهران نیز سعی داریم از طریق تعامل با تشکلها در رفع این مشکلات موثر واقع شویم.
توافق ضمنی اتاق با مجلس برای تهاتر بخشی از مطالبات بخش خصوصی
خوانساری در ادامه از تعامل اتاق با دولت و مجلس در جهت تعیین تکلیف بخشی از مطالبات بخش خصوصی از دولت خبر داد و گفت: با کمیسیون تلفیق مجلس به این توافق رسیدهایم که 100 هزار میلیارد تومان از بدهیهای دولت به بخش خصوصی از طریق تهاتر بدهی بانکها به بانک مرکزی و پرداخت بانک مرکزی به دولت تسویه شود. چنانچه این پیشنهاد اتاق بازرگانی در صحن علنی نیز به تصویب برسد، 50 هزار میلیارد تومان از این رقم به بخش خصوصی واقعی و 50 هزار میلیارد تومان آن نیز به مطالبات صندوقهای بازنشستگی و شبهدولتیها اختصاص مییابد.
او گفت: در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی نیز پیشنهاداتی به دولت و مجلس ارائه کردهایم که به نظر میرسد، تا اندازهای راهگشا باشد.
خوانساری سپس به انتظارات اتاق تهران از تشکلهای مبتنی بر ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداخت و گفت: این تشکلها آینده روشنی در برابر خود دارند. در واقع بخشی از معضل بیکاری میتواند با کمک پدیدههای نو و کسبوکارهای آیتیمحور برطرف شود. به عبارت دیگر، بیکاری و مشکلات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و امنیتی آن از طریق گسترش این کسب و کارها قابل حل است. امیدواریم با افزایش شناخت و حمایت حاکمیت از این بخش، اشتغال با کمک بنگاههای فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات افزایش پیدا کند.
در انتهای این مراسم با حضور مسعود خوانساری رییس اتاق تهران و مسعود شنتیایی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران و رییس اتحادیه شرکتهای فنی و مهندسی حفاظت الکترونیک و شبکههای ایمنی از جمعی از فعالان این صنعت تجلیل و تقدیر شد.
انتهای پیام/