دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 بهمن 1396 - 12:21
دادستان کل کشور در گردهمایی مسئولان حقوقی ناجا مطرح کرد؛

نارضایتی از ضعف مدیریت در حادثه برف اخیر/ مدیری که نمی‌تواند، عذرخواهی کند و کنار برود

دادستان کل کشور گفت: وقتی ندانم‌کاری و ضعف مدیریت وجود دارد و مدیری نمی‌تواند کار کند، برود کنار؛ اگر می‌بیند نمی‌تواند کلان‌شهری را درست مدیریت کند و ضعف در مدیریتش هست، کار را رها کند.
کد خبر : 256593

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام منتظری دادستان کل کشور در بیست و یکمین گردهمایی مسئولان حقوقی ناجا به سوءاستفاده دشمن از ضعف مدیریت، بی‌تدبیری و ندانم‌کاری تعدادی از مدیران ضعیف اشاره و اظهار کرد: در حوادث طبیعی متأسفانه حادثه را تبدیل به جریانی می‌کنید که دشمن از آن سوءاستفاده می‌کند. دشمن مترصد است از یک ضعف مدیریتی بهره‌برداری کند، هر چند کوچک باشد.


دادستان کل کشور تصریح کرد: در حادثه بارش برف شاهد ضعف مدیریت بودیم و یک نارضایتی ایجاد شد.


وی گفت: یک مدیر باید در تدبیر و نگرش خود به مسائل، طوری برنامه‌ریزی کند تا حادثه با کمترین هزینه به نتیجه مطلوب برسد. وقتی ندانم‌کاری و ضعف مدیریت است و مدیریت نمی‌تواند کار کند، برود کنار؛ اگر می‌بیند نمی‌تواند شهر کلان را درست مدیریت کند و ضعف در مدیریتش است رها کند.


این مقام ارشد دستگاه قضایی اعلام کرد:‌ اگر یک وزارتخانه یا یک دستگاه را مدیری نمی‌تواند مدیریت کند و به وظایفش درست عمل کند، عذرخواهی کند، نه عذرخوهی شفاهی، بلکه کار را به افراد توانمند بسپارد.


وی به وظیفه دادستانی و دستگاه قضایی در دفاع از حقوق عمومی پرداخت و گفت: ما در خیلی از مسائل ورود پیدا می‌کنیم، جایی که دفاع از حقوق عمومی مردم مطرح باشد.


منتظری تصریح کرد: شب گذشته وقتی عده‌ای مسافر داخلی و خارجی تحت شرایط بدی در فرودگاه امام بودند، من به معاون مربوطه تماس گرفتم که شبانه برود و بررسی کند که چرا باید چنین فضا و شرایطی به وجود بیاید.


شرکت‌های هواپیمایی اخلاق را کنار گذاشتند


وی گفت: شرکت‌های هواپیمایی همه اخلاق انسانی را برای بالا بردن قیمت بلیط کنار گذاشتند، تاکسی‌دارها یک جور، مسئول پاک کردن برف فرودگاه یک جور و مجموعه‌ای دست به دست هم دادند ضعف در مدیریت باشد و مردم شعار بدهند «مدیر بی‌کفایت خجالت خجالت».


وی گفت: مدیر باید تکلیفش را بداند، حقوق می‌گیرد که برای مردم کار کند، چای خوردن و پشت میز نشستن ملاک نیست.


دادستان کل کشور ادامه داد: وقتی ما مسئولیتی را عهده‌دار شدیم در ازای کار حقوق می‌گیریم، از عنوان و پست‌مان استفاده می‌کنیم تا در خدمت مردم باشیم. باید تمام توان را به کار ببریم تا بتوانیم در خدمت مردم باشیم؛ اگر نمی‌توانیم مسئولیت را به آدم لایق‌تری واگذار کنیم.


وی گفت: مردم از مدیرانشان انتظار مدیریت مدبرانه توأم با صداقت و کفایت را دارند.


مدیر جمهوری اسلامی نباید دنبال کیسه ‌دوختن باشد


این مقام ارشد دستگاه قضا تصریح کرد:‌ خط مدیریت و خدمت به مردم را از جریانات سیاسی جدا کنیم؛ سیاسی‌کاری برای مردم و اداره جامعه زهر و کشنده است.


وی اعلام کرد: منِ مدیر در نظام جمهوری اسلامی نباید کیسه بدوزم و دنبال مال‌اندوزی باشم؛ مدیریت دولتی و خدمتی نباید با جیب‌ پرکردن همراه باشد اگر چنین چیزی می‌خواهد برود تجارت کند.


منتظری به نقشه‌های دشمنان ایران اسلامی به خصوص نقشه‌های آمریکا و صهیونیسم با هدف براندازی نظام و ایجاد یأس و ناامیدی در بین مردم اشاره و تصریح کرد: ایجاد یأس و سلب اعتماد توده مردم از نظام را نباید دست کم بگیریم؛ این نظام از تولد تا کنون به عنایت حضرت ولی‌عصر (عج) و حضور مردم در صحنه حاضر بوده و ما باید این قصور را به هر قیمتی ارج و پاسداشت کنیم.


وی گفت: دشمن با شایعات و دروغ‌پراکنی در فضای مجازی رها شده و یل در جهت سلب اعتماد و ایجاد یأس و ناامیدی قدم برمی‌دارد و متأسفانه در برخی مسائل و موارد مسئولان و مدیران ما آتو و بهانه به دشمن می‌دهند.


دادستان کل کشور تصریح کرد: دشمن از ضعف مدیریت، بی‌تدبیری و ندانم کاری تعدادی از مدیران ضعیف بهره‌برداری می‌کند.


امنیت مهمترین سرمایه کشور است


منتظری در ادامه سخنان خود به موضوع امنیت پرداخت و گفت:‌ ایجاد امنیت مهمترین سرمایه کشور است و حرف اول را در همه حوزه‌ها می‌زند؛ اقتدار ملت، پیشرفت در حوزه‌های فرهنگی‌،سیاسی، اقتصادی و اجتماعی همه و همه در گرو امنیت است.


دادستان کل کشور ادامه داد: اگر امنیت نباشد اقتصاد نیست، در حوزه‌های علمی و دانشگاهی امکان تحقیق و پیشرفت نیست، سیاسیون نمی‌توانند خط و مشی خود را تبیین کرده و حرکت کنند، مردم از زندگی لذت نمی‌برند، فرهنگ و ارکان نظام به جد آسیب می‌‌بیند.


منتظری تأکید کرد: امنیت مقوله‌ای است که همه ارکان پیشرفته کشور مرهون آن است اما باید بگویم که خود امنیت سه ضلع دارد، یک نیروهای مسلح، دو دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی و سه دستگاه قضایی.


دادستان کل کشور تصریح کرد: اگر سه ضلع با هم تعامل، همکاری، همراهی و هم‌افزایی داشته باشند، قطعاً در ایجاد امنیت، نقششان بی‌بدیل و غیر انکار است.


وی ادامه داد: اما اگر خدایی ناکرده این همراهی نباشد این موتور، صحیح کار نخواهند کرد بنابر این باید دستگاه قضایی، نیروی انتظامی و دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی با هم، هم‌افزایی، همکاری و هماهنگی در حد اعلاء داشته باشند.


منتظری به عنوان کسی که در دستگاه قضایی مسئولیت دارد و بیشترین ارتباط را با نیروی انتظامی و دستگاه‌های اطلاعاتی دارد و همچنین به عنوان دادستان کل کشور که مسئولیت دفاع از حقوق عمومی مردم را به عهده دارد، اعلام کرد: در ایجاد امنیت، پایداری امنیت و نگه داشتن فضای امن برای جامعه و مردم عزیز از برداشتن هیچ گامی برای هم‌افزایی این نیروهای اطلاعاتی و امنیتی دریغ نمی‌کنم؛ هر جایی، هر اثر و نشانه‌ای از عدم هماهنگی دیده شد به من منتقل کنید.


وی به سیاست ریاست قوه قضاییه و دادستانی کل کشور در هم‌افزایی نیروی انتظامی و دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی پرداخت و گفت:‌ هم‌افزایی این نیروها جزء سیاست راهبردی و انکارناپذیر ما است؛‌ البته هر کسی در چارچوب وظایف و مقرراتی که بر عهده دارد عمل می‌کند اما باید این هم‌افزایی لازم و ضروری لحاظ شود.


خط اعتراض مردم از خط توطئه جداست


دادستان کل کشور به برنامه‌ریزی دشمن و توطئه‌ریزی‌های آنان پرداخت و گفت:‌ دشمن با تمام توان برنامه‌ریزی و توطئه‌ریزی می‌کند، از خارج کشور هدایت می‌کند و از اتوبان‌های فضای مجازی، توطئه‌های خود را هدایت می‌کند و عناصری را در داخل کشور به مزدوری گرفته و برای ایجاد اغتشاش و آشوب از هیچ سرمایه‌گذاری دریغ نمی‌کند.


وی گفت:‌ کار به جایی رسیده که یک رئیس‌جمهور صبح که از خواب بلند می‌شود توئیت می‌نویسد و به اغتشاشگران و مزدوران خط می‌دهد و از آنها حمایت می‌کند و این نشان‌دهنده آن است که در پشت پرده چه می‌گذرد.


این مقام ارشد دستگاه قضا با اعلام این مطلب که اعتقاد نداریم که همه کسانی که در صحنه اعتراضات حضور داشتند مزدور دشمن بوده‌اند، اظهار کرد: خط اعتراض به حق مردم از خط توطئه و مزدوران دشمن جدا است و مردم عزیزی که در اغتشاشات اخیر متوجه شدند که دشمن قصد بهره‌برداری دارد سریعاً‌ راه خود را جدا کرده و صحنه را ترک کردند و تعداد کمی ماندند.


منتظری افزود: در بررسی‌ها، تحقیقات و بازجویی‌هایی که انجام شد مشخص شد تعداد اندکی از مردم که در صحنه باقی ماندند جوانان و نوجوانانی بودند که فریب خورده بودند و در بازجویی آنها فریب‌خوردگی آنها مشخص بود.


وی به پایین کشیدن پرچم جمهوری اسلامی در اغتشاشات اخیر اشاره و تصریح کرد: آن آقایی که پرچم را پایین کشید نوجوان 15 ـ‌ 16 ساله بود که می‌گوید در میدان نشسته بودم، کسی آمد و گفت پول می‌دهد تا من این پرچم را پایین بکشم.


دادستان کل کشور تصریح کرد: نوجوانی که کلاس نهم است معلوم است که چقدر وابستگی دارد؛ با اندک پولی فریب خورده؛ تازه به وی ماسک هم داده‌اند که به صورت بزند اما وقتی پایین می‌آید می‌بیند طرف نیست و مشخصات آن فرد را به ما می‌گوید؛ ببینید مزدوری پول را به دست گرفته با منشأیی که ما می‌دانیم و نوجوان ناپخته ما را با اندک مبلغی پول خام می‌کند که این‌ها نشان‌دهنده این است که آنها به استیصال افتاده‌اند.


منتظری افزود: نوجوان 14 ـ 15 ساله را با پول فریب داده تا پرچم را پایین بکشد و بعد فیلمبرداری کرده و از آن بهره‌برداری کنند.


این مقام ارشد دستگاه قضا به حضور مردم در صحنه بعد از اغتشاشات پرداخت و گفت: دشمن با همه تلاش، تدبیر و صرف هزینه‌‌ در این حوزه تلاش کرد اما حضور مردم در صحنه همچون آبی بر روی آتش بود.


وی در خصوص عملکرد نیروی انتظامی اعلام کرد: حضور نیروی انتظامی برای ایجاد امنیت قابل تحسین بود.


منتظری گفت: دشمن هرگز دست از دشمنی و توطئه بر نخواهد داشت و بعد از آن قائله و مقداری آرامش که حاکم شده دوباره فراخوان داده و از این فضای جهنمی رهاشده یعنی شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کند.


دادستان کل کشور گفت: دشمن فراخوان داده برای اینکه عده‌ای از فریب‌خوردگان برای دهه فجر تجمعات داشته باشند؛ باید حواسمان جمع باشد و هوشیار باشیم و اجازه ندهیم دشمن به توطئه‌ها و نقشه‌هایش دست یابد.


وی تصریح کرد: دشمن به دنبال ایجاد آشوب است البته می‌داند به هدفش نمی‌رسد، اما وظیفه دستگاه قضایی و نیروی انتظامی و دستگاه‌های امنیتی است که مراقبت‌های لازم را داشته باشند و با حضور به جد در صحنه و با اقتدار اجازه ندهند دشمن به اهداف خود برسد.


منتظری گفت:‌ دشمن در طول 39 سال هر چه در توان داشته گذاشته و ما وظیفه داریم در ایجاد امنیت برای مردم تلاش کنیم؛ مسئولیت ناجا در این حوزه خطیر است و باید مقتدرانه در صحنه مقابل توطئه‌ها بایستد


این مقام ارشد دستگاه قضایی به کشورهای پیرامون ایران اشاره و بیان داشت:‌ 4 طرف کشور ما آتش اختلاف و توطئه توسط استکبار و صهیونیست برافروخته شده تا ناامنی را به وجود آورند.


دادستان کل کشور به کشور افغانستان پرداخت و گفت: در ماه اخیر با حضور داعش پست فطرت و دست‌نشانده آمریکا و صهیونیسم دیدیم که چگونه مردم بی‌دفاع به آتش و خون کشیده شدند؛ همچنین اوضاع پاکستان و عراق و سوریه را هم که می‌دانید.


وی گفت: به حمدالله این نعمت بزرگ امنیت را که خداوند ارزانی داشت محصول زحمات شما عزیزان نیروی انتظامی، سربازان گمنام، سپاهیان، دستگاه قضایی و دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی است که با تمام توان در میدان در حال خدمت هستید.


تقدیر از حضور مقتدرانه ناجا در اغتشاشات


دادستان کل کشور در ادامه سخنان خود در جمع مسئولان حقوقی ناجا با بیان اینکه به عنوان یک شهروند و به عنوان یک مسئول قضایی و دادستان کل کشور از زحمات ارزشمند نیروی انتظامی در طول سال‌ها و در تمام عرصه‌ها تشکر کرد و گفت:‌ از حضور مقتدرانه نیروی انتظامی در حوادث ماه گذشته و اغتشاشاتی که توسط دشمن نابکار طرح‌ریزی و هدایت می‌شد تشکر می‌کنم.


وی گفت: نیروی انتظامی با تدبیر و حوصله قابل تحسین و دادن هزینه‌های ارزشمندی این قائله و اغتشاش را به آرامش تبدیل کرد؛ من از فرماندهی محترم نیروی انتظامی، معاونین محترم و همه فرماندهان و نیروهایی که در شهرهای مورد هدف دشمن توانستند به وظیفه آرامش‌بخش به نحو مطلوب عمل کنند سپاسگزاری می‌کنم و آرزوی موفقیت و سلامتی برای همه عزیزان را از پیشگاه احدیت دارم.


این مقام ارشد دستگاه قضا اظهار داشت: هرگز خدمات نیروی انتظامی در ایجاد امنیت و استقرار ثبات در جامعه از انظار عامه مردم و انظار مسئولین و مقامات و خصوصاً فرماندهی معظم کل‌قوا پوشیده نیست.


منتظری ادامه داد: این خدمات وقتی که توأم با حس اعتقاد، ایمان و با معنویات باشد مؤید من‌عندالله خواهد بود.


وی به جمله معروف امام علی (ع) در توصیف نیروهای مسلح در عهدنامه مالک اشتر اشاره کرد و گفت: آن نکته به نظر من باید همیشه مدنظر عزیزان و همه خدمتگزاران ایجاد امنیت جامعه قرار بگیرد که لشکریان و آنهایی که مسئولیت ایجاد امنیت در کشور را دارند جنود باذن‌الله هستند.


وی گفت: وقتی کار برای خدا باشد و توأم با معنویت قطعاً مورد توجه و عنایات خاص خداوند است.


وی گفت:‌در همه کشورها نیروهای مسلح اعم از ارتش یا پلیس وجود دارند اما ویژگی شما این است که مصداق باذن‌الله هستید یعنی هدف کارتان خداست و خدمت توأم با معنویت برای جلب رضای الهی.


دادستان کل کشور تصریح کرد: وقتی چنین شد خدا با همان جنودی که پیامبرش را نصرت داد با همان جنودی که در صحرای طبس وقتی دشمن شبیخون زد و چه در دفاع مقدس و در طول 8 سال، خداوند متعال این نیروهای خالص جان برکف را مورد عنایت قرار خواهد داد و با جنود عینی خودش نصرت می‌دهد.


وی گفت: اگر خدمت توأم با معنویت باشد برای شما هم اثر ارزشمند معنوی و لذت معنوی دارد و هم مورد لطف و عنایت الهی خواهید بود.


این مقام ارشد دستگاه قضایی اعلام کرد: شما مأموران نیروی انتظامی در نظامی خدمت می‌کنید که فرماندهی آن با یک مجتهد عادل، انسانی فرهیخته و کسی است که مسیر رسول اکرم (ص) و ائمه معصومین را طی می‌کند.


وی به فرمایشات گهربار حضرت زهرا (س) پرداخت و گفت: در خطبه فدکیه معروف حضرت فاطمه زهرا (س) به نکاتی اشاره شده که امروز برای ما آموزنده است.


دادستان کل کشور ادامه داد: در این خطبه آمده است که خداوند ایمان را برای شما پاک‌کننده از هرگونه شرک قرار داد یعنی ایمان مطهر انسان است همانگونه که آب برای دفع فضولات و آلودگی در بدن مطهر است ایمان هم برای روح انسان همان تطهیر و پاکی را که آب فضولات و میکروب‌ها را از بین می‌برد، داراست.


وی افزود: در این خطبه آمده که خداوند اطاعات ما اهل بیت را برای مردم و ملت موجب نظم قرار داده، خداوند امامت ما را موجب امنیتی قرار داده که در جامعه شکاف ایجاد نشود.


دادستان کل کشور تصریح کرد: محور وحدت جامعه به فرموده حضرت زهرا (س)، رهبری امام معصوم است در زمان حیات امام معصوم آن چیزی که موجب وحدت و هماهنگی در جامعه می‌شود امامت آن بزرگان است و در زمان غیبت نیز همان امامان تکلیف مردم را مشخص کرده‌اند


منتظری ادامه داد: امروز در جامعه ما محور وحدت ولی‌فقیه است همانگونه که امام راحل بنیان‌گذار جمهوری اسلامی بود و در طول 10 سال عمر پربرکتش در سخت‌ترین شرایط و در وضعیتی که کشور همه روزه مواجه با توطئه‌های دشمن از کودتا گرفته تا درگیری و 8 سال تهاجم همه‌جانبه دشمن، آن کسی که محور قرار گرفت امام راحل بود.


عالی‌ترین مقام دادستانی کشور اعلام کرد: آن کسی که توانست همه توطئه‌های دشمن را دهه انقلاب دفع کند و نگذار که دشمن به اهداف خود برسد رهبری داعیانه امام راحل و تصمیمات ولایتمداران ایشان بود.


منتظری ادامه داد: پس از رحلت امام در طول 28 ـ 29 که دشمن هرگز دست از دشمنی برنداشت و به انحای مختلف توطئه‌های خود را در قالب گوناگون به اجرا درآورد آن کسی که توانست به تبیین سیاست‌ها و هدایت‌های داعیانه خود نقشه دشمن را نقش بر آب کند مقام معظم رهبری بود.


دادستان کل کشور تصریح کرد: این همان مصداق سخن حضرت زهرا (س) است که خداوند امامت ما را امنیتی قرار داد تا در جامعه اختلاف ایجاد نشود؛ همان چیزی که در کلامات مقام معظم رهبری و توصیه و تأکیدات ایشان برای حفظ وحدت جامعه و همچنین توصیه به مسئولانی که امنیت جامعه را به عهده دارد دیده می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته