دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مدیر آی‌گپ: حمایتی که می‌خواهیم از جنس مردم است نه دولت

محمد رسول کاظمی اظهار داشت: ما با دولت کار نداریم؛ من از مردم می‌خواهم که در این راه به ما کمک کنند تا بتوانیم خوب پیش برویم.
کد خبر : 256579

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، این روزها و به‌ویژه پس از مطرح شدن بحث فیلترینگ پیام‌رسانی مثل تلگرام، بحث پیام‌رسان‌های داخلی بسیار داغ شده است. موضوعی که همواره در بحث پیام‌رسان‌های خارجی مطرح بوده بحث امنیت و خروج اطلاعات کاربران بوده که شاید دغدغه اصلی دولت‌هاست.


در این مجال گفتگو با محمدرسول کاظمی، مدیر جوان آی گپ ارائه می‌شود.




**آیا قصد دارید همانند تلگرام استیکر، ربات و امکان ساخت هر کدام توسط کاربر و به طور کلی قابلیت‌های جذاب را برای کاربران ایجاد کنید؟




فعلا به خاطر مشکلات متعددی که در زمینه استیکر داریم، روی این مورد بحثی نداریم. ما استیکری که بخواهیم ارائه دهیم، مثل تلگرام خواهد بود و کاربر توانایی اضافه کردن پکیج استیکر را خواهد داشت. در حال حاضر یک سری محدودیت‌هایی وجود دارد که با حل شدن آنها استیکر هم به آی گپ اضافه خواهد شد. بحث ربات هم به زودی به آی گپ اضافه خواهد شد که تفاوت‌هایی با ربات تلگرام دارد. ربات‌ها به گونه ای خواهد بود که استفاده کننده بدون نیاز به سرور ربات خود را بر روی آی گپ مدیریت کنند. در کل باید نیازهای روزمره مثل تماس صوتی، رفع مشکلات ابتدایی و ... حل شود بعد دنبال استیکر برویم. البته زیرساخت‌های همه مواردی که مردم نیاز دارند آماده شده است و فقط به زمان نیاز داریم.




**می گویند پیام رسان‌های داخلی رصد می شود، اینگونه هست؟




فعلا کسی تا به امروز برای رصد سراغ ما نیامده است.


** آیا امنیت پیام رسان شما قابل تضمین است؟ بعنی برای هک نشدن آن تضمینی دارید؟




نکته مهم در مورد نرم افزارهایی که اطلاعات مردم در دست آنها می باشد، دادن اطمینان به کاربران برای عدم استفاده از اطلاعات شخصی آنهاست تا کسی به آن اطلاعات دسترسی نداشته باشد. اولین هدف ما نیز بحث امنیت بوده که تا به امروز سربلند بیرون آمده ایم. بعد از تعیین جایزه برای هک کردن آی گپ نیز با حملات مختلفی روبرو شدیم. ما توانستیم از داخل این حملات نقاط ضعف خود را نیز تقویت کنیم. برخی از هکرها نیز گزارش‌های امنیتی ارسال کردند که در نهایت از خجالتشان درآمدیم و مبالغی را هم پرداخت کردیم.






فکر می کنید بتوانید با پیام رسانی مثل تلگرام رقابت کنید؟




ابتدای امر در سه سال قبل هدف ما بازار جهانی بود؛ نیازهایی را که مردم دنیا دارند در حال پیاده کردن هستیم. مردم ایران نیز اگر ما را پسند کردند از ما استقبال خواهند کرد.




**الان تلگرام به قابلیتی برای کسب و کار تبدیل شده بود و زمان فیلتر، خیلی‌ها آن را دلیلی برای شروع فعالیتش می دانند. واقعا شما در حال حاضر این قابلیت را در آن حد تلگرام می توانید ایجاد کنید؟ درست است که می گویند مخاطب باید حضور داشته باشد تا این امکان ایجاد شود اما از نظر زیر ساختی چطور؟ این قطع و وصل‌های زیاد.. یا اشکالات ios?




بحث اینکه ما بتوانیم کسب و کارهای مختلف از جمله فروشگاه‌ها را پشتیبانی کنیم، نیاز به کاربر و مخاطب دارد. همانند اینکه شما بتوانید محصولات خود را در یک مغازه داخلی یا در یک فروشگاه به فروش برسانید. در هر صورت ما به آن سمت می رویم تا بتوانیم نیازهای مخاطبان را حل کنیم. خوبی که ما نسبت به پیام رسان‌های خارجی داریم این است که سیاست‌های آینده ای که پیش می آید در امان خواهد بود. در ضمن ما بستری را فراهم می کنیم که کاربر پرداخت درون شبکه ای داشته باشند.




**چه شاخصه‌هایی را اعلام می کنید که شما اختصاصا دارید تا مردم برای پیوستن به شما ترغیب شوند؟




ما تنها پیام رسان ایرانی هستیم که open source هستیم، متن باز هستیم و تمام نسخه client روی گت آپ موجود است و نرم افزار نویس‌ها می توانند از آن استفاده کنند.




تنها پیام رسانی هستیم که تمامی مواردی که مردم در تلگرام دیده اند را برطرف کرده ایم، مثل زیر ساخت، شکل، طراحی و حتی دیزاین....




*از جایی حمایت می شوید؟ آیا بعد از فیلتر تلگرام کسی سراغ شما را گرفت ببیند برای جایگزینی به چه چیزهایی نیاز دارید؟




دو سه ماه است که جاهای مختلفی می گویند حمایت می کنیم ولی تا به امروز از جایی حمایت نشده ایم. ارگانهایی مثل دادگستری و وزارت ارتباطات در حوزه‌های جدا حمایت‌هایی می کنند اما تا الان حمایتی از ما نشده است. مثلا آقای وزیر وام 5 میلیاردی گفته بودند که تا به امروز دریافت نکرده ایم.




ما برای پیشرفت، با شرکت‌هایی خصوصی مذاکراتی انجام داده ایم که باید ببینم به نتیجه می رسیم یا نه.




**مخالفت‌هایی داشتید؟ اذیت شدید؟




در کل وقتی بحث فیلتر پیش می آید یک سری مخالف هستند، وقتی بحث تلگرام باشد یک سری دیگر مخالف هستند و وقتی موضوع ای گپ مطرح باشد کسانی دیگر مخالف هستند. در ظاهر و به وضوح کسی ما را اذیت نکرده است اما در خفا چرا، اذیت زیاد شدیم.




حمایت یا درخواست خاصی نیاز دارید؟




ما هیچوقت نیاز و حمایت خود را سمت دولت یا شرکت به خصوصی نبرده ایم. به همین دلیل open source کرده ایم که حمایت از سمت برنامه نویس‌ها باشد. همیشه گفته ایم که از نرم افزار نویس‌ها می‌خواهیم در این راه به ما کمک بدهند. در کل نیاز به حمایت دولتی نداریم. مثل همین قضیه وام، سه ماه است که ما درگیر کاغذ بازی‌هایی شده ایم و جز اینکه وقتمان تلف شود نتیجه ای نداشت.


ما با دولت کار نداریم؛ من از مردم می خواهم که در این راه به ما کمک کنند تا بتوانیم خوب پیش برویم. ما از نرم افزارنویس‌ها با روی باز استقبال می کنیم. در این راه مردم کمک کنند تا بتوانیم یک روزی بگوییم پیام رسان ایرانی داریم که تمامی عرب‌ها از آن استفاده می کنند.




منبع: باشگاه خبرنگاران جوان










انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب