دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تغییر رنگ اشیاء با روش چاپ 3‌بعدی دانشگاه ام‌آی‌تی

پژوهشگران دانشگاه ام‌آی‌تی(MIT)، روش جدیدی برای چاپ سه‌بعدی ابداع کرده‌اند که می‌تواند پس از چاپ، رنگ اشیاء را تغییر دهد.
کد خبر : 256016

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، چاپ سه‌بعدی می‌تواند ایده‌های شگفت‌آور را به اشیاء ملموس تبدیل کند اما ممکن است تکنیک جدید "آزمایشگاه علوم رایانه‌ای و هوش مصنوعی دانشگاه ام‌آی‌تی" (MIT CSAIL)، به نتایج بهتری منجر شود.


به گزارش انگجت، این روش که "ColorFab" نام دارد، توانایی خلق اشیایی که می‌توانند پس از چاپ، تغییر رنگ دهند، فراهم می‌کند.


معجزه ColorFab در جوهر سفارشی گروه CSAIL است که رنگ‌های پایه و سازگار با نور یا رنگ‌های فوتوکرومیک دارد.


هنگامی که رنگ‌های سازگار با نور در معرض نور فرابنفش قرار می‌گیرند، رنگ را به صورت رنگ‌های پایه نشان می‌دهند. این رنگ‌ها زیر نور مرئی ناپدید می‌شوند و جوهر شفاف می‌شود.


برای استفاده از ColorFab، باید مدل سه‌بعدی خود را به رابط آن آپلود و سپس یک الگوی رنگی انتخاب کنید.


بخش‌هایی از این شیء که می‌توانند تبدیل شوند، یک طرح پیکسلی دارند و شما می‌توانید از راه رابط ColorFab، پیکسل‌ها را برای فعال کردن (تغییر رنگ) یا غیرفعال کردن (بازگشت به شفافیت) انتخاب کنید.


براساس آزمایشات این گروه، تغییر رنگ یک شیء 23 دقیقه زمان می‌برد اما پژوهشگران باور دارند می‌توانند با استفاده از نورهای قوی یا افزودن بیشتر رنگ‌های سازگار با نور، زمان انتظار را کوتاه کنند.


به علاوه، این گروه برای ایجاد یک طراحی تلاش می‌کند که امکان ایجاد رنگ‌های ثانویه را برای ColorFab فراهم می‌سازد.


ممکن است با پیشرفت این روش، پژوهشگران آن را برای استفاده در صنعت پوشاک تنظیم کنند، زیرا تصور می‌کنند بتوان در آینده این روش را برای لباس هم به کار گرفت.


اگرچه پژوهشگران امیدوار هستند که ColorFab بتواند ضایعات تولید شده را کاهش دهد، هددف‌شان، تنها توانایی ایجاد کالاهایی که تغییر رنگ می‌دهند نیست.


"استفانی مولر" (Stefanie Mueller)، استاد دانشگاه ام‌آی‌تی و عضو این گروه پژوهشی توضیح داد: به طور کلی، اکنون مصرف مردم، بسیار بیشتر از 20 سال پیش و ضایعات تولید شده آنها نیز بیشتر است. با تغییر رنگ اشیاء، نیازی به تغییر کلی یک شیء نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب