باید از سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ و هنر مراقبت کرد/ حوزه نمایش خانگی یکی از پرمخاطبترین رسانهها
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری آنا از کمیته اطلاع رسانی ستاد صیانت از آثار سینمایی و سمعی و بصری، نشست مشترک دبیرکل ستاد صیانت از آثار سینمایی و سمعی و بصری با اعضای شورای صیانت استان آذربایجان شرقی برگزار شد.
وی افزود: حدود ۱۲ سال از تشکیل ستاد صیانت از آثار سینمایی و سمعی و بصری در وزارت ارشاد گذشته و دورههای پرفراز و نشیبی را نیز پشت سر گذاشتیم؛ فعالیت این ستاد در طول سالهای اخیر تعطیل نشده و جلوگیری از انتشار غیرمجاز محصولات فرهنگی و همچنین ممانعت از توزیع آثار مبتذل، مستهجن و آثار مجازی که به شکل غیرمجاز توزیع میشد، از جمله اهداف تشکیل این ستاد است.
یزدانی با اشاره به سیاست دولت تدبیر و امید در کم کردن تصدیگری دولت، از واسپاری امور به مردم و جلب همکاریهای بخش خصوصی در تصمیم گیریها و عملیات اجرایی خبر داد و افزود: ستاد صیانت از آثار سینمایی و سمعی و بصری امنیت سرمایهگذاری را برای کسانی که قصد انجام کار قانونی در این زمینه دارند را تضمین میکند.
وی با اشاره به هماهنگی مناسب و موثر با نیروی انتظامی گفت: تفاهمنامهای در راستای فعالیت ستاد صیانت از آثار سینمایی و سمعی و بصری با نیروی انتظامی منعقد کردیم. در تهران با توجه به اینکه بیشترین مصرف را داریم میان فرماندهی انتظامی، رئیس پلیس فتا، دادستان استان تهران و دادستان کل کشور هماهنگی مناسبی وجود دارد و در جریان فعالیتهای ستاد هستند بطوریکه هنگام بروز تخلف احکام قضائی آن سریع صادر میشود.
وی تصریح کرد: در حوزه قوانین مربوط به آثار فرهنگی و هنری نیازمند اعمال اصلاحات هستیم چرا که در بیشتر مواقع جریمه اعمال شده با جرم تناسبی ندارد و سودآوری و گردش اقتصادی در حوزه فروش و کپی آثار سمعی و بصری به روش غیرقانونی و غیرمجاز، به حدی است که مجرم بعد از پرداخت جریمه دوباره به روند کاری خود ادامه میدهد.
دبیرکل ستاد صیانت از آثار سینمایی و سمعی و بصری ادامه داد: استانهایی که مصرف آثار فرهنگی و هنری در آن بالا و به تبع تخلفات افزایش پیدا میکند شامل آذربایجان شرقی، خوزستان، خراسان رضوی، فارس، اصفهان، البرز و تهران است که حدود ٨٠ درصد مصرف محصولات نمایش خانگی مربوط به این استانهاست و طبیعی است که آسیبهای وارده به این استانها نسبت به استانهای با مصرف پایین بیشتر خواهد بود.
یزدانی با اشاره به تخلفات زیاد در فضای مجازی ادامه داد: باید یکی از مدیران هر اداره کل بهعنوان مدیر ستاد صیانت از آثار سینمایی و سمعی و بصری استان منصوب شود تا متولی ستاد صیانت هر استان مشخص شود و برگزاری جلسات، بازدیدها و ارائه گزارش مستمر صورت گیرد.
وی با تاکید به جذب سرمایه گذار در حوزه فرهنگ و هنر بیان کرد: کار فرهنگی عمدتا یک فعالیت دیر بازده و زمانبر است و برای یک سرمایه گذار در بخش فرهنگ و هنر الویت و انتخاب اولش نیست و برخی اوقات به دلیل پایین بودن سودآوری در این حوزه و عدم پایداری این فعالیت به ترک بازار می شوند.
یزادنی با اعلام اینکه ستاد صیانت از آثار سینمایی و سمعی و بصری یک فضای امن برای کسب و کار در حوزه فرهنگ و هنر و تولیدات این حوزه ایجاد میکند اظهار کرد: هدف این ستاد آن است که سرمایه های فرهنگی و هنری از کشور خارج نشوند و در جذب سرمایه های جدید ساعی باشد.
مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری علت اساسی رجوع مردم به محصولات فرهنگی و هنری غیرمجاز و دانلودها و بارگذاری غیرقانونی برای بهره مندی از محصولات رسانه ای را ٤ فاکتور سرعت، کیفیت، قیمت و تنوع دسترسی به آثار فرهنگی و هنری عنوان کرد و افزود: مردم باید آگاه باشند که با این کار شغل کاذب ایجاد می شود و به شکل گیری شغل های پایدار لطمه می زند.
وی خاطرنشان کرد: موفقیت اقدامات ستاد صیانت از آثار سینمایی و سمعی و بصری در گرو آگاهی مردم است و باید متوجه آسیب های وارده به فرهنگ جامعه شوند و به درک این مساله واقف باشند.
*مردم باید از مجاری مجاز به کالاهای فرهنگی دسترسی داشته باشند
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی گفت: مردم باید از مجاری مجاز به کالاهای فرهنگی دسترسی داشته باشند.
محمد محمدپور در نشست ستاد صیانت از آثار سینمایی و سمعی و بصری در تبریز اظهار داشت: ما در حوزه ستاد صیانت از آثار فرهنگی و هنری دو کار عمده انجام میدهیم که یکی ایجاد و نهادینه کردن اخلاق و حقوق شهروندی و ترویج آن است چراکه اخلاق و تعهد شهروندی فرآیندی است که باید آن را همچون هدفی اساسی در نظر گرفت و به صورتی تدریجی ایجاد کرد.
وی افزود: در این راستان عمکرد ما به نحوی است که مردم بتوانند از مجاری مجاز به کالاهای فرهنگی دسترسی داشته باشند و در همین راستا نیز میکوشیم وضعیت مصرف کالاهای فرهنگی را مورد ارزیابی و تحلیل قرار دهیم و از آنجا که مصرف کالاهای فرهنگی غیرمجاز در مقابل ارزشهای دینی و ملی کشور به نوعی انحراف و دور شدن از ارزشها تلقی میشود، این مسأله از اهمیت بالایی برخوردار است.
محمدپور تاکید کرد: مردم میبایست حق و حقوق انسانهای فرهیختهای که خالقان آثار فرهنگی و هنری هستند را پاس بدارند.
وی افزود: از سوی دیگر ما در راستای تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر گام برمیداریم، رونق بخشیدن به اقتصاد فرهنگ و هنر یکی از سیاستهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و این موضوع در استان ما به جد پیگیری میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آدربایجان شرقی در ادامه گفت: با توجه به تعدد فضای مجازی، لازم هست تا متناظر شورای عالی فضای مجازی کشور را در سطح استان نیز داشته باشیم.
وی افزود: باید سازوکارهای تولید، گسترش و توزیع در این حوزه در دسترس اداره کل باشد تا سیاستگذاری منطقهای لازم را انجام دهیم.
در پایان دبیرکل ستاد صیانت و مبارزه با تکثیر و عرضه غیر مجاز آثار سینمایی و سمعی و بصری در تبریز به مراقبت از سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ و هنر تاکید کرد.
گفتنی است در این نشست علی محرمی معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به عنوان رئیس ستاد صیانت از آثار فرهنگی و هنری استان معرفی شد.
انتهای پیام/