ماه رمضان از عوامل ایجاد وحدت در میان مسلمین است
آیتالله سیدمحمد موسوی بجنوردی با بیان این که موضوع ماه رمضان و روزه گرفتن مسلمانان یک جنبه سازندگی برای بعد مادی انسان دارد و یک جنبه تزکیه برای بعد معنوی و روحانی او، به خبرنگار آنا گفت: انسان به واسطه تزکیه نفس این لیاقت را دارد که به مقام قرب الهی برسد که هیچ مخلوق دیگری لایق این مقام نخواهد بود.
رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی واحد تهران شمال ادامه داد: هر انسانی یک نفس ربانی دارد و یک نفس حیوانی، در ماه رمضان انسان به جهاد با نفس حیوانی پرداخته و نفس رحمانی خود را به کمال میرساند. این همان فلسفه روزهداری است، یعنی تلاش یکماهه انسان در ماه رمضان برای تصفیه نفس و استمرار آن در طول سایر ماهها.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، مولفههای نفس حیوانی را شامل خودخواهی، شهوت، قدرتطلبی و حب جاه برشمرد که با تکیه بر مبارزه با نفس حیوانی، نفس انسان پاک میشود و البته خداوند متعال توبه بنده گنهکار را میبخشد.
وی تصریح کرد: نفس انسانی مجرد از ماده است، نفس آمادگی تجلیات حق تعالی را دارد، لیکن انسان به واسطه خوی و خصلت حیوانی خود حجاب درست میکند مابین خود و خدا، چرا که رحمت خدا غیرمتناهی است و ذات باریتعالی عین رحمت است، عدل محض است و همه چیز و همه کس شامل رحمت او میشوند.
چهره ماندگار کشوری در حقوق و عضو شورای عالی مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی، ماه رمضان را ماه تفکر و تعقل برشمرد و عنوان کرد: باید سعی شود در ماه مبارک رمضان عقلانیت انسان بر حیوانیتش غلبه کند چراکه درهای رحمت حق تعالی باز است و از این برکت غافل نشویم که بعداً حسرت آن را بخوریم.
موسوی بجنوردی، اهمیت ماه مبارک رمضان در اتحاد میان مسلمین را یادآور شد و به آنا گفت: در دنیای پرآشوب مسلمین که هر روز شاهد اختلاف افکنی در آن هستیم، ماه مبارک رمضان میتواند به عنوان عامل کلیدی پیونددهنده و تحکیم کننده اتحاد بین مسلمانان باشد. توجه به صله رحم، دوستی و مودت بین افراد و دولتها، انفاق و رفع خصومت از مولفههایی هستند که میتواند بین مسلمین مودت و اتحاد ایجاد کند.
انتهای پیام/