دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نصب 15 هزار کانکس در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه/ کسانی که کانکس نگرفته‌اند، درخواست بدهند

رئیس­ بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: اگر کسی کانکس دریافت نکرده است، باید درخواست کند تا صحت نیاز وی تایید شود چرا که عده‌ای پول آن را دریافت کرده‌اند.
کد خبر : 254456

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، علیرضا تابش در نشست خبری­ درباره آخرین وضعیت اسکان مردم کرمانشاه پس از زلزله گفت:­ در مجموع­ با افزودن 3 هزار کانکس کمک های مردمی، ­­حدود 15­ هزار واحد در این مناطق نصب شد­­ و این میزان نصب کانکس بر اساس احتساب تعداد خانه‌های 100درصد تخریب شده است.


رئیس­ ­­بنیاد مسکن تاکید کرد: سپاه مسئول ساخت کانکس در روستاها و ارتش و بنیاد مسکن مسئول ساخت و نصب کانکس در شهرها بودند که تا کنون 12هزار کانکس نصب شده است.


وی تصریح کرد: در استان کرمانشاه 8 شهر و 289 روستا بیشترین تخریب را پس از زلزله داشتند و­­100هزار واحد صدمه دیده‌اند که باید بیش از 59هزار واحد تعمیر شود و همچنین 45هزار و 545 واحد تخریب شده‌اند که باید نوسازی شوند.


تابش تاکید کرد: تا کنون هزینه 3هزار واحد کانکس را به متقاضیان پرداخت کرده‌ایم. زیرا برخی افراد خانه اجاره کردند و نیاز به کانکس نداشتند.


وی­ گفت: نظارت بر ساختمان احداثی را ­سازمان نظام مهندسی انجام­ می دهد­اما کنترل مضاعفی خواهد شد که نظارت عالیه بر طرح‌های ارزیابی و بهسازی لرزه‌ای خواهد بود که با همکاری دانشگاه تهران انجام می‌شود.


تابش ادامه داد: در حال حاضر 5 هزار و 402 واحد آواربرداری شده است که دیگر مانعی برای شروع ساخت و ساز وجود ندارد و بستر شروع عملیات اجرایی فراهم است.


رئیس بنیاد مسکن با بیان اینکه در شش ماه اول سال آینده در روستاها سقف واحدهای مسکونی را ا حداث خواهیم کرد گفت: دوره بازسازی در شهرها زمان براست­ و به سال 98 می‌رسد.


وی افزود: برای انجام عملیات بازسازی­ فقط­ به 200 هزار تن فولاد نیاز داریم که 25 هزار تن آن خریداری شده است­.


تابش با اشاره به وضعیت مستاجران در بحث اسکان گفت: با مستاجران هم مانند مالکان برخورد می‌کنیم.


وی با اشاره به ارائه تسهیلات برای بازسازی و نوسازی اظهار داشت: 30 هزار واحد مسکونی برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی شده‌اند و 16 هزار واحد عقد قرارداد شده است. تیپ غالب ساخت و ساز در روستاها اسکلت فلزی، پی و مهره خواهد بود و در شهرها بسته به طراحی که دارد می‌تواند بتنی باشد.


رئیس­ بنیاد مسکن انقلاب اسلامی­ در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا واحدهای مسکن مهر تخریب یا مقاوم‌سازی می‌شوند؟­­گفت: ورود به این موضوع در حوزه اختیارات ما نیست و ما بحث تامین مالی آن را دنبال می‌کنیم.


وی با اشاره به رقم بودجه برای بازسازی گفت:‌ برآورد اولیه حدود 700 میلیارد تومان برای وام و 280 میلیارد تومان برای وام بلاعوض بوده است اما این رقم با توجه به افزایش سقف تسهیلات تغییر کرده است و به 2700 میلیارد تومان رسیده است که 500 میلیارد تومان آن کمک بلاعوض دولت است.


تابش­ ­با اشاره به قیمت کانکس در شهر و روستای استان کرمانشاه اظهار داشت: قیمت کانکس در شهر 5 میلیون تومان و در روستا سه میلیون تومان است که در حال حاضر هم پرداخت هزینه کانکس در کرمانشاه در حال انجام است.


رئیس­­ بنیاد مسکن در امضا تفاهم نامه بین دانشگاه تهران و بنیاد مسکن درباره زمینه فتی بازسازی مناطق سانحه دیده استان کرمانشاه گفت: ­ساختمانی را که می‌سازیم چه به لحاظ مقام سازی و چه نوسازی نیازمند طراحی و کنترل کامل آن هستیم که از این پس با کمک دانشگاه تهران این اقدامات را انجام می‌دهیم تا مردم این اطمینان را داشته باشند که به صورت مقاوم و براساس استانداردها ساخته شده است.


تابش ادامه داد: انجام آزمایشهای­­­­ میدانی، ارتعاشات اجباری ارتعاشات محیطی و پایش سلامت سازه‌ها از موضوعات تفاهمنامه با دانشگاه تهران است.


وی افزود: همه­ بار مالی این تفاهمنامه، بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.


تابش با اشاره به مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی استان کرمانشاه اظهار داشت: دو هزار واحد مسکونی باید مقاوم سازی شوند که به همه ­این واحدها تسهیلات احداثی پرداخت می‌شود.


وی ادامه داد: عملیات اجرایی بازسازی و مقاوم سازی در روستاها شروع شده است چرا که مسئولیت این کار بر عهده بنیاد مسکن است اما در شهر از آنجایی که مجوزها­ را­ باید سازمان نظام مهندسی ارائه دهد و طراحی سازه‌ها باید کنترل موقت شوند، بازسازی کمی زمان‌بر خواهد بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب