دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

وزارت خارجه تکلیف ادعاهای مقامات فرانسوی را مشخص کند!

دونالد ترامپ چهار ماه به کنگره و اروپایی‌ها فرصت داده تا برجام را مطابق خواسته‌های او اصلاح نمایند و گر نه آمریکا را از این توافق خارج خواهد کرد.
کد خبر : 254225

کشورهای اروپایی از این فرصت استفاده کرده و برای حفظ برجام، خواهان محدودیت فعالیت های منطقه ای و برنامه موشکی ایران شده اند؛ چرا که کشورهای اروپایی نیز همانند آمریکا با سیاست های منطقه ای و برنامه دفاعی ایران مشکل دارند.


بر این اساس در ماه های اخیر بسیاری از رسانه ها و مقامات خارجی علی الخصوص فرانسوی ها از آغاز مذاکرات موشکی، مسائل منطقه ای و حقوق بشری با ایران خبر داده اند. اما ایران همیشه این ادعاها و سخنان را تکذیب کرده است. در ادامه اهم ادعاهای مقامات فرانسوی ها در این باره آمده است.


فرانسوی ها چه می گویند؟


تاکنون چندین بار مقامات رسمی فرانسه در این باره صحبت کرده اند که مذاکرات موشکی با ایران داشته اند و قرار است در آینده درباره مسائل منطقه ای نیز مذاکره کنند.


* لودریان در مصاحبه‌ای با فیگارو که روز دوشنبه منتشر شد، تصریح کرد: «ما گفت‌وگوهایی را با ایران درباره موشک‌های بالستیک و همچنین مسائل مربوط به منطقه آغاز کرده‌ایم.»به گفته‌ی وزیر خارجه فرانسه کشورش تمایل دارد با مقامات ایران درباره نفوذ نظامی و بی‌ثبات‌کننده‌ی ایران در منطقه و همچنین پیشتیبانی از حزب‌الله لبنان و انصارالله یمن مذاکره کند. به نوشته نشریه فرانسوی فیگارو ژان لو دریان، وزیر خارجه فرانسه روز پنجم ماه مارس سال جاری (۱۴ اسفند) برای مذاکره به ایران سفر خواهد کرد. موشک‌های بالستیک ایران، توافق هسته‌ای و چشم‌انداز برجام و همچنین تحولات منطقه موضوعات محوری گفت‌وگوهای لو دریان با مقامات جمهوری اسلامی خواهد بود.


* اگنس روماته اسپاین، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه روز ۱۵نوامبر (۲۴ آبان) در کنفرانسی خبری گفته بود که این کشور«نگران ادامه برنامه موشکی ایران است که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل همخوانی ندارد و منبعی برای بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه است».


* همچنین مسئله برنامه موشکی از موضوعاتی بود که در تماس تلفنی میان روسای جمهوری فرانسه و ایران در آغاز سال جاری میلادی مورد بحث قرار گرفته بود. پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری دولت ایران گزارش داد که روحانی به امانوئل مکرون گفته برنامه‌های موشکی و دفاعی ایران ناقض قطعنامه‌های بین‌المللی نیست و ایران نسبت به دستیابی به آنچه باید برای دفاع از کشور داشته باشد، تردید نخواهد کرد.


مقامات ایران چه می گویند؟


اما مقامات ایران همیشه مذاکره با کشورهای اروپایی درباره سیاست های منطقه ای و برنامه دفاع موشکی تکذیب کرده اند.


* سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با برنامه ذره‌بین رادیو تهران خبر منتشر شده در رسانه ها که ایران با آلمان و انگلیس و ... در باره مسائل موشکی مذاکره کرده است را رد کرد و گفت: این خبر صحت ندارد. عراقچی تصریح کرد: ما با هیچ کشوری درباره مسائل موشکی خود نه مذاکره کردیم ، نه می کنیم و نه خواهیم کرد. حتی در حال حاضر درباره موضوعات منطقه ای هم با کسی مذاکره ای نداریم.


*بهرام قاسمی، سخنگوی دستگاه دیپلماسی دیروز در نشست خبری و در پاسخ به سوالی درباره اظهارات وزیر خارجه فرانسه مبنی بر اینکه درباره مسائل موشکی با ایران گفت‌وگو کرده و قرار است درباره مسائل منطقه‌ در سفرش به ایران گفت‌وگو کند، تصریح کرد: ما درباره مسائل موشکی و دفاعی با کسی گفت‌وگو نکرده‌ایم. در خصوص مسائل منطقه‌ای با همه جهان گفت‌وگو داریم و دیپلماسی به معنای گفت و شنود است... قاسمی ادعای وزیر خارجه فرانسه مبنی بر اینکه با مقامات ایران درباره موشک‌های بالستیک گفتگو شده را رد کرد و گفت: اگر نقل قولی از ایشان هست که در این زمینه مذاکراتی داشته قطعا تکذیب می‌شود. ما مذاکرات موشکی و دفاعی با هیچ کشوری نداشته و نخواهیم داشت و خط قرمز ماست و موضع کشور در این زمینه کاملا مشخص است.


وزارت خارجه تکلیف را مشخص کند


با توجه به تکذیب های پی در پی مقامات دولت، فرانسوی ها همچنان به سخنان خود ادامه داده و به گونه ای عنوان می کنند که ایران حاضر به مذاکره درباره سیاست های منطقه ای و دفاعی شده در صورتی که این موضوعات از خط قرمزهای اساسی کشور هستند و همه درباره آن اجماع دارند . بالطبع وقتی از سخن از مذاکره می شود مفهوم بده و بستان نیز به ذهن ها خطور می کند و این که فرانسه(و دیگر کشورهای اروپایی) ظاهراً خواستار خلع سلاح و کوتاه آمدناز سیاست های منطقه ای و برنامه های دفاعی ایران هستند.


با توجه به این توضیحات ضرورت دارد دستگاه دیپلماسی وقتی منافع ملی به خطر می افتد حتی اطلاعیه علیه منتقدان داخلی صادر می کند، یکبار برای همیشه سفیر فرانسه در ایران را به وزارت خارجه فرا بخواند و درباره اظهارات های مداخله جویانه و غیر معمول مقامات این کشور توضیح بخواهد. چرا که فرانسوی ها به جای این که با بدعهدی های دولت آمریکا در توافق هسته ای مقابله کنند خواهان این هستند تا دستور کار رایزنی های آینده پاریس- تهران را تعیین کنند و ایران را وادار به پذیرش برجام های دیگر بر اساس منافع خود نمایند.


منبع: جامعه خبری تحلیلی الف


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب