علت تنگی نفس در بارداری چیست؟
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، نفستان سخت میآید؟ راه که میروید، ریههایتان کمتوانیشان را به رختان میکشند و وقتی که میخواهید از جایتان بلند شوید، احساس تنگی نفس میکنید؟ نگران نباشید! بسیاری از زنان باردار در این نه ماه با تنگی نفس درگیر هستند و در اغلب موارد، تنگی نفس سلامت آنها و جنینشان را تهدید نمیکند.
همه مثل شما هستند
سه ماهه دوم و سوم بارداری، زمان دچار شدن مادران به تنگی نفس است. اگر در این ماهها وزنتان بیش از اندازه بالا رفته باشد، یا در شکم بزرگتان، دوقلو حمل کنید، احتمالا بیشتر دچارتنگی نفس میشوید. رحم بزرگ شما در این ماهها، فشار بیشتری به دیافراگمتان وارد میکند و این فشار حتی به ریههایتان هم منتقل میشود. به همین دلیل در سه ماهه دوم و بیشتر از آن، سه ماهه پایانی بارداری، بیشتر از قبل با تنگی نفس درگیر میشوید.
هورمونها مقصرند
تغییرات هورمونی، از دلایل اصلی تنگی نفس در بارداری هستند. افزایش ترشح پروژسترون، بدن شما را برای وارد کردن اکسیژن بیشتر به جریان خون توانمند کرده و ظرفیت ریههایتان را بیشتر میکند. اما در مقابل، بدنتان مجبور به خارج کردن میزان بیشتری دیاکسید کربن میشود و تنگی نفس بیشتری را تجربه میکنید. با این اوصاف، نه تنها نباید از تنگی نفس دوران بارداری بترسید، بلکه باید آن را به عنوان یکی از نشانههای کارکرد درست بدنتان در این ماهها تلقی کنید.
سه ماهه دوم و سوم بارداری، زمان دچار شدن مادران به تنگی نفس است
مراقب معدهتان باشید
تغییرات هورمون، فشار آوردن رحم به معده و عادات مخرب تغذیه، زمینه را برای دچار شدن به ریفلاکس اسیدی مری فراهم میکنند. اغلب زنان باردار، در این دوره 9 ماهه، از ریفلاکس شکایت دارند و شدت گرفتن این مشکل هم میتواند احساس تنگی نفس را به آنها القا کند.
نگران فرزندم باشم؟
نه نگران نباشید، فرزند شما نه تنها به خاطر تنگی نفستان دچار کمبود اکسیژن نمیشود، بلکه خود او یکی دیگر از زمینهسازان تنگ شدن نفستان است. او هر روز به اکسیژن بیشتری نیاز پیدا میکند و به خاطر تامین این نیاز، نفس کشیدن را برایتان سخت میکند.
همه چیز طبیعی است؟
تنگی نفس در اغلب موارد، یک عارضه طبیعی و بیخطر بارداری است. اما بدن برخی مادران به دلیل کمخونی یا فقر آهن، توانایی کمتری برای تامین اکسیژن مورد نیاز دارد و به همین دلیل، این افراد بیشتر از مشکلات تنفسی شکایت میکنند. اگر شما هم شرایط مشابهی را تجربه میکنید، حتما با انجام یک آزمایش خون، از نبود این مشکل در بدنتان مطمئن شوید.
گذشته از این، در صورتی که به آسم دچار هستید، نباید به دلیل مراقبت از فرزندتان داروهای خود را قطع کنید. چراکه افزایش مشکلات تنفسی شما، خطرسازتر از عوارض مصرف این داروهاست. درصورتی که به آسم یا آلرژی دچار هستید، حتما موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید تا در صورت لزوم، داروی کمضرری را برای بهبود وضعیت تنفستان تجویز کند.
چه زمانی خلاص میشوم؟
جنین شما در 36 هفتگی، به لگنتان وارد میشود و احتمالا در همین زمان، تنگی نفستان کمتر از ماههای قبل میشود. البته انتظار خلاصی کامل از این مشکل را نداشته باشید و اگر تا زمان تولد فرزندتان با تنگی نفس درگیر بودید، تعجب نکنید.
بعد از زایمان، سطح پروژسترون خون شما کاهش مییابد و فشار از روی دیافراگم و رحم شما برداشته میشود. به همین دلیل احتمالا در روزهای بعد از تولد فرزندتان، بهتر نفس میکشید. با وجود این، برای برگشتن رگهایتان به حالت قبل از بارداری و بهبود کامل وضعیت انتقال اکسیژن در بدن، به زمان بیشتری نیاز خواهید داشت. پس صبور باشید.
تنگی نفس در اغلب موارد، یک عارضه طبیعی و بیخطر بارداری است
به اورژانس زنگ بزنید اگر ...
در صورت مشاهده نشانههای زیر، دیگر نمیتوانید تنگی نفس را یک عارضه طبیعی دوران بارداری تلقی کنید و حتما باید به مراکز درمانی مرجعه کنید:
احساس میکنید قلبتان به سینه میکوبد و نامنظم و محکم میزند؟
تنگی نفس بسیار شدید و همراه با خستگی را تجربه میکنید و حتی در صورت کم کردن تحرکتان هم بهتر نفس نمیکشید؟
درد در قفسه سینهتان میپیچد؟
شبها آسان نفس نمیکشید و تنگی نفس شما را بیخواب میکند؟
منبع: نی نی سایت
انتهای پیام/