دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

توضیح بعیدی نژاد درباره روند مذاکرات در مورد راکتور آب سنگین اراک

حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در انگلیس اعلام کرد، در پی مخالفت تهران با پیشنهادهای گروه 1+5 مبنی بر ارسال قلب راکتور به خارج و نیز چند تکه کردن محفظه فولادی کالندریا، بر حفظ آن بعنوان محصول خلاقیت دانشمندان هسته ای تاکید و در آخرین مرحله پیشنهاد شد فقط منافذ کالندریا و نه قلب آن، با سیمان پُرشود.
کد خبر : 253919

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، بعیدی نژاد که پیش از تصدی سفارت ایران در انگلیس، رئیس گروه کارشناسان تیم مذاکره کننده هسته ای ایران بود، روز دوشنبه با انتشار پیامی در صفحه اینستاگرام خود، فرازهایی از مذاکرات ایران با گروه 1+5 در رابطه با رآکتور آب سنگین اراک را روایت کرد.


سفیر ایران در انگلیس اظهار داشت: حفظ ماهیت آب‌سنگین رآکتور اراک و مدرن سازی آن از مهم‌ترین نتایج و افتخارات برجام برای ماست. سازمان جنگ روانی صهیونیسم جهانی برای تبدیل این پیروزی به شکست، تمثیل ساختگی پر کردن قلب رآکتور باسیمان را مطرح کردند که خبرنگاران در بازدید به‌دروغ بودن آن پی بردند.مراقب توطئه دشمن باشیم. ‫


بعیدی نژاد افزود: موضوع این بوده است که پس‌ازآنکه اعضای ١+٥ مجبور به پذیرش حفظ ماهیت آب‌سنگین رآکتور اراک و مدرن سازی آن شدند، آن‌ها اصرار داشتند چون جهت مدرن سازی، قلب موجود رآکتور یا همان کالاندریا با قلب جدید مدرن تعویض می‌شود، برای جلوگیری از سؤاستفاده و یا استفاده احتمالی، قلب موجود باید به خارج از ایران ارسال گردد.


سفیر ایران در انگلیس ادامه داد: ایران با این موضع مخالفت و اعلام کرد هیچ قطعه‌ای از تجهیزات هسته‌ای خود را به خارج نمی‌فرستد. بعد از گفت و گوی طولانی، نتیجه آن شد که راهی فنی پیدا شود که تنها امکان استفاده فوری مجدد از کالندریا وجود نداشته باشد. آ‌نها پیشنهاد دادند که محفظه‌ فولادی کالندریا با جوشکاری به چندتکه بریده شود.


‫بعیدی نژاد ادامه داد: ایران با این پیشنهاد نیز مخالفت و اعلام نمود که قصد دارد این محفظه را به‌عنوان محصول خلاقیت دانشمندان هسته‌ای برای بازدید مردم و نسل آینده، حفظ کند و در موزه به نمایش بگذارد. در آخرین مرحله، پیشنهاد شد که فقط 'منافذ کالندریا' و نه خود قلب با سیمان پُر شود تا امکان استفاده‌ فوری از آن وجود نداشته باشد.


برنامه جامع اقدام مشترک ( برجام) تیرماه 1394 در وین بین ایران، اتحادیه اروپا و گروه 1+5 (شامل چین، فرانسه، روسیه، انگلیس، ایالات‌متحده آمریکا و آلمان) منعقد شد.


به‌رغم گزارش‌های متعدد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مبنی بر پایبند بودن ایران به تعهداتش در چارچوب برجام، رئیس جمهوری آمریکا اخیرا در بیانیه ای با تکرار ادعاهای نخ نمای خود علیه ایران، امضای هر قانونی از سوی کنگره برای حفظ برجام را منوط به شرط هایی کرد.
وی تاکید کرد که هر قانونی در این زمینه باید دارای این 4 شرط باشد: 1- باید از ایران بخواهد اجازه بازرسی فوری از همه سایت های مورد درخواست بازرسان بین المللی را بدهد. 2- تضمین کند که ایران هرگز حتی به تسلیحات هسته ای نزدیک نخواهد شد. 3- مفاد آن تاریخ انقضا نداشته باشد و در صورت عدم پایبندی ایران به هر یک از مفاد این قانون، تحریم های هسته ای آمریکا به صورت خودکار بازگردند.4- باید صریحا موشک های دوربرد را غیرقابل تفکیک از تسلیحات هسته ای بداند و توسعه و آزمایش موشکی ایران را تحت تحریم های شدید قرار دهد.


محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز در واکنش در صفحه خود در توییتر نوشت: سیاست ترامپ و بیانیه امروز وی تلاش‌های مذبوحانه ای برای خدشه دار کردن یک توافق محکم چند جانبه است که همزمان بندهای 26، 28 و 29 آن توافق را نیز به شکل مغرضانه‌ای نقض می کند.
وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: برجام قابل مذاکره مجدد نیست. بجای تکرار لفاظی‌های کهنه، آمریکا باید مانند ایران به تعهداتش در برجام عمل کند.


وزارت امور خارجه نیز در بیانیه ای درخصوص تمدید اسقاطیه های الزامی تحریم های برجام و برخی تحریم های جدید از سوی دولت آمریکا نوشت: ایران صراحتا تاکید می کند که هیچ اقدامی فراتر از تعهدات خود در برجام را انجام نخواهد داد و هیچ تغییری در این توافق را نه اکنون و نه در آینده نخواهد پذیرفت.


منبع: ایرنا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب