دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 بهمن 1396 - 13:17
عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی:

سرطان دهانه رحم در زنان ایرانی در حال افزایش است

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه سرطان دهانه رحم در زنان ایرانی رو به افزایش است، بیان کرد: متاسفانه این در حالی است که در تمام کشورهای پیشرفته سرطان دهانه رحم کنترل شده و شیوع آن رو به کاهش است.
کد خبر : 253843

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر فرح فرزانه، عضو هیات علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهید‌بهشتی در نشست خبری دومین کنگره بین‌المللی چالش‌های بالینی در مامایی، زنان و نازایی اظهار کرد: ویروس HPV عامل اصلی بروز سرطان دهانه رحم است که از طریق تماس جنسی، برقراری ارتباط جنسی زیر ۱۶ سال، تعدد شریک جنسی و ... زنان را درگیر می‌کند.


وی با بیان اینکه شیوع ابتلا به ویروس HPV افزایش یافته است، افزود: تمام افرادی که به ویروس مبتلا می‌شوند قطعا دچار سرطان دهانه رحم نمی‌شوند یعنی ممکن است این ویروس در برخی زنان منجر به سرطان نشود.


این فلوشیپ انکولوژی یادآور شد: اما ابتلا به سرطان دهانه رحم صد‌درصد نشان‌دهنده ابتلای بیمار به ویروس HPV است.


فرزانه انجام تست HPV و تزریق واکسن در زنان در معرض خطر را راهکاری برای پیشگیری از بروز سرطان دهانه رحم دانست و تصریح کرد: در کشور ما به دلیل نبود پوشش بیمه‌ای مناسب و عدم دستور وزارت بهداشت جهت انجام آن برای تمام زنان این تست تنها در افراد متقاضی انجام می‌شود.


به گفته فرزانه، در کشور ما تنها برخی از سازمان‌های بیمه‌تکمیلی هزینه‌ای انجام تست HPV را پوشش می دهند.


دبیر علمی دومین کنگره بین‌المللی چالش‌های بالینی مامایی، زنان و نازایی درخصوص شیوع سرطان دهانه رحم گفت: بررسی‌های وزارت بهداشت در سال 1384 نشان می‌دهد که سرطان دهانه رحم سیزدهمین سرطان شایع در بین زنان بوده است، اما اکنون بررسی‌های پراکنده که در استان‌های مختلف انجام می‌شود، نشان می‌دهد این سرطان در حال افزایش است و احتمال می‌رود سومین یا چهارمین سرطان شایع در میان زنان باشد.


وی افزود: متاسفانه این بررسی‌های پراکنده نشان می‌دهد شیوع سرطان دهانه رحم در کشور ما رو به افزایش است و این در حالی است که بروز این بیماری در تمام کشورها رو به کاهش است.


وی درخصوص لزوم انجام تست HPV بیان کرد: انجام این تست نشان می‌دهد آیا فرد در آینده در معرض خطر ابتلا به ویروس قرار دارد یا خیر، اما بنا به دلایل مختلف تاکنون وزارت بهداشت انجام آن را برای تمام زنان الزامی نکرده است که از جمله این دلایل می‌توان به واردات واکسن و مشکلات تزریق آن اشاره کرد.


فرزانه یادآور شد: بنابراین درحال‌حاضر تست HPV صرفا برای زنان متقاضی انجام می‌شود، اما به طور کلی توصیه می‌شود زنان بالای 25 سال یکبار این تست را انجام دهند.


این متخصص زنان در ادامه درخصوص بیماری آندومتریوز بیان کرد: آندومتریوز یک بیماری ژنتیکی است که موجب چسبندگی، درد لگن، مشکلات باروری، درد مقاربت، احساس درد هنگام ادرار و مدفوع و... می‌شود. دلیل عمده این بیماری ژنتیک است و بروز آن ارتباطی به سرطان دهانه رحم ندارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب