ماجرای حذف کنکور به کجا ختم می شود؟
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، چند ماهی از خبری که رئیس دانشگاه آزاد مبنی بر سود ۸ هزار میلیاردی موسسات کنکوری و خبر «کنکور باید حذف شود» که توسط رئیس مجلس عنوان شد میگذرد، بسیاری از روزنامهها و رسانه در آن ایام سوژه خود را کنکور قرار دادند و حتی صداوسیما نیز در برنامه گفت و گوی ویژهی خبری به این مسئله پرداخت.
این مسئله به حدی جدی شد که حتی وزیر علوم نیز نسبت به آن واکنش نشان داد و گفت: اگرچه رئیس مجلس به مزاح از انحلال سازمان سنجش گفتند، اما این شوخی پیامی در خود داشت و اینکه تصور میشود سازمان سنجش عامل اصلی ادامه کنکور است؛ در حالی که اینگونه نیست، باید الگوی جدید پذیرش در رشتههای پرطرفدار را حداقل ۴ تا ۵ سال قبل از زمان ورود به دانشگاه برای دانشآموزان و خانوادهها شرح داد تا بتوانند بر اساس آن الگو جلو آمده و در رشتههای مورد علاقه خود تحصیل کنند.
در گفتگویی با رئیس دانشگاه علمی کاربردی، درباره راه حل جایگزین کنکور به نکات قابل تاملی رسید.
محمد حسین امید در ابتدا با اشاره ساختار دانشگاه علمی کاربردی در پذیرش دانشجو خاطر نشان کرد: همان طور که ار ابتدا وجود داشته است دانشگاه جامع علمی و کاربردی بدون کنکور اقدام به پذیرش دانشجو و داوطلب میکند و توانسته به خوبی عمل کند، ما در این زمینه تجربه موفقی هم داریم، ولی واقعیت اینست که برای همهی رشتههای که در صدر علایق دانش آموزان هستند امکان این نیست که کنکور حذف شود.
وی در ادامه افزود: نگرانیهایی هم که وجود دارد اینست که الان بعضی موسسات از این نیاز مردم سوءاستفاده میکنند در این بحثی نیست، ولی موضوع اینست شما وقتی این سد را باز کردی باید بتوانی جلوی آبی که روانه میشود را بگیرید، یعنی خب وقتی کنکور را حذف کردید باید یک جایگزین مناسب قرار بدید بالاخره مثلا در رشتهی برق دانشگاه صنعتی شریف، رشتهی معماری دانشگاه تهران و بعضی دانشگاههای مهم کشور ۱۰۰ نفر دانشجو پذیرش وجود دارد؛ اگر ۱۰۰۰ نفر متقاضی باشند چطور باید این افراد را پذیرش کرد خب باید سازوکار مناسب قرار بگیرد که بتوان از بین آنها نفرات برتر را مشخص کرد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی ضمن تاکید بر اینکه راه حل مناسب پذیرش دانشگاه ها، حذف کنکور نیست عنوان کرد: در حال حاضر بعضیها میگویند به جای کنکور میشود از معدل استفاده کرد خب فقط چند سال کافی است تا موسسات فعلی تغییر جهت بدهند و به سمت جذب دانش آموزان برای افزایش معدل بروند آن وقت چه باید کرد؟ پس نباید فقط به فکر حذف باشیم.
وی گفت: اصل ماجرای اینکه رفته رفته کنکور باید حذف شود و یک جایگزین بهتر بیاید یک حرف درست است و اینکه جایگزین چیست و چگونه عملکردی دارد باید کارشناسان امر برای آن راه حل بیاروند.
امید به اشاره به یک راه حل مناسب در خصوص جایگزینی کنکور بیان کرد: به نظر من یک جایگزینی که میتواند خوب عمل کند ارزیابی دانش آموز در یک دوره ۶ ساله است یعنی در دوره دبیرستان دانش آموز این ارزیابی صورت بگیرد که بعدا دچار مشکل نشویم، مثلا شما وقتی ارزیابی میکنید متوجه میشوید فرد در ۶ سال به رشته فنی علاقه دارد، اما در میزان نمرات دروس عملی ضعیف است خب با این راهکار به راحتی فرد متقاضی مسیرش مشخص میشود، اما متاسفانه در حال حاضر بسیاری از داوطلبان وقت مهارت تست زنی را آموزش میبینید، اینکه ابتدا از چه سئوالاتی شروع کنند و چه طور تقسیم زمان شود که کم نیاورند در واقع اصلا به بحث علمی و ظرفیت دانشی و علمی فرد توجه نمیشود و فقط مهارت غلبه بر استرس یاد میگیرند.
او در پایان افزود: شما یک بررسی کنید در ۱۰ سال اخیر در میان رتبههای زیر ۱۰۰ و یا حتی رتبههای تک رقمی کنکور افرادی قرار دارند که در روستاهای دور افتاده مناطق محروم بوده اند پس یعنی میشود بدون مهارت تست زنی و شرکت در کلاسهای کنکور به نتایج خوب و حتی عالی رسید.
منبع:خبرنامه دانشجویان ایران
انتهای پیام/