درازهی: دکتر ولایتی اجازه تعطیلی واحدهای کوچک دانشگاه آزاد را نداد
محمدباسط درازهی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به دغدغه دکتر ولایتی برای ارتقای دانشگاه آزاد در حوزه های علمی، فرهنگی و سایر مولفه ها بیان کرد: البته ایشان تنها یک سال است که حکم خود را دریافت کردهاند و همچنین آقای دکتر رهبر و معاونین ایشان نیز کمتر از یک سال است بر سر کار آمدهاند. بنابراین پس از این تغییرات فراگیرتری مشاهده خواهیم کرد.
وی با اشاره به مدیران یک سال اخیر در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد گفت: انصافا آقای دکتر رهبر و معاونین ایشان از دانشگاه های معتبر و طراز اول کشور هستند و خط مشی دکتر ولایتی در این رابطه را باید به فال نیک گرفت.
درازهی با بیان اینکه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در تلاش است تا از دانشگاه آزاد اسلامی حمایت کند، گفت: این دانشگاه بازوی توانمند و علمی کشور است و می بایست تقویت شود؛ نه اینکه مغفول واقع شود. امیدوار هستیم در سال های آینده با کمک شخص دکتر ولایتی، دکتر رهبر و معاونین ایشان بتوانیم دانشگاه آزاد را ارتقا دهیم.
اتکای دانشگاه آزاد به شهریه دانشجویان باید برداشته شود
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به ریزش دانشجویی دانشگاه آزاد در سال های اخیر گفت: من در جلسه اخیر با آقای دکتر رهبر هم این را مطرح کردم که بهتر است دانشگاه آزاد روی رشته های مورد نیاز کشور تمرکز کند؛ ضمن اینکه اتکا به شهریه ها باید کاهش یابد.
وی افزود: اتکای به شهریه سبب می شود دانشگاه ضعیف شود. دانشگاه باید از روش های علمی و فنی دیگری کسب درآمد کند. از آنجا که دانشگاه آزاد هیچ بودجه دولتی دریافت نمی کند، درآمد آن به واسطه ریزش دانشجویی پایین می آید و منجر به زیانده شدن برخی دانشگاه ها بهویژه در شهرستان ها و مناطق ضعیف می شود؛ چراکه مناطق ضعیف توان مالی کمتری برای پرداخت شهریه دارند و کمتر به دنبال دانشاندوزی می روند.
نماینده مردم سراوان، سیب، سوران و زابلی در مجلس ضمن قدردانی از تلاش های دکتر ولایتی اظهار کرد: آقای ولایتی تمام تلاش خود را کردهاند و نگذاشتند واحدهای کوچک و حتی زیانده دانشگاه تعطیل شوند. به هر حال دانشگاه بهمنزله امیدی برای هر شهر است و نباید مشعل امید را خاموش کرد؛ اگرچه بعضی دانشگاهها بهظاهر زیانده شدهاند اما برقرار بودن آنها سبب جلوگیری از زیانهای دیگر می شود.
وی اضافه کرد: در بعضی از مناطق مثل شهر مرزی سراوان که وزارت علوم نتوانسته زیرساخت های لازم برای احداث دانشگاه را فراهم کند، دانشگاه آزاد بهترین زیرساخت ها، بهترین اساتید و همه امکانات را برای مردم فراهم کرده است. البته سراوان تنها یک مثال است و تا جایی که من پیگیری کردهام، به همین نتیجه رسیدهام.
دانشگاه آزاد براساس اقلیم جغرافیایی هر منطقه، کسب درآمد کند
درازهی نسبت به برقراری و بقای دائم تمامی واحدهای دانشگاه آزاد ابراز امیدواری کرد و گفت: امیدوار هستیم براساس اقلیم و موقعیت جغرافیایی هر واحد دانشگاهی، بتوانیم راه دیگری برای تولید ثروت در دانشگاه آزاد (غیر از شهریه دانشجویان) فراهم کنیم.
وی ادامه داد: مثلا در شهرستان سراوان باکیفیتترین خرمای کشور تولید می شود و در جلسه مشترک با دکتر رهبر هم پیشنهاد داده شد در حوزه بستهبندی خرما یا فعالیت پژوهشی در این زمینه تمرکز شود. اگر دانشگاه آزاد بتواند در هر منطقهای بسته به اقلیم و شرایط آن ورود کند و سرمایهگذاریهای لازم هم برای آن انجام شود، اتکا به شهریه از میان خواهد رفت.
انتهای پیام/