دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

انتخاب مدیری «هفت» را مبهم‌تر کرد

ابهام اول آنجایی است که تنها دو هفته مانده به جشنواره فیلم فجر، مهران مدیری برای «هفت» انتخاب شده و این یعنی از دید بیرونی تقریبا پیش‌تولید قوی یا برنامه‌ریزی ساختاری برای این برنامه تخصصی سینمایی انجام نشده است.
کد خبر : 252604

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، پس از کش‌وقوس‌های فراوان بالاخره برنامه «هفت» صاحب مجری شد. مهران مدیری، کارگردان مشهور سریال‌های کمدی، اجرای ویژه‌برنامه «هفت» را در طول مدت جشنواره فیلم فجر برعهده گرفت؛ انتخابی به‌غایت جذاب برای مردم عادی که حالا می‌توانند شخصیت محبوب‌شان را هم در دورهمی ببینند و هم در برنامه «هفت».اما این انتخاب توسط رسانه ملی چه پیام‌هایی دارد و در مقابل قشری که به‌صورت تخصصی سینما را دنبال می‌کند چه علامت سوال‌هایی ایجاد می‌کند؟


ابهام اول آنجایی است که تنها دو هفته مانده به جشنواره فیلم فجر، مهران مدیری برای «هفت» انتخاب شده و این یعنی از دید بیرونی تقریبا پیش‌تولید قوی یا برنامه‌ریزی ساختاری برای این برنامه تخصصی سینمایی انجام نشده است. اگر قرار به دمیدن مدیری به «هفت» است حتما نگاه حرفه‌ای ایجاب می‌کند که پیش‌تولید طولانی برای برنامه «هفت» وجود داشته باشد. شاید هم این برنامه‌ریزی‌ها انجام شده و فقط خبری شدن انتخاب مهران مدیری به‌عنوان مجری به این روزها واگذار شده بود که البته فرض دوم با توجه با خبرهای رسانه‌ای و گمانه‌زنی‌های دقیقه نودی خیلی قوی نیست.


اگر سیاست رسانه ملی در انتخاب مدیری این بود که دایره مخاطبان «هفت» را گسترده‌تر و عامیانه‌تر کند بازهم به نظر خیلی با واقعیت همخوان نیست. برای مخاطب عام که «هفت» را به‌خاطر اجرای مدیری ببیند و علاقه‌ای به بحث تخصصی سینما نداشته باشد، مدیری جلوس کرده در قامت مجری «هفت» نمی‌تواند انتظارات او را برآورده کند؛ چراکه خود مدیری می‌داند در برنامه «هفت» به فراخور بحث‌ها و چالش‌های ذاتی سینما که صدالبته در جشنواره بیشتر نیز می‌شود، نمی‌تواند استندآپ اجرا کند یا سوال عاشق شدی بپرسد یا پس از اظهارنظر یک کارگردان یا منتقد با حالت تعجب به دوربین شماره 3 خیره شود. آنچه با دید مثبت به این تغییر سیاست از افخمی به سمت مدیری حس می‌شود، اجتماعی‌تر شدن این برنامه و با دید منفی تبدیل شدن آن به یک برنامه سلبریتی‌طوری و غیرجدی است.


سیاست آشتی‌جویانه رسانه ملی برای پیوند مردم عادی با سینما با انتخاب یک سوپراستار، سومین ابهامی است که دنبال‌کنندگان حرفه‌ای سینما با آن مواجه می‌شوند. بعد از چانه‌زنی‌های طولانی که تلویزیون با افراد مختلف برای اجرای «هفت» داشت که البته همگی از دایره انتخاب دور شدند، این نتیجه مخابره شد که اساسا رسانه ملی بعد از تجربه‌های قبلی «هفت» به‌دنبال یک برنامه چالشی و تخصصی دراین‌باره نیست و می‌خواهد با دوطرف ماجرا مدارا و مروت کند!


یک برنامه جدی، با داشتن طرفیت، ظرفیت ساخت دوست و دشمن و نگاه فنی به حوزه سینما اگرچه برای سینما خوب است و می‌تواند مطالبه‌های سطح بالا و آرمانی کند، اما به همین میزان از طرف رسانه سازنده در مظان اتهام قرار می‌گیرد و اصولا رسانه‌های غیرآوانگارد در سیاست درازمدت‌شان نیست که وارد دعوا و چالش شوند؛ شاید هم حوصله این کار را ندارند که در هر دو صورت از نظر نگارنده مذموم است.


بیایید نگاهی به گزینه‌های مطرح‌شده بیندازیم؛ اکبر نبوی، مهدی کرم‌پور، رسول صدرعاملی، رضا رشیدپور و محمدرضا شهیدی‌فر هرکدام به فراخور ظرفیت‌هایشان نتوانستند به صندلی «هفت» تکیه بزنند، یا سینما حوزه تخصصی‌شان نبود یا به‌واسطه حضور در مناسبات خارج از رسانه ملی در سینما، در مواجهه با کارگردانان، اهل تعارف می‌شدند. واقعا جز افخمی چه کسی حاضر است به‌خاطر دغدغه سینمایی‌اش تمام‌قد مقابل معاونت وقت سینمایی بایستد و بر سر میزان فروش یک سال سینما مسابقه‌ای بگذارد که اگر او برد، ایوبی استعفا دهد و اگر ایوبی برد، افخمی با صندلی «هفت» خداحافظی کند؟
به نظر می‌آید ابهام بعدی از همین چند سطر بالا زاییده خواهد شد و اینکه اصولا مهران مدیری می‌خواهد با یکی از دو طرف ماجرا وارد چالش شود یا خیر؟ می‌تواند نقد جدی به آثار ضعیف جشنواره وارد کند و طرفیت خود را به نمایش بگذارد؟ با علم به اینکه نقد آثار سینمایی می‌تواند برای او هزینه‌زا شود و جایگاهش را بین اهالی سینما خدشه‌دار کند و از سوی دیگر به نظر می‌رسد که نمی‌خواهد برای حفظ جایگاه سینمای روشنفکری وارد محاجه با رسانه ملی‌ای شود که تازه با ایشان آشتی کرده و دوباره این رابطه حسنه را تلخ کند، پس با فرض گفته شده احتمالا «هفت» مدیری، «هفت» داغ و چالشی نخواهد بود.


ابهام‌ها می‌تواند با اجرای متفاوت مهران مدیری به سرعت حل و 10 روز توفانی و خوب با «هفت» سپری شود. جذب مخاطب توسط مدیری به گواه همه منتقدان و موافقان مهم‌ترین ویژگی این انتخاب است که اتفاقا می‌تواند آخرین ابهام این گزارش را نیز شامل شود؛ این سوال که آیا «هفت» مدیری یک انتخاب دوپینگی برای رسانه ملی است؟


پورمحمدی در پاسخ به این سوال که اجرای ویژه‌برنامه «هفت» با مهران مدیری است یا سری جدید هم به ایشان سپرده خواهد شد، عنوان کرد: «فعلا توافق صورت‌گرفته در اجرای ویژه‌برنامه «هفت» در طول مدت جشنواره فیلم فجر به ایشان سپرده شده و برای بعد از آن هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است.»


آیا 10 روز ویژه‌برنامه «هفت» در جشنواره فیلم فجر می‌تواند سکوی استارت خوبی برای ادامه این برنامه باشد؟ اگر شما جای مهران مدیری بودید دورهمی را به مقصد «هفت» ترک می‌کردید؟ در حالی که خبرهای دیگر و گمانه‌زنی دیگری نیز هرروزه به گوش‌تان بخورد، اینکه فراستی و افخمی احتمالا برای شبکه دیگر تلویزیون در حال تدارک برنامه‌ای برای جشنواره فیلم فجر باشند. آن‌وقت است که انتخاب مدیری می‌تواند آینده مبهم‌تری را برای «هفت» ایجاد کند.


منبع: فرهیختگان


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب