آمار وزیر اقتصاد، غلط شد!
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، اهمیت بودجه عمرانی بر کسی پوشیده نیست و همگان بر این موضوع واقفند که این بودجه چقدر می تواند در به گردش درآوردن چرخ اقتصادی کشور و رفع بیکاری مهم باشد. اما این اهمیت بسیار، نباید موجب شود که با ارائه آمار اشتباه، بخواهیم وضعیت این بودجه و عملکرد خود را عالی نشان دهیم.
در 13 آذر ماه سال جاری بود که مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو حاضر شد تا گزارشی را پیرامون عملکرد صد روزه خود در این وزارتخانه ارائه دهد. وی هنگامی که پیرامون طرح های عمرانی صحبت می کرد عنوان نمود: از ابتدای سال ۹۶ تاکنون بیش از ۳۳ هزار میلیارد تومان اعتبار عمرانی پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه سال پیش بیش از ۶۰ درصد رشد داشته است.
به تازگی بانک مرکزی، نشریه الکترونیکی گزیده آمارهای اقتصادی مربوط به آبان ماه سال ۱۳۹۶ را منتشر کرده است. در بخش مالی و بودجه این گزارش که شامل جداول وضعیت بودجه عمومی دولت و درآمدهای مالیاتی دولت می باشد، عملکرد و آنچه برای پرداخت های عمرانی 8 ماهه مصوب شده آمده است. آمارهای این گزارش پیرامون پرداخت های عمرانی نشان می دهد که اطلاعات وزیر اقتصاد پیرامون اعتبارات عمرانی تفاوت فاحشی با این آمار دارد و اشتباه بوده است. در ادامه به بررسی این آمار خواهیم پرداخت.
آن گونه که از این گزارش بر می آید، در سال 96 تصویب شده است که میزان تملک دارایی های سرمایه ای یا همان پرداخت های عمرانی 71.3 هزار میلیارد تومان باشد. همچنین مصوب گردیده است که در هشت ماهه نخست سال جاری 48.1 هزار میلیارد تومان از مبلغ 71.3 هزار میلیارد تومان به طرح های عمرانی پرداخت شود اما عملکرد نشان می دهد که در هشت ماهه نخست امسال تنها 29.2 هزار میلیارد تومان پرداخت شده است. یعنی با گذشت 8 ماه از سال 96 تنها 40 درصد از مبلغی که برای پرداخت های عمرانی برای سال 96 تصویب شده است پرداخت گردیده است و از آنچه برای هشت ماهه مصوب شده است، تنها 60 درصد پرداخت شده است.
اگر از این موارد و عملکرد دولت در این زمینه عبور کنیم، ملاحظه می شود که مبلغ 29.2 هزار میلیارد تومان تفاوتی 4 هزار میلیارد تومانی با آمار پرداخت های عمرانی اعلام شده توسط وزیر اقتصاد دارد.
نکته دیگر که می توان در این زمینه عنوان نمود این است که با استناد به سخنان داوود محمدی رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس که در 28 خرداد 1396 در نخستین همایش تقدیر از مشاوران، پیمانکاران و پیشکسوتان برتر استان قزوین در عرصه نظام فنی و اجرایی گفته شد، تعداد طرح های نیمه تمام کشور حدود 3 هزار طرح می باشد که برای تکمیل این طرح ها به 450 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. این در حالی است که برای پرداخت های عمرانی در سال 96 تنها 71.3 هزار میلیارد تومان مصوب شده است و اصلا نیز مشخص نیست که در پایان سال چقدر از این میزان، پرداخت شود. با کنار هم قرار دادن این مبالغ به این نتیجه خواهیم رسید که کشور راه طول و درازی را برای تکمیل طرح های نیمه تمام در پیش دارد و انجام این کار عزمی جدی می طلبد که تاکنون این عزم آنچنان که باید و شاید نه در دولت و نه در مجلس مشاهده نشده است.
انتهای پیام/