دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 دی 1396 - 12:54
با موافقت نمایندگان؛

تغییر نحوه سوال از وزرا و تحقیق و تفحص در مجلس مراعی ماند

نمایندگان مردم در خانه ملت،تغییر نحوه سوال از وزرا و همچنین تحقیق و تفحص را جهت بررسی بیشتر به کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی ارجاع کردند.
کد خبر : 252324

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، با ارجاع ماده 35، 36 و 37 این طرح به کمیسیون مربوطه موافقت کردند.


در ماده 35 ارجاعی به کمیسیون آمده است که بند 2 ماده 209 قانون و تبصره 1 آن به شرح زیر اصلاح و بندهای 3 و 4 این ماده حذف می‌شود.


2- کمیسیون تخصصی موظف است حداکثر ظرف مدت 15 روز پس از وصول سوال جلسه‌ای با حضور وزیر و سوال کننده تشکیل دهد و پس از استماع نظرات آنان و بحث و بررسی چنانچه سوال کننده از توضیحات وزیر قانع نشد کمیسیون در دو محور وارد بودن یا نبودن سوال و قانع شدن و نشدن سوال کننده اعلام نظر و به هیأت رئیسه گزارش نماید تا ضمن اعلام وصول سوال و ابلاغ آن به وزیر در دستور هفتگی بعدی مجلس قرار دهد.


در صورتی که کمیسیون به استناد اصل 88 قانون اساسی در جلسه رسمی و با رأی مخفی دو سوم حاضران سوال را خارج از وظایف وزیر تشخیص داد سوال از دستور کار خارج می‌شود و صرفا گزارش آن جهت اطلاع نمایندگان چاپ و توزیع خواهد شد.


تبصره 1- چنانچه نماینده یا نمایندگان سوال کننده 24 ساعت قبل از زمان حضور وزیر درخواست تعویق خود را مکتوب به کمیسیون ذیربط ارائه کند کمیسیون می‌تواند بررسی سوال را فقط برای یک بار حداکثر به مدت یک ماه به تعویق بیندازد.


در ماده 36 طرح مذکور که به کمیسیون مربوطه ارجاع شده است، آمده است که ماده 210 قانون آیین‌نامه داخلی و تبصره 1 آن به شرح زیر اصلاح می شود.


ماده 210- در جلسه علنی ابتدا گزارش کمیسیون شامل سوال، خلاصه‌ای از مباحث و نظر کمیسیون توسط سخنگو به مدت 5 دقیقه مطرح می‌شود سپس وزیر و نماینده سوال کننده به ترتیب هر کدام 15 دقیقه توضیحات خود را ارائه می‌کنند، چنانچه سوال کننده از توضیحات وزیر قانع نشد رئیس جلسه رأی نمایندگان را اخذ می کند، در صورتی که اکثر نمایندگان حاضر از پاسخ وزیر قانع نشوند به منزله وارد بودن سوال است و رئیس مجلس موظف است موضوع را به رئیس جمهور جهت رسیدگی ارجاع دهد.


تبصره 1- عدم حضور وزیر در کمیسیون مجلس به منزله وارد بودن سوال است مگر با عذر موجه، تشخیص موجه بودن در کمیسیون با هیأت رئیسه کمیسیون و در مجلس به عهده هیأت رئیسه مجلس است.


بر اساس ماده 37 ارجاعی به کمیسیون تخصصی در فراز سوم ماده 214 قانون، هرگاه نماینده‌ای، تحقیق و تفحص در هر یک از امور کشور را لازم بداند تقاضاى خود را به صورت کتبی به هیأت رئیسه مجلس تسلیم نموده و هیأت ‏رئیسه ظرف چهل و هشت ساعت آن را به کمیسیون تخصصى ذى‏ربط جهت رسیدگى ارجاع مى‏ نماید. کمیسیون موظف است حداکثر ظرف دو هفته از تاریخ وصول، اطلاعاتى را که در این زمینه کسب نموده در اختیار متقاضى یا متقاضیان قرار دهد.


در صورتى که متقاضى یا متقاضیان، اطلاعات کمیسیون را کافى تشخیص ندهند، کمیسیون موظف است ظرف یک هفته از متقاضى یا متقاضیان و بالاترین مقام دستگاه اجرایى ذى‏ ربط دعوت به عمل آورد و دلایل ضرورت تحقیق و تفحص و نظرات مقام فوق‌الذکر را استماع نماید و تا مدت ده روز گزارش خود را مبنى بر تصویب یا رد تقاضاى تحقیق و تفحص به هیأت رئیسه مجلس ارائه دهد.


این گزارش خارج از نوبت در دستور هفته بعد مجلس قرار می‌گیرد و پس از توضیح سخنگوی کمیسیون و صحبت نماینده متقاضی تحقیق و تفحص هر کدام حداکثر به مدت ده ‌دقیقه و با صحبت یک موافق و مخالف هر کدام به مدت 5 دقیقه و صحبت بالاترین مقام دستگاه اجرایی ذیربط به مدت 15 دقیقه اصل تقاضا به رأی گذاشته می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب