سطح اطلاعات عقیدتی و سیاسی استادان نسل جدید پایین است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم طیبی با بیان اینکه هماندیشی استادان و بسیج استادان به عنوان حلقه وصل است، اظهار کرد: باید بتوانیم کارگروهها وکمیتههایی ایجاد کنیم که به روند کار هماندیشی سامان دهد.
وی افزود: در عین حال که که دورههای دانشافزایی را فرصتی برای هیات علمی میدانیم، ولی این دورهها آسیب جدی به هماندیشی در دانشگاه وارد کرد و این بود که هماندیشی که شاید نزدیک به 1 دهه قبل از آییننامه ارتقا به وجود آمده بود و در دانشگاه فعالیت خوبی در این زمینه، در بخش هیات علمی انجام میشد، مترادف دانشافزایی قرار گرفت.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد استان تهران گفت: متاسفانه وقتی هماندیشی مطرح میشود، ذهنها به سمت ارتقا رتبه و دانشافزایی میرود، در حالی که شاهد هستیم استادان با علاقه شرکت میکنند و برای امتیاز ارتقا رتبه نیست.
طیبی ادامه داد: باید راهکاری پیدا کنیم تا بتوانیم هماندیشی را به نگاه اول برگردانیم و یکی از وظایف هماندیشی، برگزاری دورههای دانشافزایی باشد.
وی با انتقاد از نبود سامانه جامع اطلاعاتی از استادان دانشگاه آزاد، تصریح کرد: در واحدهای دانشگاه آزاد اطلاعاتی از استادان نداریم. جایی به صورت اجمالی این اطلاعات ثبت شده است، ولی چون اقماری بوده، قابل استفاده نیست. وقتی به دانشگاه برای یک اطلاعات سطحی مراجعه میکنیم، واحدها اطلاعاتی ندارند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد استان تهران بیان کرد: اگر اطلاعات نباشد نمیتوان برنامهریزی دقیق انجام داد و صرفا باید به برنامهریزی کلان بسنده کرد و این برنامهریزی بدون اطلاعات نمیتواند خلایی را پر کند.
طیبی گفت: برخی استادان و اعضای هیات علمی از کمترین اطلاعات عقیدتی و سیاسی برخوردارند، به ویژه نسل جدیدی که وارد دانشگاهها میشوند.
وی اضافه کرد: کارگروهها باید به آسیبشناسی نقاط قوت وضعف اعضای هیات علمی،فرصتها وتهدیدها بپردازند وبرای آن طرح وبرنامه داشته باشند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد استان تهران پیشنهاد کرد: شاید یکی از کارهایی که باید به انجام رساند، نشستهای هیات علمی خارج از ساعات اداری است که توسط خود استاد اداره شود. همین نشستها باعث میشود اطلاعات اعضای هیات علمی رشد و ترقی یابد.
طیبی اظهار کرد: باید استادان در نشستها مسائلشان را چه صنفی، چه سیاسی مطرح کنند و اگر این شرایط به وجود نیاید، شاید مشکلات بیشتری را به دنبال خواهد داشت.
وی در پایان گفت: در کار فرهنگی موازیکاری لازم است، چون تعدد مخاطبین زیاد است و هرچقدر هم موازی کاری انجام شود مخاطبین خودش را دارد. دانشگاه هم باید همراهی کند و این هماندیشیها را در سیکل کار اداری وارد نکند.
انتهای پیام/