دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مهمترین ائتلاف‌های انتخابات پارلمانی عراق

منابع آگاه رسانه‌ای جدولی از مهمترین ائتلاف‌های انتخاباتی تشکیل شده در عراق برای شرکت در انتخابات 22 اردیبهشت آینده در این کشور منتشر کردند.
کد خبر : 251703

به گزارش گروه رسانه های دیگ آنا، انتخابات پارلمانی و شوراهای استانی عراق قرار است 12 می آینده (22 اردیبهشت 97) در سراسر این کشور برگزار شود و این امر موجب شده تا عرصه سیاسی عراق این روزها شاهد ائتلاف‌های جدید و رایزنی‌ و چانه‌زنی‌های احزاب و گروه‌های سیاسی مختلف شیعی، سنی و کردی برای ارائه فهرست‌های انتخاباتی جدید باشد.


پنجشنبه یازدهم ژانویه (21 دی 96)، کمیساریای عالی انتخابات عراق اعلام کرد که زمان ثبت نام ائتلاف‌های انتخاباتی به پایان رسیده است اما هیچ گزارش دقیقی درباره نام ائتلاف‌های ثبت‌نام شده ارائه نکرد و فقط اعلام کرد که بزودی پس از بررسی‌های لازم، اسامی ائتلاف‌های انتخاباتی را اعلام می‌کند. این نهاد در خصوص تعداد ائتلاف‌ها گفت که 54 ائتلاف برای انتخابات ثبت نام کرده‌اند. این امر موجب شد تا گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای درباره ائتلاف‌های مختلف صورت گیرد و برخی از ائتلاف‌ها نیز به طور رسمی اعلام موجودیت کنند.


پایگاه خبری روزنامه «المستقبل العراقی»، فهرستی از مهمترین ائتلاف‌های ثبت شده در کمیساریای عالی انتخابات را طی یک گزارش منتشر کرده که در ادامه می‌آید.


در این گزارش آمده است: هنوز ائتلاف‌ها در تکاپو هستند و برخی احزاب در حال مناقشه و رایزنی برای بزرگتر کردن ائتلافها هستند که مهمترین‌ آنها در ادامه می‌آید:


1- مهمترین ائتلاف، ائتلاف «نصر العراق» به رهبری «حیدر العبادی» نخست وزیر است که با فراکسیون «مستقلون» به رهبری «حسین الشهرستانی»، «تجمع عطاء» به رهبری «فالح الفیاض» و شماری از گروه‌های سنی نظیر «بیارق الخیر» در موصل به رهبری «خالد العبیدی» وزیر دفاع سابق، «معاهدون» به رهبری «عبد اللطیف الهمیم» رئیس دیوان اوقاف اهل سنت، «الوفاء» به رهبری «قاسم الفهداوی» وزیر برق و برخی گروه‌های کوچک و شخصیت‌های مستقل همپیمان شده است.


از دیگر گروه‌های همپیمان با نصرالعراق، گروه‌هایی از «الحشد الشعبی» و آن دسته از اعضای ائتلاف «الفتح المبین» به رهبری «هادی العامری» است که شامل سازمان بدر، الصادقون، التجمع الشعبی المستقل، الحرکة الاسلامیة فی العراق، حرکة الصدق والعطاء، حزب الطلیعة الاسلامی، کتلة منتصرون، حرکة الجهاد والبناء، تجمع کفى صرخة للتغییر، تجمع عراق المستقبل، تجمع العدالة والوحدة، کتلة الوفاء والتغییر، حزب الله العراق، المجلس الأعلى الاسلامی، منظمة العمل الاسلامی، حرکة ١٥ شعبان، حزب المهنیین للإعمار کتائب الامام علی است.


2- ائتلاف مهم دوم، ائتلاف «دولت قانون» به رهبری «نوری المالکی» معاون رئیس‌جمهور عراق است که شامل جریان «الوسط» به رهبری «موفق الربیعی»، حزب «مدنیون» به رهبری «حمد الموسوی» و «أحمد ملا طلال» و ... است.


3- ائتلاف سوم، «تحالف للإصلاح سائرون» است که شامل حزب «الاستقامة» تحت حمایت جریان صدر عراق است و شماری از شخصیت‌های سیاسی نظیر «مضر شوکت»، «سعد عاصم الجنابی»، «عدنان العزاوی»، «شیروان الوائلی» و «قحطان الجبوری» در آن حضور دارند و برخی احزاب لیبرال و مدنی در آن فعالیت دارند.


4- ائتلاف بعدی، «الوطنیة» تحت رهبری «ایاد علاوی» است که با «التجمع المدنی» به رهبری «سلیم الجبوری» رئیس پارلمان عراق، ائتلاف «العربیة» به رهبری «صالح المطلک»، «حرکة نهضة جیل» و شماری از رهبرانی عشائر نینوی و الانبار همپیمان شده است.


5- ائتلاف «المتضامنون» نیز تحت رهبری «خمیس الخنجر» است.


6- ائتلاف «للعراق متحدون» به رهبری «اسامة النجیفی» و «اثیل النجیفی» با 7 حزب دیگر و شخصیت‌هایی مثل «رافع العیساوی»، «سلمانی الجمیلی» و «ظافر العانی» همپیمان شده است.


7- ائتلافی نیز در «دیالی» تشکیل شده که حزبهای «الوفاء» و «الجماهیر» و شخصیت‌هایی نظیر «ناهدة الداینی»، «طلال الزوبعی»،«عمر الحمیری» و «عامر حبیب الخیزران» در آن حاضرند.


8- ائتلاف دیگری نیز در «الانبار» شکل گرفته که شامل «الوفاء» به رهبری «قاسم الفهداوی»، «العراقیة الحرة» به رهبری «قتیبة الجبوری»، الجماهیر به رهبری «احمد الجبوری»، «سور العراق» و شماری از شیوخ عشیرة «الجغایفة» است.


9- ائتلاف صلاح‌الدین نیز شامل، حرکة الحل به رهبری «جمال الکربولی»، استاندار أحمد الجبوری (أبو مازن)، «أیهم السامرائی» وزیر برق سابق، اتحاد القوى الوطنیة و جبهة انقاذ الترکمان است.


10- احزاب جنبش تغییر (گوران)، همپیمانی برای دموکراسی و عدالت به رهبری «برهم صالح» و جماعت اسلامی کردستان نیز لیست مشترکی با نام «ائتلاف وطن» را برای شرکت در انتخابات پارلمانی عراق و شوراهای استانی در کرکوک، نینوا و دیالی تشکیل داده‌‌اند.


11- ائتلاف ترکمانی‌ها در فهرستی واحد به ریاست « ارشد الصالحی» رئیس جبهه الترکمانی در انتخابات آتی شرکت می‌کند.


12- شخصیت‌های سیاسی عربی در کرکوک نیز در فهرستی واحد تحت عنوان «التحالف العربی فی کرکوک» فعالیت خواهند کرد.


13- ائتلاف دیگر در الانبار شامل حزب «الحل»، استاندار «محمد الحلبوسی»، «سعدون الدلیمی» و ... است.


14- دو حزب دموکراتیک کردستان و اتحادیه میهنی نیز در کرکوک با یکدیگر همپیمان شده‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب