کدام اصولگراها و چرا ضیافت افطاری روحانی را ترک کردند؟ + جزییات مراسم
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا،روزنامه شرق در گزارشی نوشت: این مراسم امسال با یک تفاوت برگزار شد؛ هر دو طیف عمده سیاسی کشور در یک شب دعوت شدند تا با هم، روزهشان را «باز» کنند؛ برخلاف سال گذشته که هر طیف تکبهتک دعوت شده بودند. رئیسجمهوری در قسمتی از سخنانش در این ضیافت گفت: «انتظار ما از همه احزاب، کمک به دولت است».
جتالاسلام «حسن روحانی» افزود: «اینکه ما با دنیا تعامل کنیم جزء قدرت ملی ماست؛ ما دنبال مذاکره هستیم و در مذاکرات میخواهیم به نقطه طلایی برسیم». رئیسجمهوری گفت: «عدهای دراینزمینه عجله دارند که ممکن است هزینههایی داشته باشد ازاینرو باید صبر و حوصله داشت». روحانی گفت: «باید در رقابتهای سیاسی به مشارکت حداکثری مردم و نشاط سیاسی آنها توجه کنیم».
اما ابتکار دور هم جمعکردن اصولگریان و اصلاحطلبان در یک سالن و سخنرانی افراد شاخص آنها، چندان هم بیحاشیهنبود.
یکی از سخنرانان این مراسم، «غلامحسین کرباسچی» دبیرکل حزب کارگزاران بود؛ اما سخنان او چندان به مذاق برخی میهمانان اصولگرا خوش نیامد و برخی از آنها ضیافت را ترک کردند.
«محسن کوهکن» نایبرئیس جبهه پیروان درباره ترک جلسه از سوی اصولگرایان به «فارس» گفته است: «آقای کرباسچی نیز در این دیدار ضمن تطهیر سران فتنه گفت که این سید مظلوم (میرحسین موسوی) کلان نظام را قبول دارد و نیت بدی نداشت». «محمد پهلوان» یکی از فعالان اصولگرا که در این نشست شرکت کرده بود، به «فارس» میگوید: «پس از سخنان کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در حمایت از سران فتنه و نامبردن از آنان و تقاضا برای رفع حصر، ضیافت افطاری روحانی با شخصیتهای سیاسی را ترک کردند».
حجتالاسلام «غلامرضا مصباحیمقدم» سخنگوی جامعه روحانیت مبارز، نیز با اشاره به ترک جلسه ضیافت افطاری رئیسجمهور، از سوی برخی اصولگرایان، گفت: «بنده ضیافت افطاری رئیسجمهور را به دلیل حمایتهایی که از سران فتنه در این جلسه مطرح شد، ترک کردم». او ادامه داد: «آقای کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران، در این جلسه میرحسین موسوی را به سید مظلوم تعبیر کرد درحالیکه اگر بناست او سید مظلوم باشد، لابد ظلمکننده به او نیز، نظام است».سخنگوی جامعه روحانیت تأکید کرد: «این در حالی است که او ظلم بزرگی نسبت به نظام مرتکب شده و ازاینرو به نظر بنده نشستن در فضای این جلسه مشروعیت ندارد».
در این مراسم «غلامعلی حدادعادل»، رئیس فراکسیون اصولگرایان، «قدرتالله علیخانی» مشاور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، «غلامحسین کرباسچی» دبیرکل حزب کارگزاران، «کاظم جلالی» رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، «اسدالله بادامچیان» عضو حزب مؤتلفه و «الهه کولایی» عضو مجمع زنان اصلاحطلب صحبت کردند. در ا ین ضیافت چهرههای اصلاحطلبی مانند «محسن امینزاده» و «محسن آرمین» نیز حضور داشتند.
«غلامعلی حدادعادل» رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس در این مراسم با بیان اینکه با مبنا قراردادن قانون اساسی، رهبری و اصل نظام، اختلافات از بین میرود، گفت: «نباید نگاه قبیلهای داشت و اینکه حتماً باید مملکت دست قبیله ما باشد و بقیه کنار روند».او افزود: «اگر قانون اساسی، رهبری و اصل نظام را مبنا قرار دهیم اختلافات از بین میرود، با همدلی و همزبانی در چارچوب قانون اساسی قطعا میتوانیم آینده بهتری را برای کشور رقم بزنیم».
جزییات بیشتر ضیافت افطاری رییس جمهوری
همچنین سایت امید در گزارشی درباره این مراسم نوشت: ابتکار عمل رئیس جمهور در دعوت توامان از فعالان سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا با استقبال فعالان این دو جریان سیاسی رو به رو شد.
در ردیف اول سالن اجلاس سران حضور برخی از اعضای دولت اصلاحات در کنار رئیس جمهور جالب توجه بود.
دکتر محمدرضا عارف معاون اول دولت اصلاحات، علی خاتمی رئیس دفتر رئیس جمهوری اسبق، حجت الاسلام موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات، محمدرضا تابش خواهرزاده رئیس دولت اصلاحات از جمله چهره های شاخص اصلاح طلبی بودند که در کنار حسن روحانی حضور داشتند.
غلامعلی حداد عادل نخستین سخنران این مراسم بود که از ابتکار عمل رئیس جمهور در برگزاری نشست قدردانی کرد و بر لزوم وحدت دو جریان مطرح سیاسی کشور علی رغم برخی اختلاف نظرها تاکید کرد. وی سخنان خود را با ابیاتی از سعدی به پایان برد.
غلامحسین کرباسچی دومین سخنران این نشست بوده که در ابتدای سخنان خود با استقبال از سخنان حداد عادل بر ضرورت افزایش اقتدار ملی تاکید کرد.
او با نام بردن از میرحسین موسوی و مهدی کروبی آنها را دلبسته انقلاب و نظام دانست.
کاظم جلالی، قدرت الله علیخانی، اسدالله بادامچیان و الهه کولایی از دیگر سخنرانان این مراسم بودند.
علیخانی در سخنان خود با اشاره به رای اعتماد مجدد نمایندگان مجلس به وزیر آموزش و پرورش، گفت: شنیدم که برخی نمایندگان هدفشان استیضاح یکی دیگر از وزرای دولت است که امیدوارم اینگونه نباشد.
هنگامی که بادامچیان در حال سخنرانی بود ترقی دیگر عضو موتلفه که در این نشست حضور داشت با جدیت خاصی سخنان بادامچیان را یادداشت میکرد.
رئیس جمهور در آغاز سخنان خود به اشتباه "فعالان سیاسی" را "فعالان اقتصادی" نامید که این گفته روحانی با واکنش حضار در سالن مراسم رو به رو شد که یکصدا متذکر شدند که فعالان سیاسی هستند که رئیس جمهور با اندکی تامل با تبسم گفت: «حالا فرقی هم نمی کند.»!
پیش از آغاز سخنان رئیس جمهور یکی از فعالان سیاسی از حاضران خواست برای سلامتی رئیس دولت اصلاحات صلوات بفرستند که اکثر مهمانان رئیس جمهور در این ضیافت، صلوات فرستادند.
چیدمان میز افطار و شام هم در نوع خود جالب توجه بود. رئیس جمهور، دکتر عارف، حداد عادل، ابوترابی فرد، نهاوندیان و حسین فریدون دور یک میز نشسته بودند، برخی از اعضای شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات هم دور میز دیگر.
اعظم طالقانی دبیر کل جامعه زنان انقلاب اسلامی با حضور بر سر میز افطار رئیس جمهوری آخرین اثر منتشر شده مرحوم آیت الله طالقانی را به وی اهدا کرد. دکتر عارف بعد از صرف افطار ضمن گپ و گفت با اعظم طالقانی یاد و خاطره آیت الله سید محمود طالقانی را گرامی داشت.
دکتر غلامعباس توسلی نیز با حضور در سر میز افطار رئیس جمهور با وی به گفت وگو پرداخت که روحانی ضمن تجلیل از شخصیت دکتر توسلی اظهارات او را با دقت گوش داد.
رایزنی برخی چهره های سیاسی برای انتخابات مجلس از حاشیه های دیگر این مراسم بود.
انتهای پیام/