دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

خریداران گوشی های تلفن همراه باید شخصاً گوشی تلفن را رجیستر کنند

مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز: از زمان اجرای طرح رجیستری گوشی های تلفن همراه تاکنون بیش از سه هزار گوشی تلفن از دسترسی به خدمات اپراتورها محروم شده اند و این به دلیل کم کاری خریداران در خرید گوشی های رجیستر شده است.
کد خبر : 250099

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، دهقانی نیا در نشست خبری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره نحوه اجرای طرح رجیستری گوشی های تلفن همراه گفت: از این به بعد رجیستر گوشی های تلفن همراه دو مرحله ای می شود که این دو مرحله را حتماً بایستی خریدار گوشی تلفن شخصاً انجام دهد.


وی افزود: مردم هنگام خرید باید دو فرایند را برای رجیستر کردن گوشی تلفن طی کنند؛ در مرحله اول شناسه IMEI گوشی را به شماره 7777 پیامک کنند و در عرض چند ثانیه پاسخی که از سیستم برای آنها می آید را بررسی نمایند. باید تأکید کنم که این پاسخ حتماً باید با سربرگ همتا باشد که در آن اطلاعات گوشی تلفنی که مشتری در حال خرید آن است ثبت شده است.


دهقانی نیا گفت: راه دیگری که می توان به کمک آن اصالت گوشی را بررسی کرد؛ کد دستوری #7777* است که بعد از شماره گیری آن گزینه هایی از سوی سیستم دریافت می شود که با انتخاب گزینه استعلام و وارد کردن کد 15 رقمی IMEI می توان به اصالت گوشی پی برد.


وی افزود: در صورتی که اصالت گوشی در پیامک یا کد دستوری #7777* تأیید شد مشتری باید دوباره همین کد را شماره گیری نموده و این بار گزینه دوم یعنی فعال سازی را انتخاب کند ، سپس دوباره کد 15 رقمی IMEI وارد کرده تا سیستم بعد از بررسی، شماره تلفنی را که قرار است گوشی تلفن همراه با آن رجیستر شود از کاربر درخواست کند.


مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: بعد از اینکه سیستم از کاربر شماره تلفن را دریافت کرد دوباره کد فعال سازی را درخواست می کند که این کد در پشت کارت ضمانت گوشی که باید در جعبه گوشی باشد درج شده است. مردم دقت کنند که این کد، زیر لایه محافظ، مخفی است و مشتری شخصاً باید آن را بتراشد و کد را به سیستم ارسال کند. بعد از انجام این مراحل گوشی تلفن همراه برای آن شماره تلفن ثبت شده و می تواند از اپراتورها خدمات دریافت کند.


دهقانی نیا تأکید کرد: مردم دقت کنند قبل از رجیستر شدن گوشی هزینه ای را برای آن پرداخت نکنند و حتماً عملیات رجیستر را برای اطمینان بیشتر، شخصاً انجام دهند، همچنین در هنگام خرید از فروشنده فاکتور رسمی دارای مهر را که کد IMEI پانزده رقمی بر روی آن نوشته شده بخواهند. در مورد گوشی های دو سیم کارته هم حتماً هر دو کد IMEI در فاکتور ثبت شود.


وی افزود: در حال حاضر ما طرح رجیستری را بر روی چهار برند اپل، بلک بری، موتورولا و گوگل پیکسل اجرا کرده ایم اما فقط در 9 ماهه نخست سال 96 واردات گوشی تلفن به صورت رسمی 160 درصد رشد داشته و از 147 میلیون و 500 هزار دلار در 9 ماهه اول سال 95 به 278 میلیون دلار در 9 ماهه اول سال 96 افزایش پیدا کرده است که این خود نشان دهنده تأثیر مثبت این طرح در واردات گوشی به صورت رسمی است.


دهقانی نیا گفت: در بازخوردهایی که از مردم به دست ما رسیده متوجه شدیم که حتی خریداران هم از اجرای این طرح به دلیل اطمینانی که از خرید گوشی تلفن اصیل به آنها می دهد راضی هستند و با اجرای طرح رجیستری حتی خدمات پس از فروش شرکت ها نیز بهبود می یابد چرا که در این طرح واردات گوشی به قدری شفاف است که به راحتی می توان از خریدار تا فروشنده یک گوشی تلفن همراه را رصد کرد و در صورت وجود مشکل از مسئول واقعی به وجود آمدن آن مشکل، پاسخ خواست.


وی در مورد افزایش قیمتی که در بازار گوشی تلفن همراه اتفاق افتاده گفت: مسئول بررسی افزایش قیمت، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیست اما تنها برای اینکه شبهه در مورد طرح رجیستری را برطرف کنم اضافه می کنم که حذف ارز مبادله ای، افزایش قیمت درهم امارات و مالیات بر ارزش افزوده ای که اخیراً کشور امارات برای صادرات از بازرگانان می گیرد دلایل افزایش قیمت گوشی تلفن همراه است که متأسفانه با تلاقی زمانی این سه عامل با اجرای طرح رجیستری این طور مطرح شد که این طرح باعث افزایش قیمت گوشی های تلفن همراه شده است اما ما قویاً این شایعه را رد می کنیم و تأکید می کنم که ما در چهار برندی که طرح رجیستری را روی آنها اجرا کرده ایم شاهد کاهش قیمت هم بوده ایم.


مدیرکل فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره طریقه رجیستر کردن گوشی های مسافران و توریست ها هم گفت: گوشی تلفن همراهی که از خارج از کشور وارد شود در صورتی که از سیم کارت ایرانی استفاده کند تا سی روز امکان دریافت خدمات از اپراتورها را خواهد داشت و در این زمان حتماً مشترک امکان ثبت گوشی، پرداخت عوارض دولتی و رجیستر کردن گوشی تلفن همراه خود را در اختیار دارد. در مورد توریست ها هم تا زمانی که از سیم کارت خود استفاده می کنند مشکلی با طرح رجیستری نخواهند داشت.


دهقانی نیا افزود: تا زمانی که خریدار، خودش گوشی تلفن همراه خود را رجیستر کرده و فاکتور رسمی مهردار دریافت کرده باشد در صورت بروز هر گونه مشکلی امکان عودت هزینه خرید گوشی خود را دارد و از مشترکان خواهش می کنیم در صورتی که با فروشنده های مشکوک برخورد کردند از آنها خرید نکنند و تخلفات را به سازمان تعزیرات حکومتی یا سامانه سازمان حمایت از مصرف کننده اعلام کنند تا در اسرع وقت به آنها رسیدگی شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب