دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 دی 1396 - 16:43
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت اعلام کرد

غربالگری سلامت روان حدود 40 هزار تن از زلزله‌زدگان کرمانشاه

معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با بیان اینکه تاکنون 39 هزار و 792 نفر از مردم زلزله‌زده کرمانشاه توسط تیم سلامت روان غربالگری شده‌اند، گفت: ۵۸۷۵ نفر دچار علائم استرس و عوارض روانی گزارش شده‌اند.
کد خبر : 248846

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، علی اسدی در خصوص جدیدترین وضعیت ارائه خدمات سلامت روان در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه گفت: به طور کلی از ابتدای حادثه، ۴۰ نفر روانشناس در قالب ۲۰ تیم در مناطق زلزله‌زده مستقر شده‌اند و افراد زلزله‌زده را غربالگری و شناسایی می‌کنند و برای آنها طبق پروتکل کشوری خدمات سلامت روان را ارائه می‌دهند.


وی افزود: تاکنون شش کارگاه آموزشی برای ۲۳۶ نفر روانشناس و روانپزشک برگزار کرده‌ایم، تا افرادی که مایل هستند بتوانند در فیلد خدمت کنند. در این راستا نیز ۲ کارگاه در استان کرمانشاه و ۴ کارگاه نیز در شهر تهران برگزار شده است.
اسدی ادامه داد: از زمانی که مصدومان زلزله در بیمارستان‌ها بستری شدند، حدود ۸۰ روانشناس خدمات سلامت روان به آنها ارائه دادند و ۴۰۰ مصدومی که به بیمارستان‌های تهران، همدان و البرز منتقل شدند، تحت این مشاوره‌ها قرار گرفتند.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: تا تاریخ ۱۰ دی ماه، حدود 39 هزار و 792 نفر از مردم زلزله‌زده کرمانشاه توسط تیم سلامت روان غربالگری شدند که از این تعداد، 32 هزار و 147 نفر در مناطق شهری و ۷۶۴۵ نفر در مناطق زلزله‌زده زندگی می‌کنند.
وی ادامه داد: از مجموع 39 هزار و 792 نفری که غربالگری شدند، تعداد ۵۸۷۵ نفر دچار علائم استرس و عوارض روانی پس از حادثه هستند که باید خدمات روانشناسی دریافت کنند که از این تعداد ۴۳۸۲ نفر در مناطق شهری و ۱۴۹۳ نفر در مناطق روستایی هستند.
وی تصریح کرد: برای ۵۸۷۵ نفری که دچار علائم استرس شدید هستند، باید خدمات روانشناسی ارائه می‌دادیم که ۵۷۴۱ نفر این خدمات را دریافت کرده‌اند.
اسدی گفت: در مجموع نیز ۱۲۸ نفر شناسایی شدند که نیازمند خدمات فوری روانپزشکی بودند، البته این افراد قبل از حادثه نیز دچار علائم و اختلالات روانپزشکی بودند و بعداز حادثه، آسیب جدی‌تری دیدند که به روانپزشکان مستقر در منطقه ارجاع داده شدند و تحت درمان‌های دارویی روانپزشکی قرار گرفتند.
وی افزود: از مجموع افرادی که تحت غربالگری قرار گرفتند، تعداد ۳۶۸۵ نفر هم نیازمند خدمات مددکاری هستند که شناسایی شده و به سازمان‌هایی نظیر بهزیستی و کمیته امداد و غیره معرفی می‌شوند.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت تاکید کرد: افرادی که علائم شدید اختلالات روانپزشکی دارند، درحال حاضر تحت مراقبت‌های سلامت روان قرار دارند و وضعیت آنها توسط کارشناسان سلامت روان به صورت تلفنی و حضوری پیگیری می‌شود. بنابراین تمام افرادی که علائم شدید دارند، بعداز اینکه در شرایط مناسب روانی قرار گیرند، ترخیص شده و از طریق تیم سلامت روان مراقبت‌ها پیگیری می‌شود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته