تاثیر منفی تبدیل یورو به دلار بر قیمت تمام شده نهادهای دامی
مجید موافق قدیری رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران درخصوص افزایش قیمت نهادهای دامی و عدم خرید با قیمت مناسب به خبرنگار اقتصادی آنا گفت: عدم بازگشایی به موقع گشایش های اعتباری و تخصیص ندادن به موقع ارز توسط بانک مرکزی به شرکتهای فعال در حوزه صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان باعث ایجاد مشکلات فراوانی در روند قیمتگذاری این مواد برای دامها شد چراکه این تعلل باعث کاهش عرضه در مبادی ورودی و به تبع ایجاد مشکلات فراوانی در بخث قیمتگذاری برای تولیدکنندگان شد.
وی ادامه داد: خرید 700 هزارتنی جو دامی توسط عربستان و البته افزایش قیمتهای حمل و نقل بین المللی از مصداق بارز رشد تقاضا برای خوراک دام در منطقه است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: بدون شک با افزایش میزان تقاضا قیمت اقلام مورد نیاز در حوزه های مختلف متاثر از این بحث برمدار صعودی قرار می گیرد که نهاده های دامی نیز از این قاعده مستثنی نیست.
رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران گفت: گشایش های بینالمللی و پرداختیها از سوی بانکمرکزی برمبنای سیاستهای پولی و بانکی کشور به یوروست ولی تجارت دنیا بر اساس دلار شکل میگیرد؛ وقتی تجار و بازرگانان بر اساس یورو میخواهند با بانک مرکزی تسویه و پول را به دلار پرداخت کنند تغییر نرخ ارز با وجود افزایش قیمت دلار در مملکت نیز موجب افزایش قیمتتمامشده نهادههای دامی میشود.
وی همچنین با انتقاد از روند تخلیه و بارگیری کشتیها تصریح کرد: یک کشتی 60 هزار تنی ذرت در گذشته، طی مدت زمان یک هفتهای نمونهبرداری و تخلیه میشد ولی امروز این عملیات بین 15 تا 20 روز طول میکشد.
رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران با اشاره به این روند کند ترخیص در بنادر کشور اضافه کرد: طولانی شدن پروسه نمونهبرداری و آزمایشهای سازمان دامپزشکی و استاندارد از جمله این عوامل است.
وی ضمن اشاره به این جمله که مبادی ورودی کشور (بنادر) فاقد امکانات قوی آزماشگاهی هستند، یادآورشد: بدون شک با طولانی شدن تخلیه کشتی هر روزی یک تومان به قیمت تمام شده نهاده های دامی اضافه می شود که ادامه این رویه به صرفه و صلاح تولید و اقتصاد مملکت نیست.
موافق قدیری در پایان خاطرنشان کرد: قیمت نهادههای دام و طیور از مهمترین اقلام هزینهای در قیمتتمامشده فرآوردههای دام و طیور در کشور است.
انتهای پیام/