مصرف دارو برای بیماریهای ساده در ایران بیش از استاندارد جهانی است
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، کامران باقری لنکرانی در مراسم آغاز کنگره فارماکو اپیدمیولوژی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو، در روند ثبت عوارض دارویی فعالیتهای رو به رشدی را داشته است، اظهار داشت: این امر در مورد داروهای جدیدی حائز اهمیت است.
وی این امر را تلاشی یرای مراقبت از کیفیت دارو پس از ورود به بازار عنوان کرد و گفت: در مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، پژوهشی آغاز شده که به بررسی روشهای فعالی در ثبت آثار دارویی میپردازد.
لنکرانی افزود: هم اکنون بررسیها به شیوههای غیرفعال و گزارشهای موردی است، اما در روشهای فعال پژوهشگران به سراغ مصرفکنندگان رفته و از آثار داروها مطلع میشوند.
رئیس کنگره آسیایی اروپایی فارماکواپیدمیولوژی، با هشدار نسبت به مصرف بالاتر از استاندارد جهانی برای بیماریهای ساده در ایران، افزود: این شامل مواردی مانند سرماخوردگی و یا عفونتهای فوقانی تنفسی میشود که آمار بالایی دارد، همچنین مصرف داروهای استروئیدی و تزریقات نیز در کشور بالاست.
لنکرانی افزود: در مقابل در برخی بیماریها مانند قندخون بالا، پرفشاری خون و چربی خون با کم مصرفی مواجهیم.
پیام پیمانی، دبیر علمی این کنگره نیز با اشاره به برگزاری کنگره آسیایی اروپایی فارماکواپیدمیولوژی از سیزدهم تا پانزدهم دی در شیراز، "فارماکواپیدمیولوژی" را دانش بررسی آثار مفید و یا ناخواسته داروها پس از ورود به بازار برشمرد.
وی از ثبت عوارض جانبی داروها، اقتصاد دارو، داروسازی اجتماعی، داروسازی بیمارستانی، مدیریت خطر و آموزش داروسازی، به عنوان بخشی از محورهای کلی این کنگره نام برد و افزود: این کنگره با برگزاری کارگاههای علمی آغاز شده و تا فردا با برپایی میزگردهای علمی پیرامون محورهای نامبرده ادامه مییابد.
پیمانی از حضور میهمانانی از کشورهای سوئیس، آذربایجان، سوئد و هلند در این رویداد علمی در شیراز خبر داد.
انتهای پیام/