دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پورمختار:

زیرساخت بیت‌کوین اساساً یک امر کلاهبردارانه محسوب می‌شود

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: زیرساخت بیت‌کوین اساساً یک امر کلاهبردارانه محسوب می‌شود و کسانی که قصد دارند آن را تقویت کنند باید حواسشان جمع باشد. مردم هم به نوعی اگر اتفاقی و یا با توصیه اشخاصی دست به این فعالیت می‌زنند باید بدانند پولشان قطعاً از بین خواهد رفت.
کد خبر : 247072

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، محمدعلی پورمختار نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ، با اشاره به مخاطرات بین‌کوین در جامعه گفت: موسس بیت‌کوین فردی از آسیای شرقی است و این فرد می‌کوشد به‌ صورت سلسله‌وار با بیت‌کوین در کشور‌ها جذب مشتری کند و البته جالب این است که ارزش اقتصادی این فرآیند به‌صورت لحظه‌ای رو به افزایش است.


پول بدون پشتوانه
وی با بیان اینکه بیت‌کوین وابسته به هیچ کشوری نیست و به‌صورت شخصی اداره می‌شود، افزود: بیت‌کوین هیچ پشتوانه‌ای ندارد و از طرف دیگر قابل خرید و فروش هم نیست و فعلاً در بین تعداد کسانی که اشتراک این موضوع را دارند خرید و فروش می‌شود لذا مردم باید توجه داشته باشند بالاخره فرآیند اقتصادی که پشتوانه ندارد و همچنین نه خریدار و نه فروشنده برای آن قابل شناسایی نباشد و اساساً پولی رد و بدل نشود و در حساب فرد نشیند؛ این حرکت دستاوری نخواهد داشت ضمن اینکه این مسئله هم از نظرقانونی و شرعی مالیت ندارد.
عضو «کمیسیون حقوقی و قضایی» مجلس با بیان اینکه از طریق بیت‌کوین نمی‌توان کالایی را خریداری کرد بیان داشت: معتقدم اگر در مسیر فرآیند اقتصادی بیت‌کوین اتفاقی رخ دهد و این واسطه‌ها قطع شود و در حقیقت آن سامانه از بین برود قطعاً پول‌های خریداران نابود خواهد شد.
پورمختار تصریح کرد: زیرساخت بیت‌کوین اساساً یک امر کلاهبردارانه محسوب می‌شود و کسانی که قصد دارند آن را تقویت کنند باید حواسشان جمع باشد لذا مردم هم به نوعی اگر اتفاقی و یا با توصیه اشخاصی دست به این فعالیت می زنند باید بدانند پولشان قطعاً از بین خواهد رفت.


میلیاردها تومان در بیت‌کوین جا به جا می‌شود
این نماینده مجلس با اشاره به نظارت بانک مرکزی به فرآیند اقتصادی بیت کوین اظهارداشت: بیت کوین اساس و پایه اقتصادی ندارد و هیچ بانک و کشوری این فرآیند را حمایت نمی‌کند لذا این مسئله از حیث اقتصادی غیر منطقی است.
عضو «کمیسیون حقوقی و قضایی» مجلس شورای اسلامی بیان داشت: بدون شک بانک مرکزی باید به این مسئله ورود کند چرا که در حال حاضر میلیارد‌ها تومان در این حوزه جابجا می‌شود و نوعاً سود این مسئله به جیب ابداع کننده آن می‌رود؛ بنابراین این فرآیند بر خلاف قوانین بین‌المللی است و بانک مرکزی باید هم به این مسئله ورود و هم نسبت به مخاطرات آن اطلاع‌رسانی داشته باشد.


مردم در بیت‌کوین سرمایه‌گذاری نکنند


محمد حسینی نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی پیشتر در گفت‌وگویی، با اشاره به سرمایه‌گذاری در بیت‌کوین معروف به (پول دیجیتال ) گفت: متولیان این امر که در حوزه آی تی فعالیت می‌کنند این موضوع را به عنوان بازار سرمایه اعلام کرده‌اند که این بازار نقل و انتقالات پول را تسهیل می‌کند و امکاناتی را برای مبادلات پولی بانک‌های ما با بانک‌های خارجی فراهم می‌کند.
وی افزود: البته باید گفت این مسئله شاید در بسیاری از کشور‌ها برای مبادله و سرمایه‌گذاری متداول باشد، اما روی این مسئله در ایران باید دقت شود لذا بنده معتقدم هم باید وزارت ارتباطات و فناوری و هم وزارت اطلاعات ما این موضوع را رصد کنند چراکه نوع نگاه بر این است که این بازار سرمایه و جدید جایگزین مبادلات ارزی بین کشور‌ها قرار گیرد، آیا ما تجربه چنین کاری را داریم؟ و آیا این موضوع مورد تایید دستگاه امنیتی و نظارتی است؟ همگی این موارد نیازمند پاسخگویی است و مردم باید با دقت بیشتری در این رابطه عمل کنند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: همچنین بنده باید بگویم ما در موضوع سپرده گذاری در موسسه کاسپین هم شاید دچار چنین تشویشی شدیم لذا درست است که این مسئله یک نوع موضوع داخلی بوده و بسیار به زحمت افتادیم، اما اگر ما بخواهیم حالا به فضای مجازی برویم و در آن سرمایه‌گذاری کنیم آن موقع دیگر شاید صاحبان این عرصه و این تشکیلات را نشناسیم تا اینکه اگر مشکلی رخ داد مطالبات مردم را پیگیری کنیم.
حسینی اضافه کرد: بنده از مردم خواهش می‌کنم و توصیه می‌کنم در این زمینه دقت کنند و از دستگاه‌های زیربط می‌خواهم به این مضووع رسیدگی کنند تا اینکه مردم دچار مشکلات نشوند بنابراین توصیه می‌کنم مردم در بیت کوین سرمایه گذاری نکنند و منتظر باشند تا مسئولین مجوزات لازم جهت فعالیت اینگونه مجموعه‌ها را صادر کنند.


منبع: میزان


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب