به هیچکس اجازه ورود به مسائل موشکی را نمیدهیم
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا، این روزها بحث موشکی و مذاکره روی آن از سوی کشورهای آمریکا و فرانسه مطرح میشود. همواره بعد از برجام آنها تلاش کردند تا درخصوص مسائل مختلف دیگر همچون بحث موشکی با ایران وارد مذاکره شوند ولی هر بار که آنها درخواست مذاکره میدادند با پاسخ قاطع مقامات جمهوری اسلامی بهخصوص مسئولان و فرماندهان نیروهای مسلح مواجه میشدند. در همین راستا با سردار سیدمسعود جزایری، معاون و سخنگوی ارشد ستادکل نیروهای مسلح به گفتوگو نشستیم.در ادامه متن گفتوگوی «فرهیختگان» با «سردار جزایری» آمده است.
توانمندی یمنیها سعودیها را عصبانی و نگران کرد
در بحث قطعه موشکی یمنیها که آمریکاییها نشان دادند، این شویی بود که از سوی آمریکا انجام دادند و لاشه موشک یمنی را به اسم موشک ایرانی معرفی کردند. تحلیل شما در این زمینه چیست؟ این موضوع با چه هدفی انجام شده و پاسخ ایران چه خواهد بود؟
سعودیها و آمریکاییها با این هدف که توانمندیهای مردم یمن و مبارزان یمن که طی سالهای اخیر به دست آمده و در شرایطی که در یک بمباران ضدانسانی قرار دارند و در محاصره کامل هستند توانستند به توانمندیهای دفاعی دست یابند را سرپوش بگذارند، موضوع تولید موشک در یمن را به دیگران منتسب میکنند و این فریب افکار عمومی است.
جامعه یمن امروز به حدی از توانمندی رسیده است که توانسته با وجود همه فشارهایی که به او وارد شده استقلال سرزمینی خود را حفظ کند و این برخلاف اهداف و برنامههای آلسعود است و این عکسالعمل عصبانیت و نگرانیهای آلسعود از یمنیهاست.
تا زمانی که دولت و مردم سوریه بخواهند ایران در کنار آنهاست
وضعیت حضور مستشاری ایران در سوریه در آینده به چه نحو خواهد بود؟ آیا با وجود نابودی داعش، ایران همچنان به این حضور ادامه خواهد داد؟
تا زمانی که دولت و مردم سوریه خواهان ادامه این حضور و یاری جمهوری اسلامی ایران باشند ما در کنار آنها خواهیم ماند و به حضور خود در این کشور ادامه خواهیم داد.
آمریکا با سربازان اجارهایاش در منطقه شکست تاریخی خورد
در بحث فلسطین شاهد این هستیم که آمریکا و روسای جمهورش از سالهای قبل به دنبال این بودند که بیتالمقدس را پایتخت اسرائیل بشمارند ولی چنین جراتی نداشتند و ترامپ با اقدام عجولانه و نابخردانه این کار را کرد. این اقدام چه تبعاتی را درپی خواهد داشت؟
به دو مطلب میتوان اشاره کرد. آمریکاییها باید یک صحنهسازی بزرگ انجام میدادند تا شکست بزرگی که در منطقه خوردند را تحتتاثیر قرار دهند. واقعیت شیرین این است که آمریکا با همه توان خود در عراق و سوریه با ناکامی مواجه شد و سربازان اجارهای او و جنگ نیابتیای که علیه مقاومت درمنطقه بهراه انداخت با شکست مواجه شد.
طرح مساله قدس کاملا به ضرر آمریکاییها تمام میشود
این شکست بزرگ و تاریخی برای آمریکاست. باید کار بزرگی انجام میداد و این چنین کردند که موضوع قدس را مجددا مطرح کنند. از سوی دیگر طرح مساله قدس کاملا به ضرر آمریکاییها تمام میشود چراکه طی سالهای اخیر موضوع غصب سرزمین مقدس فلسطین و قدس شریف تحتتاثیر سایر پدیدهها و عوامل قرار گرفته بود و با این اقدامی که آمریکاییها انجام دادند سبب شد مجددا موضوع فلسطین و قدس بهعنوان مساله اول مسلمانان و سرزمینهای اسلامی و منطقه تبدیل شود.
موضوع حائز اهمیت این است که آمریکا در مقابله با جهان اسلام و انقلاب اسلامی دست به هر نوع تحرکی میزند، با ناکامی مواجه میشود. دهها مثال میتوان برای این امر بیان کرد.
میتوان این امر را بعد از داعش، فتنه جدید کشورهای سلطهگر مخصوصا آمریکا در منطقه دانست؟
آمریکاییها با دو هدفی که عرض کردم این موضوع را کلید زدند ولی به نظر من نتیجه عکس گرفتند.
آمادگی لجستیکی فلسطین برای انتفاضههای جدید
این ماجرا به انتفاضه سوم ختم خواهد شد؟
سرزمینهای اشغالی و مردم فلسطین آمادگی روحی و لجستیکی دارند که انتفاضههای جدیدی را در منطقه شکل دهند.
امروز در عرصه موشکی به مرز بازدارندگی پشیمانکننده رسیدهایم
سردار جعفری گفتند اگر کاتسا به اجرا درآید ما جهشی را در برنامههای موشکی، دفاعی و منطقهای جمهوری اسلامی ایران شاهد خواهیم بود. کاتسا از مهر ماه اجرا شد و این جهش اتفاق افتاد؟ آیا در برد موشکهای ما تغییری حاصل شد؟
آنچه که در امر دفاع لازم تشخیص داده شود ما قادر به پیادهسازی آن هستیم. چه در عرصه موشک و چه در سایر عرصههای دفاعی باشد. امروز مرز بازدارندگی عادی را طی کردهایم و به مرز بازدارندگی پشیمانکننده رسیدهایم. به این مفهوم که در حدی از توان دفاعی هستیم که هم میتوانیم از کشور و مردم خود به خوبی دفاع کنیم و هم میتوانیم خسارتهای جبرانناپذیری برای هر دشمن و متجاوزی را رقم بزنیم.
به هیچکس اجازه ورود به مسائل موشکی را نمیدهیم
در بحث موشکی کشورهای اروپایی مخصوصا کشور فرانسه روی مذاکره موشکی اصرار دارند. به نظر شما چقدر احتمال این مذاکرات وجود دارد؟ پاسخ درخور این صحبتها چیست؟
بیشتر این امر را پروپاگاندای رسانهای میدانم. به هیچکس نه اجازه میدهیم و نه چنین حقی را قائل هستیم که در امور دفاعی ما وارد شود و قطعا در این زمینهها مذاکرهای صورت نمیگیرد و اگر مذاکرهای باشد از نظر ما باطل است.
چقدر نظر نیروهای مسلح نسبت به بودجه 97 تامین شده است؟ به نظر شما بیشتر در چه حوزههایی باید سرمایهگذاری کرد؟
عرصههای دشمنی با ما در زمینههای مختلف وجود دارد. در زمین، هوا، در مسائل موشکی و در دریا. لذا باتوجه به برآوردی که از دشمن داریم باید موقعیتهای مستحکم دفاعی را در برابر آن فراهم آوریم و این سیاست کاملا برای ما تعریف شده، روشن و شفاف است.
مبتنیبر این سیاستها و دکترینهای دفاعیای که داریم، برنامهریزیهای لازم را انجام دادیم و ادامه خواهیم داد. اگر اتکای ما به توانمندیها و پتانسیل موجود در جامعه ایرانی نبود، ما هرگز نمیتوانستیم به موقعیت ممتاز در امر دفاع مستحکم برسیم.
البته هزینههایی که کشور در این زمینه انجام میدهد برای حفظ موجودیت و تمامیت ارضی خود در مقایسه با سایر کشورها بسیار اندک است.
در بودجه97 نیروهای مسلح، حداقل انتظارات هم تامین نمیشود
بودجه 97 نظر نیروهای مسلح را تامین کرده بود؟
در مساله اعتبارات و بودجه مقتضیات کشور را درنظر میگیریم و مبتنیبر آن انتظارات خود را تنظیم میکنیم. با این وجود حداقل انتظارات هم تامین نمیشود.
برخی از سخنان حکام سعودی علیه ایران طنز سیاسی است
لحن حکام نوپای سعودی نسبت به سالهای قبل درخصوص جمهوری اسلامی تغییر کرده است. پاسخ شما به این تغییرات چیست؟
سعودیها در بسیاری از مسائل کم دامنه و محدود و کوچک دفاعی و امنیتی خود با مشکلات عدیدهای روبهرو هستند و گاهی حرفهایی که برخی حکام آلسعود درباره جمهوری اسلامی ایران میزنند بهعنوان طنز سیاسی باید تلقی شود.
مقام معظم رهبری در سخنان اخیرشان بر تجهیز کرانه باختری تاکید کردند. به نظر شما این کار چطور امکانپذیر است؟
مبارزان فلسطینی و گروههای مقاومت برای اینکه اهداف درازمدت خود را یعنی آزادی قدس شریف را رقم بزنند تاکتیکهای مختلف بهکار میبرند که یکی از آن تاکتیکها ممکن است استفاده از اقدامات نظامی باشد. دهها اقدام دیگر هم هست که مجموعه اینها ما را در این مسیر قرار میدهد که منطقه از شر اسرائیل غاصب راحت شود.
فتنه 88، کودتا علیه انقلاب اسلامی و تمامیت نظام بود
مقام معظم رهبری همیشه به مسئولان تاکید داشتند که هوشیار باشند و با نفوذ مقابله کنند. در سالهای 78 و 88 شاهد این بودیم که نفوذهایی از طرف کشورهای بیگانه با همنوایی برخیها در داخل صورت گرفت. در آستانه 9 دی هستیم، تحلیل شما درباره نفوذ چیست؟
اگر ما توجه لازم به مباحث داخل نداشته و به این باور نرسیده باشیم که جامعه ایرانی از هر جهت میتواند روی پای خود بایستد، میتواند کانالهای نفوذ را در جامعه ما و سیستم مدیریتی ما ایجاد کند.
فتنه 88 کودتا علیه انقلاب اسلامی و تمامیت نظام بود که برای اجرای آن سالها کار اطلاعاتی، جاسوسی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی توسط طراحان آن انجام گرفته بود. طی این سالها برخی ارتباطات با عناصر ضعیف و خودفروخته و مسالهدار توسط بیگانگان شکل گرفته بود که این افراد در واقع پیاده نظام کودتا محسوب میشوند.
این صرفا یکی از زنجیرههای نفود به حساب میآید. موضوع نفوذ در همه عرصههای علمی و فناوری، سیاسی، دیپلماسی، فرهنگی، هنری، اقتصادی و مالی و مراکز آموزشی و سایر مراکزی که میتواند به توسعه اهداف دشمن کمک کند ممکن است اتفاق بیفتد و لذا هوشیاری مدیریتی دستگاههای ذیربط از اهمیت بسیاری برخوردار است.
9دی خنثیکننده فتنه 88 بود
فتنه 88 و خنثیکننده آن یعنی پدیده 9 دی هرکدام در خود درسها و عبرتهایی دارند که بهمنظور شناخت پدیدههایی از قبیل نفوذ و راههای خنثیسازی آن باید از آنها بهرهبرداری کرد.
منبع: فرهیختگان
انتهای پیام/