جشنواره «عمار» خانه فیلمهای انقلابی است
نادر طالبزاده؛ دبیر هشتمین جشنواره مردمی عمار در حاشیه برگزاری آیین افتتاحیه این جشنواره و در گفتوگو با آنا، پرکردن جای خالی گفتمان انقلابی را علت اصلی برپایی جشنواره عمار دانست و گفت: جای گفتمان انقلابی، آن هم برای آن دسته از کسانی که محوریت دیدگاهشان، انقلاب اسلامی است، همواره خالی بود، تا اینکه با جمعبندی نظرات؛ هشت سال پیش به این نتیجه رسیدیم که جشنواره فیلمی برپا کنیم که برای آن فیلمهای انقلابی تولید شوند. این جشنواره با این نگاه متولد شد و عنوان «عمار» را به خود گرفت.
دبیر هشتمین جشنواره مردمی عمار در ارزیابی بخشهای مختلف این جشنواره بیان کرد: طی هشت دورهای که از برگزاری جشنواره عمار میگذرد، در بخش مستند به تکامل رسیدهایم. مستندهایی که در فضای داغ فیلمهای اجتماعی، اما با موضوعات مهم انقلابی تولید میشوند و جای خوبی هم به خود اختصاص میدهند.
وی با اشاره به اینکه جشنواره «عمار» در سالهای ابتدایی فعالیتش نوپا و تا حدی ناشناخته بود اما در سه دوره گذشته جایگاه خود را پیدا کرده و به ثبات رسیده است، افزود: در این جشنواره تنها فیلمهایی حضور دارند که به موضوعات بکر در حوزههای مختلف تاریخ انقلاب، فتنه، مقاومت، نقد درون گفتمانی، عدالت اجتماعی پرداخته میشود و میتوان گفت خانه فیلمهای انقلابی شده است.
طالبزاده با تاکید بر این امر که جشنواره عمار شجاعت و جرات نقد کردن به عنوان خطقرمز سینما را به جوانان داد، گفت: این بخش برایمان جذاب بود و از همان ابتدا جزو اولویتها و محورهای اصلی جشنواره محسوب شد. تا جایی روی این ماجرا تاکید کردیم که از همان ابتدا فیلمهای مستند خوبی ساخته و کارهایی انجام شد که شبکههای تلویزیونی از فیلم و فیلمساز آن استقبال کردند.
جشنواره عمار نوعی مدرسه آموزشی برای فیلمسازی فیلمهای مستند و کوتاه و داستانی نیز محسوب میشود و از همان ابتدا جوانان خوشذوق و با استعداد زیادی را در این زمینه تعلیم داده است و نادر طالبزاده در خصوص این آموزش و آیندهای که برای جوانان این حوزه میبیند، بیان کرد: ماموریت هنرجویان این جشنواره مشخص است، آنها میآیند که انقلاب را یاری کنند و ما نیز به عنوان مشاور باید به آنها کمک کنیم. این جوانها قدرت زیباییشناسی بالایی دارند و قطعا به آینده روشنی در این حوزه دست خواهند یافت.
انتهای پیام/