موردی از خودکشی تاکنون در میان زلزلهزدگان گزارش نشدهاست
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر طیب قدیمی ضمن تفکیک دو موضوع خودکشی و اقدام به خودکشی، اظهار کرد: در شرایطی که فرد با مشکلات خاص روحی، روانی و اجتماعی روبهرو باشد، احتمال اقدام به خودکشی در شرایط عادی و بحرانی وجود دارد و از نخستین روزهای وقوع زلزله 40 تیم سلامت روان از دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با حمایت وزارت بهداشت در مناطق زلزله زده حضور یافتند و تا کنون 32 هزار نفر غربالگری شدند.
وی یادآور شد: از 32 هزار نفری که از نظر سلامت روانی غربالگری شدند، 15 درصد نیاز به مداخلات و حمایتهای روانی و اجتماعی داشتند و چندین نفر نیز در بیمارستانهای کرمانشاه بستری شدند اما در شهرستان سرپل ذهاب نیز روانپزشک استقرار دارد و خدمات خود را ارائه میدهد.
نماینده ویژه وزیر بهداشت در مناطق زلزلهزده غرب کشور تاکید کرد: تا کنون هیچ مورد فوت ناشی از خودکشی در این مناطق مشاهده و ثبت نشده است.
قدیمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مراقبت از مادران باردار در مناطق زلزله زده به خوبی انجام شده است، افزود: تمام مادران باردار این مناطق تحت پوشش خدمات بهداشتی و درمانی قرار دارند و در بیمارستان بانگر سرپل ذهاب تا کنون 50 زایمان انجام شده که 36 مورد از آنها زایمان طبیعی بوده است.
وی اضافه کرد: قبل و حین زایمان خدمات بهداشتی و درمانی خوبی به مادران باردار ارائه می شود اما همه باید در اسکان مادران باردار و زایمان کرده در محلی امن و گرم کمک کنند و این موضوع را ستاد اسکان زلزله زدگان دنبال میکند و در مکاتبات و مذاکراتی که با این ستاد داشتیم، خواستار در اولویت قرار داشتن اسکان مادران باردار و زایمان کرده و بیماران سخت و خاص در کانکس شدهایم.
نماینده ویژه وزیر بهداشت در مناطق زلزله زده یادآور شد: با کمک معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و حمایت خیرین، برای اسکان برخی از بیماران، کانکس تهیه شد و در حال حاضر هیچ نوزادی به دلیل اسکان در چادر در معرض خطر نیست که نیاز به بستری داشته باشد.
قدیمی در پایان اظهار کرد: شرایط لازم برای انجام زایمان در بلوک زایمانی در سرپل ذهاب از جمله شرایط ایمنی مادران باردار و نوزادان، وضعیت گرمایشی و حضور متخصصان و ماماها فراهم شده اما برای اسکان مادران باردار و بیماران خاص نیازمند حمایت ارگانهای حمایتی هستیم.
انتهای پیام/