دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فاطمی عقدا:

حداکثر توان گسل اشتهارد همان 5.2 ریشتر بود/ بازهم پس لرزه داریم

استاد دانشگاه خوارزمی گفت: به نظر می‌رسد در گسل اشتهارد دیگر زلزله ای بزرگتر از 5.2 ریشتر رخ ندهد اما پس لرزه‌ها تا 4.5 ریشتر ممکن است رخ دهد.
کد خبر : 246133

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، محمود فاطمی عقدا، اظهار داشت: زلزله بامداد امروز پس لرزه زمین لرزه 5.2 ریشتری هفته گذشته در منطقه ملارد بود. وقوع این پس لرزه‌ها پس از زلزله اصلی طبیعی است و جای نگرانی ندارد. ممکن است پس لرزه‌هایی بین 4 تا 4.5 ریشتر دراین منطقه رخ دهد.


وی ادامه داد: اگر این زمین لرزه در نقطه ای کم جمعیت مانند شهرهای کویری رخ می‌داد از اهمیت انچنانی در بین مردم و فضای مجازی برخورد دار نمی شد. اما به دلیل اینکه تمرکز جمعیت، پایگاه اقتصادی و سیاسی کشور در تهران است وقوع پس لرزه ای با قدرت 4.2 ریشتر این میزان با اهمیت می‌شود.


استاد دانشگاه خوارزمی با بیان اینکه شدت لرزش گسل اشتهارد همین میزان است و زلزله بزرگتر برای این گسل متصور نیستیم، تاکید کرد: پس لرزه‌ها با ریشترهای مختلف ادامه دارد و یک امر عادی تلقی می‌شود. موضوع مهم این است که گسل‌ها هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند و هر گسل فعالیت خود را دارد. اگر گسل اشتهارد فعال شده است نمی تواند تاثیری روی گسل شمال تهران داشته باشد.


فاطمی عقدا در مورد چرایی وقوع زلزله‌های ایران در شب، با رد این موضوع گفت: وقوع زلزله در هر ساعت از شبانه روز امکان پذیر است و اینکه بگوییم زلزله‌های تهران تنها در شب رخ می‌دهد،صحیح نیست. اگرچه جذر و مد و فاصله ماه و خورشید تاثیر نسبی دارد. اما نمی توان گفت زلزله‌های ایران فقط در شب رخ می‌دهد.


رئیس سابق پژوهشکده سوانح طبیعی در مورد چرایی وقوع زلزله‌های ایران در عمق کم،گفت: عمق وقوع زلزله در دنیا تابع زمین شناسی و زمین شناختی منطقه است که همین موضوع عمق زلزله را تعیین می‌کند. ضخامت و عمق پوسته زمین از علل دیگر تعیین سطح وقوع زلزله است. در ایران زلزله در عمق چند کیلومتری تا 32 کیلومتری رخ می‌دهد و این موضوع به شکستگی پوسته مربوط است.


وی در مورد ادعای پیش بینی زمین لرزه گفت: اگر فردی ادعا می‌کند می‌تواند زمین لرزه‌ها را هرچند نسبی پیش بینی کند نباید این موضوع را به فضای مجازی بکشاند. این موضوع منجر به ایجاد تنش و بحران در بین مردم می‌شود. بسیاری پژوهشگر زلزله داریم که در این مورد تحقیق می‌کنند اما اطلاعات خود را در فضای مجازی منتشر نمی کنند. بهتر است اطلاعات در اختیار موسسه ژئو فیزیک قرار گیرد و پژوهشگران مطمئن باشند که اگر مسئولان احساس خطر کنند موضوع را با مردم درمیان می‌گذارند.


منبع: میزان


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب