دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 دی 1396 - 10:40
گزارش آنا به مناسبت 8 دی سالروز راه‌اندازی واحد شاهرود

دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود، نخستین واحد دانشگاهی و قطب پژوهش و پزشکی سمنان

دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود 8 دی سال 1361 به عنوان یکی از نخستین واحدهای دانشگاهی با پذیرش ۶۰ دانشجو در سه رشته برق، مکانیک و ریاضی (در مقاطع کاردانی) راه‌اندازی شد.
کد خبر : 245682

به گزارش خبرنگار آنا، این دانشگاه به‌ تدریج در همه زمینه‌های آموزشی، پژوهشی و فضاهای لازم فیزیکی و نیروی انسانی متخصص به پیشرفت‌های چشمگیری نائل آمد به‌ طوری‌ که رتبه اول طرح‌های پژوهشی در استان سمنان یکی از ده‌ها شاخصه اصلی آن است.



سردر قدیمی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود


در کنار دانشگاه بیمارستان یک‌صد تختخوابی خاتم‌الانبیاء (ص) وابسته به این واحد دانشگاهی دانشگاه با محیطی زیبا و چشم‌نواز به خدمت‌رسانی به مردم عزیز می‌پردازد. در این‌ بین با حمایت‌ها و پشتیبانی‌های بی‌شائبه سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و تلاش پیگیر و مجدانه مدیران و کارکنان خدوم و زحمتکش این واحد دانشگاهی، امروزه دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود مفتخر است که به‌عنوان نخستین واحد دانشگاهی استان سمنان، دارای قبولی‌های متعدد دانشجویان این دانشگاه در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری و نیز آزمون تخصص پزشکی در دانشگاه‌های آزاد اسلامی، دولتی و دیگر مؤسسات آموزش عالی بوده که این خود گویای سطح بالای آموزش و پژوهش در این مجموعه علمی بزرگ است.


این دانشگاه اکنون دارای 5 دانشکده با تعداد 220 رشته تحصیلی و 773 پرسنل است. آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های تخصصی مجهز، سالن چندمنظوره ورزشی شامل: والیبال، فوتسال، بدن‌سازی، کشتی و ... و نیز دو زمین چمن فوتبال استاندارد، خوابگاه‌های مجهز برای تمام دختران دانشجو، فضای مناسب و استاندارد آموزشی و رفاهی، بیمارستان یک‌صد تختخوابی درجه‌یک تخصصی و آموزشی، سایت‌های بزرگ و مجهز کامپیوتر، 4 کتابخانه بزرگ تخصصی و عمومی، خدمات اینترنت وایرلس در کل مجموعه دانشگاه، اسکان موقت دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا در داخل دانشگاه و مرکز مشاوره رایگان تحصیلی و اجتماعی بخشی از امکانات رفاهی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود هستند.



دانشگاه اختراعات


17 اختراع علمی و پژوهشی از سوی دانشجویان و استادان این دانشگاه از سال 86 تاکنون به ثبت رسیده است و همه توانسته‌اند به بازارهای صنعتی و تجاری راه یابند.



دستگاه اکتشاف حفاری هیدرولیک با توان حفاری تا عمق 600 متر


این اختراعات همگی کاربردی بوده و اکنون در حال استفاده در جامعه است. سیاست این واحد دانشگاهی بر تولید علم و تجاری‌سازی آن و نیز سمت‌وسو دادن به دانشجویان و اعضای هیات علمی برای ثبت اختراعاتی در راستای رشد و شکوفایی علمی جامعه است و افرادی که مایل به حرکت در این مسیر باشند به‌ طور همه‌جانبه از سوی حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه حمایت می‌شوند.


تقریباً 100درصد اختراعات یادشده در حوزه فنی و مهندسی به ثبت رسیده است و به نظر می‌رسد در سایر شاخه‌ها نیز باید استادان و دانشجویان همت و فعالیت بیشتری کنند.


وجود دانشکده پزشکی و در کنار آن بیمارستان یک‌صد تختخوابی این دانشگاه از عناصر مهم در حوزه پژوهش است. این دانشگاه آماده است تا محققانی که در خارج از این مجموعه علمی نیز طرح‌هایی را برای عملی شدن در جامعه دارند کمک و یاری کند و در آن مشارکت کند.






























































































































ردیف



نام طرح



نام و نام خانوادگی



1



ساخت راکتور هم‌دما ایجاد گرمایش و سرمایش با کمترین مصرف انرژی به‌وسیله لوله‌های حرارتی



سمانه جعفری



2



بهینه‌ساز مصرف سوخت برای موتورخانه ساختمان‌های اداری، با استفاده از تلفیق روش‌های نوین کنترل بهینه وپیش بین



حمیدرضا تاج‌الدین



3



ساخت دستگاهی برای بهینه‌سازی مصرف سوخت سالن‌های مرغداری با استفاده از روش نوین کنترل پیش‌بین



حمیدرضا تاج‌الدین



4



طراحی دستگاه گرمایش تشعشعی راندمان بالا (بخاری تشعشعی) استفاده‌کننده از سوخت‌های فسیلی



محمدحسین دیبایی بناب



5



یک فیلتر خشک که مربوط به تصفیه آلاینده‌ای کارخانجات آسفالت گچ وسیمان و... است



حامد نقوی



حجت نقوی



6



دبی سنج الکترومغناطیس ( با روش قطع خطوط مادون‌قرمز کار می‌کند)



شهرام امجدیان



7



تولید نانو لولهای چند دیواره با کانال‌های باریک با استفاده از فرایند CVD



صاحبعلی منافی



سید حسین بدیعی



8



سنتز سه مرحله‌ای سیلیکونکار باید(SIC) با استفاده از فرایند سل- ژل همراه با فعال‌سازی مکانیکی



صاحبعلی منافی



9



ساخت آسیاب سیاره‌ای ویبره ای مدلPMV2



صاحبعلی منافی



10



سنتز فیبرهای کربنی به روش CVD با طول قطر مناسب برای استفاده در نانو کامپوزیت



صاحبعلی منافی



سید حسین بدیعی



11



اعلام‌خطر وضعیت نامناسب محیطی سالن‌های مرغداری به‌صورت پیامک (SMS)



نسرین صالحی



عقیل کشیرتقرتپه



12



بهبود خواص و کاهش هزینه‌ها در جوشکاری FSSW آلیاژهای آلومینیوم



صاحبعلی منافی



مجتبی جعفریان



مسلم پایدار



13



تولید اقتصادی نانو ذرات کلسیم تیتانات (CaTiO3) به روش آلیاژسازی مکانیکی



صاحبعلی منافی



مجتبی جعفریان



14



تولید نانو ذرات اکسید کلسیم از معدن سنگ‌آهک دامغان



صاحبعلی منافی



مجتبی جعفریان



سید مظفرالدین امیرخلیلی



15



SHEET HYDROFORMING SETUP FOR PRODUCING THE TITANIUM MATERIAL FOR CUP SHAPE PRODUCTS



فریبرز فروهنده



16



سازه دینامیک معلق



محمد رضا مجاهدی



17



دستگاه اکتشاف حفاری هیدرولیک با توان حفاری تا عمق 600 متر



محمد اختری



ابوالفضل فاتح




جدول اختراعات اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود


دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود چرا قطب پزشکی شد؟


این دانشگاه سال 1379 با خرید و بازگشایی بیمارستانی در شاهرود که بعد از 14 ماه فعالیت بسته شده بود و در زمانی که شاید کمتر کسی فکر می‌کرد که چنین بیمارستانی بتواند دوباره به روال عادی خود باز گردد، گامی بس بزرگ را برای احیای حوزه بهداشت و درمان شهرستان شاهرود برداشت به‌ طوری‌ که امروز بیمارستان دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود با داشتن یک‌صد تخت و بخش‌هایی چون زنان، اطفال، جراحی، داخلی، چشم‌پزشکی، اورولوژی و ... یکی از فعال‌ترین مراکز درمانی استان سمنان محسوب شده و اکنون شاهرود جزو معدود واحدهای دانشگاه آزاد است که دارای رشته پزشکی و به تبع آن بیمارستان اختصاصی وابسته به خود است.



بیمارستان خاتم الانبیاء(ص) واحد شاهرود


این بیمارستان در اعتباربخشی‌های هرساله که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام می‌گیرد «گرید» یک را کسب کرده که این نیز خود یکی از شاخصه‌های خدمات ارزنده در این مجموعه درمانی است.



مرکز بیماری های خاص واحد شاهرود


در این بیمارستان امکانات تشخیصی نظیرMRI ،CT اسکن اسپیرال، آزمایشگاه مجهز، پاتولوژی، سونوگرافی، رادیوگرافی با سیستم دیجیتالی ( D.D.R)، ماموگرافی دیجیتال، سنجش تراکم استخوان، اکوکاردیوگرافی، EEG ، EMG ،MCV نیز فعال شده و مورد استفاده برای عموم است. زمین این بیمارستان 72000 مترمربع مساحت و زیربنای آن 11000 مترمربع است.


بدین ترتیب دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود باهدف رفاه مردم همواره در جهت توسعه بیمارستان متعلق به خود گام برداشته و چند روز پیش بود که در این راستا بهره‌برداری از 10 تخت CCU جدید خود را با حضور مسئولان کلید زد.



در همین راستا دانشکده پزشکی واحد شاهرود نیز به‌عنوان قدیمی‌ترین دانشکده مصوب به‌عنوان یکی از مراکز تحقیقاتی مؤثر در جامعه پزشکی شناخته می‌شود و با توجه به نزدیکی شهرستان شاهرود به تهران از پزشکان مجربی برای آموزش دانشجویان پزشکی خود بهره می‌برد که باز هم نگاه دانشگاه به این بخش برای آینده در راستای ارتقای رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی است و می‌توان گفت افتتاح مرکز آموزش مهارت‌های بالینی دانشگاه نیز که چندی پیش انجام شد از همین دست بود.


دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود متفاوت در ورزش‌های قهرمانی


دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود از دیرباز یکی از واحدهای دانشگاهی بوده که توانسته است سهم مهمی را در ورزش استان و در کشور داشته باشد.



نگاهی به کارنامه موفق این دانشگاه در حوزه تربیت‌بدنی در کسب مقام‌های کشوری و استانی خود نشان‌دهنده اهمیت قائل شدن این دانشگاه به امر ورزش قهرمانی است.



کسب مقام جهانی توسط جواد عجم دانشجوی تربیت‌بدنی این دانشگاه در مسابقات او-اسپرت، عنوان قهرمانی پی‌درپی پگاه کامرانی دانشجوی دیگر این دانشگاه در مسابقات آسیایی و ایران و عضویت وی در تیم ملی، کسب عنوان قهرمانی خشایار امینی دیگر دانشجوی تربیت‌بدنی در مسابقات ورزش‌های زورخانه‌ای کشور در رشته چرخ چمنی و قهرمانی احمد احمدی از دیگر دانشجویان این دانشگاه در مسابقات قهرمانی پرورش اندام کشور و ده‌ها عنوان قهرمانی و نایب‌قهرمانی در کشور و استان سمنان گوشه‌ای از کارنامه درخشان این واحد دانشگاهی است.


روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود از میز برخط تا رادیو صدای دانشگاه


هدف روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود، کسب تفاهم و پشتیبانی از طریق ایجاد حس اشتراک بین فرد یا سازمان از سویی و مخاطبان از سوی دیگر است که باعث ایجاد ارتباطی تعاملی، دوسویه و مشارکتی می‌شود و به‌طور بالقوه ایجاد حسن اشتراک را میسر و ممکن می‌سازد.



روابط عمومی این دانشگاه همواره، نقش هماهنگ‌کننده درون‌سازمانی و هدایت‌کننده ارتباط سازمان با بیرون را ایفا می‌کند و در این راستا دانش، مهارت‌های ارتباطی، روانشناسی، جامعه‌شناسی، سیاست، اقتصاد، اصول مدیریت و علم اخلاق را چاشنی کار خود کرده است تا بتوانند به اهداف اصلی خود دست یابد که در این راستا روابط عمومی این دانشگاه اهدافی را دنبال می‌کند.



زمینه‌سازی برای اعمال حاکمیت ارتباط دوسویه بین روابط عمومی و تک‌تک مخاطبان. مخاطبان، امروزه فقط جمع مردم نیستند، بلکه ما پاسخگوی تک‌تک مردم استفاده‌کننده از خدمات روابط عمومی خواهیم بود با این نگرش و باور، رضایت‌مندی اکثریت مخاطبان در دستور کار است.


در این راستا ابزار سایت اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی از رسانه‌های ارتباطی مؤثر در روابط عمومی امروز است که باید در دسترس جامعه هدف قرار گیرد تا امکان ارتباط دیالوگ و آسان‌ فراهم شود. در دستیابی به این هدف نه‌تنها تمامی معاونت‌های دانشگاه و بیمارستان متعلق به دانشگاه در وب‌سایت اصلی وب پیج مخصوص خود را دارند و می‌توانند پاسخگوی مخاطبان خاص خود باشند بلکه این امکان در سایت اصلی دانشگاه با عنوان میز برخط نیز تعریف‌شده است که امکانی منحصربه‌فرد در سطح دانشگاه‌های کشور برای پاسخگویی آنلاین به مراجعین به سایت است.


روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود برای رسیدن به اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت خود که در بالا ذکر شد از برخی ابزار موجود استفاده می‌کند و از آنجا که فعالیت‌های تبلیغاتی و روابط عمومی از جمله فعالیت‌های ارتباطی هستند، پس برای انجام این فعالیت‌ها و مؤثر بودن آن‌ها باید از رسانه‌ای خاص استفاده کرد.


بخشی از افتخارات


کسب رتبه برتر در روابط عمومی در بخش‌های مختلف در کنفرانس بین‌المللی روابط عمومی برای 13 سال متوالی، روابط عمومی برتر در استان سمنان برای 4 سال متوالی، روابط عمومی برتر ویژه در کنفرانس بین‌المللی کارگزاران روابط عمومی مسلمان جهان، تقدیر هیات داوران نخستین جشنواره روابط عمومی‌های بخش خصوصی و تعاونی کشور، کسب مقام روابط عمومی برتر کشور در سومین همایش روابط عمومی الکترونیک، کسب رتبه اول در انتشارات از چهارمین جشنواره سراسری روابط عمومی‌های برتر کشور، روابط عمومی برتر شهرستان در سال 89 و تجلیل از سوی معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد، روابط عمومی برتر در اولین همایش روابط عمومی‌های دانشگاه آزاد اسلامی و ...


رادیو صدای دانشگاه گامی ابتکاری و اولین بار در کشور


ایده این طرح دی‌ سال 92 از سوی مدیر روابط عمومی دانشگاه پایه‌ریزی و پس از بررسی در کمیته اجرایی اداره روابط عمومی با حضور رئیس دانشگاه و معاونان مربوط این طرح تصویب و برای برآورد هزینه‌های مربوطه به کمیته مالی ارجاع شد.



در نهایت در هیات رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود مورد تصویب قرار گرفت و اکنون اجرایی شده است که هدف آن پخش برنامه رادیویی تولیدی از سوی دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه به‌صورت زنده در ساختمان‌های دانشگاه است و هم‌اکنون ده‌ها برنامه توسط رادیو صدای دانشگاه به مناسبت‌های مختلف پخش‌شده است.


مدارس سما


حوزه معاونت سما دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود سال 78 با تأسیس دبیرستان آغاز به کار کرد و تاکنون نیز به‌عنوان یکی از مراکز مهم علمی در شهرستان شاهرود محسوب می‌شود که گواه آن قبولی دانش‌آموزان با رتبه‌های یک و دورقمی در کنکور سراسری بوده است. پیش‌دبستانی مستقل دخترانه و پسرانه نیز در سال 91 و مدرسه ابتدایی پسرانه در سال 92 تأسیس‌شده است.



آموزشکده فنی و حرفه‌ای سما در سال 1383 باهمت دانشگاه آزاد اسلامی در رشته ساختمان آغاز به کار کرد. هاکنون تعداد رشته‌های آموزشکده 9 رشته است که باهدف تربیت تکنسین‌های ماهر برای ورود به بازار کار تأسیس‌ شده است.


گزارش از امیررضا حسینی‌نژاد




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب