پیشنهاد 4هزار میلیاردتومان تسهیلات برای تجهیرات/ پاسخ برخورداری به ضایعکردن حق دانشگاهها در قرارداد نفتی
محمدعلی برخورداری در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره جلسه اخیر تعدادی از روسای دانشگاهها با اعضای کمیسیون آموزش مجلس توضیح داد: بودجه آموزش عالی حدود 14 درصد رشد داشته و دانشگاه علم و صنعت هم به این صورت بوده است. در جلسهای که با اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی روز گذشته داشتیم مسائل زیادی مطرح شد که مهمترین آن این بود که ما برای تجهیزات دانشگاهها کمک میخواهیم. سال گذشته با دستور رئیسجمهور قرار شد 4 هزار میلیارد تومان توسط صندوق توسعه ملی به تجهیزات دانشگاهها اختصاص پیدا کند اما امسال این رقم حذف شده است.
وی ادامه داد: در این جلسه یک هماندیشی صورت گرفت تا برای جبران این کمبود فکری شود، چون واقعا تجهیزات دانشگاهها فرسوده است. خوابگاهها، ساختمان دانشکدهها و ... همگی نیاز به تعمیر دارند ولی به ما پول نمیدهند، به جای پول یک سری اوراق ملی دادهاند که مربوط به بهمن ماه است و آن هم به دلیل مشکلاتی امکانپذیر نیست.
رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران اضافه کرد: کمیسیون آموزش خود در مجلس پیشنهادی برای این مشکلات ارائه کرده است که مبلغی معادل همان 4 هزار میلیارد را تسهیلات در اختیار دانشگاهها قرار بگیرد که آن هم مکانیسمهای خاص خود را دارد.
برخورداری خاطرنشان کرد: حتی از آن 4 هزار میلیارد تومانی که سال گذشته برای تجهیزات دانشگاهها تعیین کرده بودند، هنوز تخصیص پیدا نکرده است و باز هم ما دنبال همان هستیم. بیشتر صحبت از ارقام و مبلغ میشود تا اینکه محقق شود. اکثر موارد را در بودجه میگذارند و جالب اینکه تصویب هم میشود ولی تخصیص پیدا نمیکند.
13 درصد بودجه 96 هنوز تخصیص نیافته است
وی اظهار کرد: حتی از بودجهای که سال گذشته برای دانشگاه علم و صنعت ایران تعیین کرده بودند و حتی دانشگاههای بزرگ دیگر هم که خبر داریم، حدود 13 درصد آن را هنوز تخصیص ندادهاند و قول دادند در دو سه ماه آینده جبران کنند که یکی از همین ماهها هم، آذر بود اما باز خبری نشد. امیدواریم که هرچه زودتر این باقیمانده را هم بدهند چون واقعا دیگر نمیتوانیم با این وضعیت کاری بکنیم.
پاسخ برخورداری به ضایعکردن حق دانشگاهها در قرارداد نفتی
سال گذشته دانشگاه علم و صنعت و چند دانشگاه دیگر در وزارت علوم با وزارت نفت قراردادی امضا کردند که براساس آن ازدیاد برداشت از مخازن نفتی به محققان این دانشگاهها واگذار شود، این در حالی بود که آن زمان دانشگاه علم و صنعت دانشکدهای به اسم نفت نداشت و این را بعد از چند ماه وزارت نفت به آنها تذکر داد و مسئولان این وزارتخانه با گذشت بیش از یک سال هنوز مخزنی را در اختیار این دانشگاه قرار نداده بودند. به این دلیل مسئولان دانشگاه علم و صنعت اسم دانشکده شیمی این دانشگاه را به دانشکده شیمی، نفت و پتروشیمی تغییر دادند تا بتوانند از این قرارداد استفاده کنند.
همین مسئله باعث اعتراض روسای سایر دانشگاهها شد که چرا دانشگاهی که دانشکده نفت ندارد در این قرارداد شرکت داده شده است؛ برخورداری اما در پاسخ به این اعتراضات گفت: آن زمان دانشکده نفت نداشتیم و به همین دلیل مخزن نفتی هم به ما ندادند. ما در حوزه نفت تجربه خوبی داشتیم و داریم و فقط دانشکده آن را نداشتیم. ما اسم دانشکده را اصلاح کردیم و امروز دیگر دانشکده نفت داریم.
وی ادامه داد: صحبتهایی شنیدهام که دانشگاه علم و صنعت حق دیگر دانشگاهها را خورده است؛ ما از گذشته در حوزه نفت خیلی فعال بودهایم و حتی در حوزه گاز؛ از ما گله نکنند چون واقعا دانشگاه علم و صنعت بیشترین فعالیت را در حوزه نفت داشته است، ما پتانسیل این کار داشتیم و آن را به خوبی انجام میدهیم هرچند که تابهحال مخزنی به ما داده نشده است.
انتهای پیام/