دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مجید محتشمی:

اعضای فراکسیون امید عزم راسخ در پارلمان را ندارند

دبیرکل حزب آزادی گفت: انتخابات پنجمین دوره شورای شهر تهران با پیروزی اصلاح‌طلبان به پایان رسید، اما جریان نخبگی درون شورای پنجم کمتر مشاهده می‌شود. جریان تجربه مدیریت شهری در اعضای شورای شهر تهران کمتر مشاهده می‌شود.
کد خبر : 245378

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، در روزهای اخیر بحث نقد اصلاح‌طلبان از دولت رنگ‌ و بوی جدی‌تری به خود گرفته و شاهد تشکیل کمپین‌هایی در مخالفت با دولت هستیم و بحث عبور اصلاح‌طلبان از دولت روحانی مطرح می‌شود و برخی از شخصیت‌ها و رسانه‌‌های اصلاح‌طلب در مطالب خود خواستار کناره‌گیری جهانگیری از پست معاون اولی دولت روحانی شده‌اند تا برای پیروزی در انتخابات 1400 از زیر بار مشکلات دولت روحانی به‌گونه‌ای فرار کند. در همین راستا با دبیرکل یکی از احزاب اصلاح‌طلب به گفت‌وگو نشستیم. مجید محتشمی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب که در رزومه خود ریاست جبهه اصلاح‌طلبان و دبیرکل حزب آزادی را دارد معتقد است که اصلاح‌طلبان باید از دولت روحانی حمایت کنند. او بر این باور است که در صورت کناره‌گیری جهانگیری هیچ تضمینی برای اینکه او در انتخابات 1400 پیروز میدان شود یا اینکه از آسیب‌های دولت روحانی برحذر باشد، وجود ندارد. محتشمی بر این باور است که هزینه‌های بسیاری شده تا جهانگیری به‌عنوان معاون اول رئیس منصوب و اختیارات کافی و تام داشته باشد. او در ادامه نبود سابقه مدیریت شهری و نخبگی را از ضعف‌های شورای شهر پنجم می‌داند و معتقد است در انتخابات آینده مجلس یک‌سری پاشنه آشیل‌هایی وجود دارد که به اصلاحات ضربه می‌زند. در ادامه متن گفت‌وگوی «فرهیختگان» با «مجید محتشمی» آمده است.


این روزها شاهد این هستیم کمپینی با عنوان پشیمانم در اعتراض به رای خود به حجت‌الاسلام روحانی تشکیل شده است. علت تشکیل این کمپین‌ها به نظر شما چیست؟


رخ دادن کمپین پشیمانیم با این عنوان که نگران عملکرد دولت آقای روحانی هستند، به اعتقاد من کمی زود بود. باید به روحانی و کابینه دوازدهم فرصت داده شود تا بتوانند شعارها و برنامه‌هایی که در انتخابات دادند را پیاده‌سازی کنند.
اصلاح‌طلبان کماکان از آقای روحانی حمایت می‌کنند


معتقدم شاید افراد احساساتی با تشکیل این کمپین به دنبال آن باشند که به نوعی قبل از پایان دوره دوازدهم دولت آقای روحانی، دولت را از کار بیندازند و به عبارتی در انتخابات 1400 خود را پیروز میدان قلمداد کنند.


پیروزی آقای روحانی در انتخابات‌های یازدهم و دوازدهم به دلیل نقش حمایتی اصلاح‌طلبان بوده و مجموعه اصلاح‌طلبان کماکان از آقای روحانی حمایت می‌کنند.
هیچ تضمینی نیست که در صورت کناره‌گیری، جهانگیری از آسیب‌های دولت بر حذر باشد


در این فضا شاهد هستیم برخی در جبهه اصلاحات مباحثی را مطرح می‌کنند که برای انتخابات 1400 نباید عملکرد خود را با دولت گره بزنیم یا جهانگیری از دولت کناره‌گیری کند که برای انتخابات 1400 گزینه دیگری همچون احمدی‌نژاد وارد میدان نشود. تحلیل شما در این مورد چیست؟


هیچ کسی نمی‌تواند تضمین کند که اگر جهانگیری در دولت بماند حتما پیروز انتخابات 1400 است یا اینکه از دولت کناره‌گیری کند از آسیب‌های دولت برحذر می‌ماند و نهایتا در انتخابات سیزدهم پیروز میدان خواهد شد. اصلا چنین امری را نداریم.
هزینه‌های بسیاری شده تا جهانگیری معاون اول شود


هزینه‌های بسیاری شده که جهانگیری به‌عنوان معاون اول رئیس‌جمهور در همه حوزه‌ها تسلط کافی و تام پیدا کرده است. اگر مقصد خداوند تبارک و تعالی و رسیدن به جامعه آرمانی باشد باید تلاش کنیم و برنامه‌های خود را ارائه دهیم تا تورم و گرانی کاهش یابد، بیکاری در جامعه فزاینده نباشد و معضل جوانان و تحصیلکرده‌ها حل شود و آلامی از این آسیب‌ها کاهش یابد.
وظیفه ما کمک به مردم و جامعه است. باید کار و دیدگاه ارائه دهیم و عملکرد مطلوبی داشته باشیم و در نهایت بتوانیم خود را در انتخابات سیزدهم عرضه کنیم و مردم تشخیص می‌دهند و قضاوت خواهند کرد تا به چه کسی رای دهند.
احمدی‌نژاد مختصر آبروی خودش را زیر سوال برده است


اما آقای احمدی‌نژاد با روشی که اخیرا آغاز کرده است مختصر آبرویی که از دولت نهم و دهم شاهد آن بودیم، به نوعی زیرسوال برده است. ابزاری که در مقابل رقیب استفاده می‌کند همچنان خشونت لفظی است و استفاده از خشونت لفظی به خشونت فیزیکی منجر خواهد شد که جنبه امنیتی پیدا می‌کند و سرمایه اجتماعی مختصری که آقای احمدی‌نژاد داشتند به باد فنا خواهد رفت.
روحانی از ادبیات اصلاح‌طلبان استفاده می‌کند


آیا اصلاح‌طلبان همان‌طور که در انتخابات از روحانی حمایت کردند، پای این دولت هستند و به سمت تقویت عملکرد دولت می‌روند؟


پیوند روحانی و اصلاح‌طلبان در انتخابات یازدهم بسته شد و عملا روحانی از ادبیات اصلاح‌طلبی استفاده کرده است و به نحو مطلوب توانسته کار را پیش ببرد. همین فیلتر نشدن تلگرام در جهت بهبود آزادی‌ها و تلطیف آزادی بیان است و تاثیر بیشتری را خواهد گذاشت و به مرور چهره افرادی که در عقبه سنگرهای دروغین قرار گرفته‌اند، افشا خواهد شد.


آگاهی‌های سرمایه اجتماعی و مردم به حدی افزایش داشته که در آینده تاثیر بسیار عمیقی خواهد داشت. این تاثیر مثبت، ارتقایی و جهشی است و به نوعی قضاوت مردم از درون فضای مجازی تلگرام خود را خوب نشان می‌دهد.


استقرار و استمرار تلگرام نتیجه پشتکار و شجاعت روحانی است و اجازه داد تا عده‌ای که در فضای محدود و بسته حرکت می‌کردند چهره آنها برای مردم روشن شود، مردم نیز از آگاهی‌های نسبی برخوردار می‌شوند و در تصمیم‌گیری‌های خود به هدف بزنند و آنچه عدالت است پابرجا بماند.
نبود سابقه مدیریت شهری و نخبگی از ضعف‌های شورای شهر پنجم


عارف اخیرا با توجه به پیروزی لیست اصلاح‌طلبان در شورای شهر، اذعان داشت که اصلاح‌طلبان در سال 98 به تنهایی لیست می‌دهند و ائتلاف نخواهند کرد. به‌عنوان یکی از کنشگران و فعالان سیاسی چقدر این امر را به صلاح جبهه اصلاح‌طلبان می‌دانید و چقدر فکر می‌کنید این امر موفقیت‌آمیز است؟


انتخابات پنجمین دوره شورای شهر تهران با پیروزی اصلاح‌طلبان به پایان رسید اما جریان نخبگی درون شورای پنجم کمتر مشاهده می‌شود. جریان تجربه مدیریت شهری در اعضای شورای شهر تهران کمتر مشاهده می‌شود. امام علی‌(ع) می‌فرماید تجربه فوق علم است.
اعضای شورای شهر نتوانستند خود را به خوبی عرضه کنند


افرادی که برای شورای شهر انتخاب می‌شوند باید از تجربه لازم مدیریت شهری برخوردار باشند. اینها نشان می‌دهد جمع اعضای شورای شهر تاکنون نتوانسته‌اند خود را به خوبی عرضه کنند و نتوانستند از دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود برای اداره شهر، منظومه فکری بسازند.


تا سه ماه آینده منتظر ارائه منظومه فکری و برنامه مطلوب شورای شهر خواهیم ماند. از سوی دیگر منتظر آن می‌شویم که آیا آقای شهردار با تیم و کابینه خود در شهرداری تهران می‌توانند با شورای شهر همکاری و هماهنگی مناسب را داشته باشند و برنامه ارتقایی، احیایی و جهشی را فراهم سازند. به هر حال در یک شرایط سختی برای شورای شهر پنجم تهران تصمیم گرفته شد. به اعتقاد من در دوره بعد این‌طور نخواهد بود.
پاشنه آشیل‌هایی وجود دارد که در انتخابات 98 به اصلاحات ضربه می‌زند


یعنی شاهد ائتلاف اصلاح‌طلبان در انتخابات 98 مجلس نخواهیم بود؟


این اتفاق در مجلس یازدهم پیش نخواهد آمد چون وضعیت اصلاح‌طلبان تاکنون نمود خوبی داشته است. هر چند به مرور کسانی هستند که درصدد آسیب زدن به دولت و اصلاح‌طلبان هستند. همه اینها نشان می‌دهد در سال 98 به نوعی پاشنه آشیل‌هایی داشته باشیم که برای اصلاحات مشکلاتی را ایجاد کند و هم احتمال وقوع برد دیگر در انتخابات یازدهم مجلس برای اصلاح‌طلبان فراهم شود.
اعضای فراکسیون امید عزم راسخ در پارلمان را ندارند


تجربه ائتلاف با بدنه اصولگرای معتدل تجربه خوبی نبود. حداقل در فراکسیون امید مجلس شاهد ریزش حدود 64 کرسی بودیم و باقی اعضای فراکسیون امید هم آن عزم راسخ و گرایش به برنامه‌سازی و تصمیم‌سازی در پارلمان کشور را ندارند، البته شاید در صدد برنامه‌ریزی هستند که در دو سال پایانی اقدامی انجام دهند.


منبع: فرهیختگان


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب