زنگ خطر سرطانهای زنانه را بشناسید
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، فرح فرزانه در آستانه برگزاری دومین کنگره بین المللی چالشهای بالینی در مامایی، زنان و نازایی درباره شایعترین سرطانها در زنان، گفت: در بین سرطانهای شایع زنان سرطان تخمدان هشتمین، رحم یازدهمین و دهانه رحم سیزدهمین سرطان است که طی سالهای اخیر شیوع این سرطانها رو به افزایش است.
وی با بیان اینکه تاکنون علت دقیق بروز سرطان تخمدان در بین زنان شناخته نشده است، افزود: تاکنون عوامل محیطی و ژنتیکی بسیاری از جمله نازایی، چاقی و ... در بروز این سرطان نقش دارد.
این متخصص زنان و نازایی در ادامه تصریح کرد: سرطان تخمدان دارای علامت مشخصی نیست اما در برخی موارد با علایم گوارشی بخصوص نفخ شکم بروز مییابد البته تنها بروز نفخ را نمیتوان دلیلی برای ابتلای فرد به سرطان تخمدان محسوب کرد بنابراین نفخ و سایر علایم گوارشی در زنان باید جدی تلقی شود.
وی ادامه داد: سرطان جسم رحم شایعترین علامت خونریزیهای غیر طبیعی است و معمولا عواملی چون چاقی و پریودهای دیر به دیر و فشارخون بالا و دیابت میتوانند از عوامل خطر باشند.تشخیص این بیماری با نمونه گیری از داخل رحم بوده و در صورت تشخیص زودرس درمان قطعی امکان پذیر است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه درباره سرطان دهانه رحم، خاطرنشان کرد: سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه به صورت خونریزی بعد از نزدیکی خود را نشان میدهد اما میتوان قبل از آن در مرحله ضایعات پیش سرطانی با انجام ویزیت زنان و پاپ اسمیر دورهای این بیماری را تشخیص داد و درمان کرد.
این فلوشیپ انکولوژی با توجه به سرطان دهانه رحم یادآور شد: عامل اصلی این سرطان یک ویروس شناخته شده است که عمدتا از طریق رفتار نامناسی جنسی، ازدواج زیر 16 سال، استعمال سیگار و قلیان فرد را درگیر میکند.
وی گفت: جهت تشخیص به موقع سرطان دهانه رحم به زنان متاهل بالای ۲۱ توصیه میشود حداقل هر سه سال پس از ازدواج تست پاپ اسمیر را انجام دهند.
گفتنی است؛ دومین کنگره بین المللی چالشهای بالینی در مامایی، زنان و نازایی ۲۵ تا ۲۷ بهمن ماه سالجاری در مرکز همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی (سالن ابوریحان) با محورهایی همچون مامایی، ژنیکولوژی، پریناتولوژی، اندومتریوزیس، یائسگی، بیماریهای مقاربتی، سندرم تخمدان پلی کیستیک و ... با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته داخل و خارج از کشور برگزار خواهد شد. علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت www.dtogi.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام/