دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 دی 1396 - 13:08
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی خبر داد؛

تدوین ضوابط استخدام آموزش‌دهندگان نهضت و حق‌التدریسی‌ها

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه در گروه سنی 10 تا 19 سال درصد باسوادی به 98.2 درصد رسیده است، گفت: این آمار نشان می‌دهد که 190 هزار کودک خارج از مدرسه داریم.
کد خبر : 244472

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،‌ علی باقرزاده در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به مروری بر اقدامات انجام شده برای ارتقای سطح سوادآموزی در کشور پرداخت و گفت: 2911 سرباز را در 5سال گذشته تحت آموزش قرار داده‌ایم.


وی افزود: مسابقات کتابخوانی و انشاء نویسی هر ساله برگزار می‌شود و کتابی به مناسبت شعار سال و پرسش مهر رئیس جمهور برای آن در نظر گرفته می‌شود. سالانه 150 هزار نفر در این مسابقات شرکت می‌کنند که در شش سال گذشته به 1 میلیون و 189هزار نفر رسیده است.


رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به آموزش مهارت‌های رایانه‌ای عنوان کرد: نرم افزار بومی برای فارسی آموزی طراحی شده و 10 نفر از این طریق تحت آموزش قرار گرفتند. این طرح سال آینده در 5 استان پایلوت می‌شود. همچنین برنامه کتابخوانی از طریق تبلت را در حال حاضر به صورت آزمایشی در برنامه داریم.


باقرزاده ادامه داد: آموزش مهارت‌های ابتدایی icdl وارد سال پنجم خود شده و 6200 نفر این دوره را پشت سر گذاشته‌اند. هر کسی ادعا کند می‌تواند برای بزرگسال بیسواد و کم سواد کتاب تولید کند به سراغش رفته‌ایم. 9میلیون و 200 هزار نفر ساعت در سال گذشته آموزش داده‌ایم و 68 هزار نفر همزمان در طرح آموزش جهاددانشگاهی شرکت و از 80 ساعت فیلم آموزشی استفاده کردند.


وی با اشاره به وضعیت سواد در ایران که بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن انجام می‌شود، عنوان کرد: طبق سرشماری سال 95، یکی از شاخص‌های مهم سوادآموزی فاصله باسوادی زنان و مردان و یا همان عدالت جنسیتی است. در گروه سنی 10 تا 49 سال این فاصله حدود 10 درصد کمتر شده است. یک علت این است که قریب به 80 درصد فعالیت‌های ما به زنان اختصاص یافته و درصد باسوادی در این گروه از 90.7 به 93.4 درصد افزایش یافته است.


وی افزود: کاهش باسوادی شهروندان روستایی با شهری نیز از 13.5 به حدود 12 درصد کاهش یافته است.


رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه در گروه سنی 10 تا 19 سال درصد باسوادی به 98.2 درصد رسیده است، گفت: این آمار نشان می‌دهد که 190 هزار کودک خارج از مدرسه داریم. در گروه سنی 10 تا 29 سال درصد باسوادی به 97.3 درصد رسیده و رشد بیش از یک درصدی دارد.


باقرزاده ادامه داد: درصد باسوادی در گروه 10 تا 49سال نیز از 92.5 به 94.7 درصد رسیده است. علیرغم آنکه آمار بیسوادی به یک میلیون و 113هزار کاهش یافته، هنوز 2 میلیون و 690 هزار بیسواد ثبت شده داریم که شامل اتباع و غیر اتباع و آموزش پذیران و آموزش ناپذیران می‌شود.


وی با اشاره به اینکه در گروه سنی بالای شش سال که در واقع همه گروه‌های سنی را در برمی‌گیرد، درصد بیسوادی از 15.2به 12.3 درصد کاهش یافته استt گفت: امسال ثبت نام 332 هزار نفر در فعالیت های سواد آموزی انجام شده که 93 درصد ایرانی و 7 درصد اتباع خارجی هستند. در حال حاضر چهارمحال و بختیاری، گلستان، همدان، قم، یزد، اردبیل و لرستان رتبه بالاترین عملکرد کمی را دارا هستند.


وی افزود: 44 درصد عملکرد ما در مناطق روستایی و 56 درصد در مناطق شهری متمرکز شده است. تا امروز 6 درصد عملکرد ما در گروه سنی 10 تا 19سال و مابقی در سایر گروه‌هاست. همچنین میانگین سنی افراد تحت پوشش حدود 30 سال سن است.


وی در ادامه به مشکلات صنفی آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی اشاره و اظهار کرد: هرسال 70 هزار آموزش دهنده فعال داریم که از یک تا 25 بیسواد را در هر سال تحت آموزش قرار می‌دهند. موسسه غیردولتی بر اساس بهای تمام شده با آموزش دهندگان عقد قرار داد می‌کند و ما کنترل ثبت نام‌ها را انجام می‌دهیم تا جلوی ثبت نام‌های کاذب را بگیریم. همچنین خروجی‌ها را کنترل می‌کنیم و آنها که قبول شده آزمون‌های ما باشند را لحاظ می‌کنیم.


معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: نظارتی هم در طول دوره داریم. آموزش دهنده‌ها مطالبه تبدیل وضعیت خود را دارند. این رویه از ابتدای تصویب اساسنامه سازمان پیش بینی شده بود که هر کس 5 سال با سازمان کار کند استخدام می‌شود. ای کاش از ابتدا این قانون تصویب نمی‌شد و از همان زمان نیروی ثابت جذب می‌شد.


باقرزاده با اشاره به ارائه قانون اصلاح تبصره 10 ماده 17 تعیین تکلیف آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی و حق التدریسی‌ها در مجلس اظهار کرد: در این اصلاحیه، مجلس آموزش و پرورش را مجاز کرد کسری نیروی خود را از چهار گروه جبران کند که آموزش دهندگان از جمله آنها بودند. هنوز این مصوبه اجرا نشده بود که طرح دیگری در مجلس ارائه شد که حق التدریسی‌ها و نهضتی‌ها استخدام شوند که در صحن علنی با آن مخالفت شد و به کمیسیون برگشت. اکنون پیش نویس طرح دیگری نوشته شده است.


وی افزود: در نهضت، ورود آموزش دهندگان برای مطالبه حقشان را به رسمیت می‌شناسیم. به علت حمایت از این گروه گاهی هم مورد انتقاد قرار می‌گیریم.


وی با بیان اینکه ما به شدت جلوی ثبت نام‌های غیرواقعی می‌ایستیم، عنوان کرد: هر زمان محرز شود فرد ثبت نام شده به عنوان بیسواد دارای سواد بوده، فرد را از چرخه آموزش خارج می‌کنیم، کلاس معلم را منحل و برای دوره‌ای وی را تعلیق می‌کنیم. همچنین اگر شخص دیگری به جای آموزش دهنده به کلاس برود با وی برخورد می‌کنیم.


معاون وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: کلاس درس هیچ آموزش دهنده‌ای به علت حضورش در تجمعات صنفی منحل نشده است و اگر این طور بود اگر کد ملی شان را به ما بدهند بررسی می‌کنیم و پاسخ می‌دهیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب