بورس از بازارهای دیگر جذاب تر است
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، سید حسین سلیمی، نائب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق تهران در خصوص ورود سرمایهگذاران به بازار بورس اوراق بهادار و فواید این بازار گفت: خاصیت شاخص بورس این است که با تقویت ساختارهای اقتصادی و بهبود دیگر شاخصها ازجمله نرخ تورم، ارز و ثبات سیاسی و اقتصادی، رشد میکند. بورس بهشدت تحت تأثیر این عوامل است. خوشبختانه در دو هفته گذشته شاخص کل به کانال 95 هزار واحد رسید و البته علت اصلی رشد اخیر را غیر از بهبود کلی اقتصاد، میتوان در عدم اطمینان بیشتر صاحبان سرمایه به بازارهای موازی جستوجو کرد.
وی ادامه داد: باوجود افزایش نرخ دلار گمانهزنیها گویای ثبات این بازار برای دریافت سرمایه بیشتر نیست. آینده ارز و واقعی سازی نرخ آن یا افزایش قیمت آن هنوز مشخص نیست. از سوی دیگر وضعیت طلا هم با توجه به حواشی پیرامون آن بهاندازه بورس برای جذب سرمایه انگیزهبخش به نظر نمیرسد. با توجه به این مسئله مردم بیش از گذشته علاقهمند به سرمایهگذاری در بورس شدهاند درحالیکه نسبت به بازارهای دیگر تردید دارند و بهقولمعروف دودلاند.
وی افزود: این مسئله به افزایش تقاضا در بازار سرمایه منجر شده است و این پدیده خودبهخود رونق بیشتر را در پی خواهد داشت. از سوی دیگر صادرات با دلارهای جدید و با نرخ آزاد انجام میشود. شرکتهای صادراتی در بازار سرمایه از کنار این گرانی نرخ ارز به رونق بیشتر رسیدند و این رونق آثار مثبتش را در بورس نمایان ساخته است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به بهبود سیستم گزارش دهی در مورد شرکتهای بورسی و بانک تأکید کرد: بانک مرکزی ماههاست که بانکها را به ارائه گزارش مالی بر اساس سیستمهای بینالمللی موظف کرده که در این الگوی تازه داراییها، بدهیها و معوقات بانکها بهطور شفاف در گزارش اعمالشده است.
وی اظهار کرد: بانک مرکزی برای توسعه این سیستم گزارش دهی سال گذشته حضور بانکها در بازار سرمایه را منوط به در پیش گرفتن این سیستم کرد و این مسئله باعث شد نماد برخی بانکها برای مدت طولانی بسته شود. امروز مدتزمان توقف نماد بانکها یا شرکتهای بورسی که گزارش دهی به روشهای مدرن را دنبال نمیکنند کاهش پیداکرده است اما سازمان بورس در ارتباط با این شرکتها اطلاعرسانی کرده و در مدت کوتاه نماد آنها را بازکرده و پذیرش ریسک ناشی از خرید سهام آنها را به خود متقاضی واگذار کرده است. این عامل هم به کمک بورس آمده و باعث رونق آن شده است.
سلیمی خاطرنشان کرد: صندوق بینالمللی پول رشد اقتصادی ایران در سال جاری را 4.5 درصد اعلام کرد. هرچند تردیدهایی درباره این رشد وجود دارد که بیشتر از ناحیه بانکهاست. بانک مرکزی از سه سال قبل تلاش کرده این نگرانی را از بین ببرد. این تلاش شامل ابلاغ دستورالعملهایی به بانکها در ارتباط با افزایش ذخایر آنها بوده است.
وی افزود: بر اساس قوانین جدید بانکها موظف شدند در مجامع سال گذشته هیچ سودی را تقسیم نکنند تا سودهای واهی که در عمل شناساییشده بود جبران شود. پیشازاین بسیاری از تسهیلات گیرندگان دین خود به بانکها را پرداخت نکرده بودند اما سود آنها در نظر گرفتهشده بود.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در پایان گفت: دستورالعملهای جدید در جهت رفع این مشکلات به کمک بانکها آمده است تا پیش از وصول هیچ وامی بهره آن را بهعنوان درآمد منظور نکنند. با افزایش شفافیت تدریجی داده بازدهی بانکها و قدرت تسهیلات دهی آنها هم افزایش پیدا میکند. معضل امروز صنایع ما دریافت سرمایه در گردش است که امیدوارم با تقویت بازار سرمایه و بانکها این مشکل رفع شود
انتهای پیام/